Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Niko Sirviö Kiteen Pallon kakkospelinjohtajaksi

Niko Sirviö, 29, toimii kaudella 2022 Kiteen Pallon Miesten Superpesis-joukkueen kakkospelinjohtajana. Sotkamolaislähtöinen Sirviö omaa runsaasti pelinjohto- ja valmennuskokemusta niin junioreista kuin Ykköspesiksestäkin. Superpesiskokemusta Nikolla on kahden kauden verran Joensuun Mailasta, kun mies toimi JoMan laji- ja katsomovalmentajana kausilla 2015 ja 2016.

– Mahtavaa päästä mukaan näin perinteikkääseen seuraan. Kun minua kysyttiin mukaan, ei vastausta tarvinnut kauaa miettiä. Olemme Kaikon Juhon kanssa touhuttu yhdessä Joensuussa junnuissa ja on hienoa saada mahdollisuus työskennellä yhdessä nyt KiPassa, Niko iloitsee.

– KiPa saa minusta jämäkän, avoimen ja laadukkaan perustekemisen voimaan uskovan valmentajan. Valmentajana toimiessani pyrin siihen, että kaikelle tekemiselle, niin harjoituskaudella kuin peleissäkin löytyy aina hyvä perustelu. Jos sellaista ei löydy, silloin asia tulee heti ottaa tarkastelun alle.

– Kakkospelinjohtajana vahvuuteni on kaaripelissä ja haluankin ottaa vastuuta sen toiminnasta ja toimivuudesta, Niko kertoo itsestään ja vahvuuksistaan.

– Niko on Juholle ja suurelle osalle joukkueesta tuttu sotkamolaislähtöinen pesistaktikko, jolla on nuoresta iästään huolimatta runsaasti kakkospelinjohtajataustaa ja hän oli Joensuun mitalivuosina heidän valmennusryhmänsä jäsen. KiPa tarjoaa Nikolle samanlaisen mahdollisuuden kuin joukkueen nuorille pelaajille, hänellä on mahdollisuus nousta suomalaiseen pesiseliittiin, Mikko Varonen puolestaan kuvailee KiPan tulevaa kakkospelinjohtajaa.

KiPan joukkueesta Niko uskoo löytyvän runsaasti menestyksennälkää ja intoa.

– Joukkueelle jäi varmasti nälkää viime kauden jälkeen ja uskon, että kun se nälkä saadaan valjastettua oikein talven harjoituksiin, tulos ei voi olla kuin hyvä.

– Joukkueessa on minulle entuudestaan tuttuja jätkiä muun muassa Joensuun ajoilta, joten tiedän, että intoa ja kunnianhimoa ei tästä porukasta tule puuttumaan, Niko sanoo.

– Tavoitteiden osalta olen Juhon kanssa täysin samoilla linjoilla, että ylempiä pudotuspelejä Rantakentällä tulee pelata. Meillä on joukkueena loistava mahdollisuus lähteä repimään toisistamme irti kaikki se potentiaali, jota pesispiireissäkin tässä joukkueessa on nähty, Niko linjaa.

Taustajoukkojen osalta KiPan Superpesis-joukkue vahvistuu myös muilta osin, kun Markku Tiainen, 45, on sopinut jatkosta joukkueen fysioterapeuttina myös kaudella 2022.

Kiteen Pallon sopimustilanne:

 • Jesse Eskelinen, 2022
 • Kasperi Kaksonen, 2022
 • Topias Kaksonen, 2023
 • Juuso Lattu, 2023
 • Joni Lehikoinen, 2023
 • Matias Litmanen, 2023
 • Otso Mäkelä, 2022
 • Hannes Pekkinen, 2022
 • Jiri Pippola, 2022
 • Elmeri Purmonen, 2022
 • Miika Timonen, 2022
 • Samu Vainikainen, 2022 + optio 2023
 • Samu-Kalle Varonen, 2023
 • Lassi Vasarainen, 2022
 • Pelinjohtaja Juho Kaikko, 2023
 • Kakkospelinjohtaja Niko Sirviö, 2022
 • Fysiikkavalmentaja Jukka Pennanen, 2022
 • Fysioterapeutti Markku Tiainen, 2022