Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

20.2.2022. IPV kaatui puhtaasti Imatran halli-SM-viikonloppuna. KPL jatkokotareissa niukasti parempi

Viikonlopun turnauksen kaikista joukkueista paras pelaaja oli ehdottomasti KiPan vaihtajajokeri Juuso Lattu, joka epäonnistui kahdessa ottelussa vain kerran. Yhteensä Juuson tilastot: 1 lyöty, 3 tuotua ja 14/15 kärkilyöntiä 93 %:n tehoilla. Sisällä myös Samu-Kalle Varonen oli tehokas: 5 lyötyä, 8/12 KL. Nuori Kasperi Kaksonen keräsi tilastonsa vain IPV-ottelusta: 1 lyöty, 2 tuotua ja 4/4 KL.

Juuso Lattu ei ollut rähmällään muutoin kuin reisien lihashuollossa

19.2.2022. Halli-SM alkuturnauksen merkityksetön peli Kouvolan Pallonlyöjille toisen kotiutuskierroksen jälkeen. KiPa – KPL 1-2 (1-3, 3-2, k3-4)

Avausjakson tappion jälkeen KiPa vei toisen jakson ja meni kotareissakin jo 3-0 johtoon. KPL kuitenkin tuli tasoihin parin huonon tappoheiton avustuksella. Toisella kotarikierroksella KiPan lyönneissä ei osoitetta, mutta Koplan kokenut Matti Latvala löi heti pallon väliin ja voitto KPL:lle.

Kotareiden 1. kierroksella KiPan kolme juoksu tekivät parit Samu Vainikainen – Elmeri Purmonen vapaalla välilyönnillä, Sami Partanen – Matias Litmanen pystärillä väliin ja Samu-Kalle Varonen – Jesse Eskelinen kolmospuolen välilyönnillä lukkarin kauhoessa.

Kotareissa Samu-Kalle Varonen ja Jesse Eskelinen 3-0 vaikka pallo olisi lukkarin hanskaan jäänytkin

KiPa aloitti ottelun terävästi kun kärki Elmeri Purmonen iski pallon läpi kakkosrajasta edeten suoraan kakkoselle. Koko viikon lopun loistavasti 17/18 kärkilyöntiä kerännyt Juuso Lattu näpytti hänet kolmoselle. Kolmesta ajolähdöstä ei kuitenkaan juoksutili auennut.

Juuso Latun vaihtolyöntisaldo huimat 14/15 kahdesta ottelusta

Tasoittavalla KPL:n kahden palon ajolähdön torjui Hannes Pekkinen komealla syöksykopillaan.

Toisen tasoittavalla KPL sai harhaheitolla kolmostilanteen ja Aapo Kinnusen yllätysotolla kakkospussiin Patrik Vartama toi 0-1. Valtteri Luoma löi pallon väliin kakkosjatkeelle ja Aapo Kinnunen toi 0-2.

Kolmannen aloittavalla KPL:lle sattui harhaheitto ohi kolmospesän ja sinne syöksynyt Elmeri Purmonen jatkoi matkaansa kotiin. Pienen viiveen jälkeen tuomarin pilli soi niukan palon merkiksi. KiPa sai sisävuorossaan kuitenkin jakson ainoan juoksunsa 1-2, kun Samu-Kalle Varosen pussinpohjalyönti riitti Jesse Eskeliselle. Mutta KiPassakin pelannut, kokenut Matti Latvala sinetöi jaksovoiton 1-3 KPL:lle kolmannen tasoittavalla tappikumuralla Patrik Vartaman tuomana.

Pallo vasta tulossa lukkarille eikä tästä kulmasta näe onko Elmerin sormet jo punaisella viivalla

Toinenkin jakso näytti alun perusteella menevän Koplalle. Valtteri Luoma löi taas pallon väliin ja KPL siirtyi 0-1-johtoon Matti Latvalan tuomana. Toisen aloittavalla kolmesta ajolähdöstä Juho Hacklin löi väliin keskelle ja Aapo Kinnunen toi 0-2.

Toisen tasoittavalla KiPa heräsi juoksujen tekoon. Palottomasta ajolähdöstä Samu-Kalle  Varosen kova lyönti meni kakkospuolelta räpylöistä kopparille ja Jesse Eskelinen toi toisen juoksunsa kaventaen 1-2. Viimeisenä lyöjänä nuori Kasperi Kaksonen löi täydellisen lyönnin väliin kakkospuolelle, mutta Samu-Kalle nukkui tasoitusjuoksun.

Kolmannen alkavalla KPL yritti lyödä pallon Hanneksesta läpi, mutta vartalotorjunta oli hyvä. Tasoittavalla Samu Vainikaisen lyönti sirvahteli takakentällä ja Elmeri Purmonen toi tasoituksen 2-2. Viimeisenä lyöjänä jokeri Jiri Pippola löi hermopallon linjaan ja Hannes Pekkinen toi jakson voittojuoksun KiPalle 3-2.

Katso kaikki kuvat KiPa-KPL -ottelusta. (IPV-peli pelkän Ruudun lähetyksen varassa)

20.2.2022. KiPa päätti komeasti halli-SM-alkuturnauksen voittamalla Imatran Pallo-Veikot. IPV – KiPa 0-2 (1-5, 2-5)

Sami Partanenkin pääsi IPV:tä vastaan juoksujen makuun (kuva KPL-ottelusta)

IPV-pelissä alkoi jo KiPan peli kulkea. Se oli vasta talven kolmas halliottelu KiPalle, kun muilla niitä oli sen verran jo ennen halli-SM:n alkuerien alkua.

Avausjaksolla IPV sai ainoan juoksunsa vasta viimeisessä vuoroparissa. Neljästä IPV:n ajolähdössä KiPan lukkari Eskeliseltä lipsahti ensimmäiseen kaksi väärää ja Miitri Pesonen sai kävellä kotiin juoksun 1-5. Jatkoajoista ei lisäjuoksuja enää KiPan ulkokentästä herunut.

Kolmostilanteita tuli runsaasti, 19-23 KiPan hyväksi. KiPan vaihtolyöntipeli oli kotiutusten ohella hyvällä tasolla, vaihtoprosentti 63.

KiPan juoksut aloitti ensimmäisen tasoittavalla Samu Vainikainen lyömällä etutilanteessa pallon läpi kakkosluukusta ja Juuso Lattu toi 0-1.

Toisessa vuoroparissa Kasperi Kaksonen kotiutti kolmospuolelta Elmeri Purmosen 0-2. Hannes Pekkinen kotiutti hidastetulla maalyönnillä Kasperi Kaksosen 0-3 kun heittokin meni ohi kotipesän.

Kasperi Kakosen löi Imatraa vastaan juoksun, toi kaksi ja kärkilyönnit 100-prosenttisesti 4/4 (kuva KPL-ottelusta)

Kolmannen alkavalla IPV sai kahdet ajot. Toni Kohosen lyönti kantoi kopiksi ja Mikko Kososen kova veto kakkosrajalle jäi Pekkisen räpylään, tuloksena haavat ja kaksi ristiä.

Tasoittavalla KiPa rakensi heti palottomat ajot. Samu-Kalle Varosen kova maalyönti meni kakkosvahdin räpylän alta läpi ja sekä Kasperi Kaksonen että Juuso Lattu ehtivät kotiin 0-5. Otso Mäkeläkin oli lähellä avata juoksutilinsä, mutta Samu Vainikainen paloi niukasti kotiin.

Toisenkin jakson KiPa aloitti vahvasti vaikka takavaihdon jälkeinen Jesse Eskelisen yllätysottonäpy jäikin liian lyhyeksi. KiPa sai kolme ajolähtöä ja ensimmäisestä Samu-Kalle Varonen löi pallon kakkoskopparin räpeltäessä väliin ja  Juuso Lattu toi 0-1.

Tasoittavalla IPV sai kahden palon ajot, mutta kotiutukset torjui KiPan ulkokenttä helposti.

Toisen alkavalla ottelu ratkesi KiPan pelatessa pitkää sisävuoroa. Kuudesta ajolähdön purkamisesta puolet onnistui. Kahdesta ensimmäisestä oli jo kaksi ristiä taululla kun Sami Partasen pystäri tapin yli kotiutti Matias Litmasen 0-2. Juuso Latun vapaalla välilyönnillä Otso Mäkelä toi 0-3. Viiden kopin jälkeen uudestaan pesät täyteen ja Sami Partanen kotiutti jo tässä sisävuorossa toistamiseen välilyönnillä. Nyt kotiin kirmaisi Matias Litmanen 0-4.

Tasoittavalla IPV:kin sai pari juoksua. Toni Kohosen hermopallo ajolähdöstä poltteli näpeissä ja Joona Mäkelä toi 1-4. Kolme jatkoajoa ei tulosta tuottanut, mutta pelkässä kolmostilanteessa Aleksanteri Haukan välilyönnillä Sasu Toikka toi 2-4.

Kolmannen alkavalla Hannes Pekkinen iski kovaa kolmospuolelle ja Kasperi Kaksonen toi KiPalle jakson loppunumeroiksi 2-5.