Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

4.2.2022 KiPan kauden ensimmäinen halliottelu kaatui merkkivirheisiin. JoMa – KiPa 2-0 (3-0, 1-0)

Katso myös kuvagalleria ottelusta

Tämä ensimmäinen halli-SM alkuturnauksen ottelu oli valitettavasti KiPan ensimmäinen ottelu koko hallikaudella. Ja se näkyi selvästi: etenkin avausjaksolla JoMan lukkari Ville Väliaho vei KiPan lyöjiä kuin pässiä narussa. Myös JoMan lyönnit olivat tarkempia ja linjassa pallot tarttuivat ratkaisevissa tilanteissa paremmin räpylään kuin KiPan pelaajilla.

Hannes Pekkisen kärkilyöntisaldo jäi tyhjäksi Ville Väliahon lukkaroinnissa
Pelinjohtaja Juha Kaikolla ensimmäinen ottelu KiPan viuhkan varressa

– Ulkona pelasimme ihan hyvin. Sisällä teimme harmittavia merkkivirheitä liikaa ja se söi tilanteet, tiivisti KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko KiPan suoritusta. KiPa kohtaa halli-SM-otteluissa vielä la 19.2.2022 KPL:n ja su 20.2.2022 IPV:n Imatralla Ukonniemen hallissa.

Juuso Lattu purki hyvin ykköstilannetta vaihtaen kärjen kakkoselle 6/7 kertaa

Avausvuoroparissa Jesse Eskelinen paloi taktisella väärällä kakkoselle, kolmannessa Elmeri Purmonen koki saman kohtalon ja huipennuksena oli viimeisen vuoroparin KiPan paloton ajolähtö: Samu Vainikaisen lyöntivuorolla Elmeri irtosi väärällä kolmoselta ja jatkotilanteessa sisällä erinomaisesti 6/7 kärkilyöntiä vaihtanut Juuso Lattu irtosi kolmoselta jo syöttöliikkeeseen. JoMan ulkokenttä ei näin joutunut mihinkään paineeseen KiPan kotiutustilanteissa.

Iiro Kuosa nappasi lukkari Väliahon heitosta kärpäsen Elmeri Purmosesta

Kahdesta isäntien ensimmäisestä juoksusta vastasi pari Juho Toivola-Konsta Piironen. Ensimmäisen vuoroparin alkavalla Toivola pisti ajolähdöstä pallon väliin 1-0 ja toisessa vuoroparissa ajolähdöstä tarkka veto kolmossaumaan tuotti 2-0. Jatkoajoista KiPa torjui Patrik Wahlstenin näpyllä yritetyn kotiutuksen, mutta kolmannesta ajolähdöstä numeron viisi hihaansa saanut Iiro Kuosa käänsi lyönnin kakkossaumaan ja Elmeri Lieto toi 3-0.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 7-3 JoMalle ja kärkilyönnit 19-14.

Ensi kertaa KiPan paidassa pelanneen Samu Vainikaisen sisäpeli oli vielä varjossa, mutta ulkona hän pelasi hyvin laajalla tontilla

Toisella jaksolla ottelu tasoittui. Toisen vuoroparin alkavalla KiPa sai torjuttua JoMan kärjen tilanteen rakentelun, mutta jakson ainoa juoksu syntyi kun kakkoskärjestä Ville Lantiainen, Topi Hurskainen ja Henri Litmanen rakensivat kahdella saumalyönnillä ja yhdellä keskipompulla kolmostilanteen. Viimeisenä lyöjänä Patrik Wahlsten löi kovaa kakkospuolelle, pallon vauhti hidastui hieman linjassa räpylästä, eikä kakkoskoppari Lassi Vasaraisen kova heitto riittänyt polttamaan liukkaasti edennyttä Ville Lantiaista 1-0.

Toisen jakson kolmostilanteet 6-3 JoMalle ja kärkilyönnit 15-17.

KiPan etukentältä puutui viime kesänä hyvän kauden pelannut Joni Lehikoinen. Hänen kättään operoitiin ja mies on parin kuukauden kuluttua kyllä täydessä pelikunnossa.

KiPan uusista pelaajista Otso Mäkelä vs JoMan Ville Laaninen kakkospesällä

Tilastot ottelusta