Sami Partanen jatkaa Kiteen Pallossa

Sami Partanen, 42, jatkaa huikeaa pelaajauraansa Kiteen Pallossa myös kaudella 2022. Tuleva kausi on Saaren Urheilijoiden kasvatille kaikkiaan 26. Superpesiksessä ja 21. Kiteen Pallon paidassa.

– Tuleva kausi tulee olemaan minulle viimeinen pelaajana Superpesiksessä, (ehkä), Eko paljastaa.

– Uran jatkon suhteen sävelet olivat tavallaan selvät jo pidempään ja tavallaan sitten taas ei. Jos tätä olisi kysytty viime talvena, olisi vastaus ollut hyvinkin selkeä kyllä. Kevään polvioperaation jälkeen heräsi sitten kysymys, että josko se olisi jo tässä. Mutta sitten kesän mittaan, kun toipui, pystyi operoimaan taas sillä tavalla, että se kirkasti ajatusta siitä, että voi edelleen harrastaa, ikinuori mies kertoo jatkopäätöksestään.

– Enemmän tuli ensi kaudelle kyllä pelinjohtaja- ja valmennuskyselyitä, joten sinällään olisi ollut helppo heittäytyä toiseen rooliin. Mutta olen aina kaivannut haasteita ja tässä on hyvä haaste ja haluan tämän kortin katsoa. Mutta joku siis yrittää selvästi jo vihjailla jotain, olen kuitenkin aina tykännyt kimpuroida vastaan, Eko naureskelee.

Mennyt kausi jätti myös Partaselle niin kuin koko seuralle runsaasti hampaankoloon.

– Odotukset ja teot eivät kohdanneet toisiaan. Kilpaurheilussa mitataan lopputulosta, joten ei voi muuta sanoa kuin että pettymys on päällimmäinen tunne. Mennyttä kautta on kuitenkin turha ruotia sen tarkemmin, ne asiat on käyty joukkueen sisällä läpi ja nyt pyritään saamaan korjausta tiettyihin asioihin, että myös tuloksellisesti pystytään olemaan parempia.

– Mutta tietenkin terveystilanne on aina yksi isosti vaikuttava tekijä, ja jos meillä oli viime vuonna vain yksi terve mies läpi kauden, ei se voi olla vaikuttamatta, Eko miettii.

Ensi kaudella Partanen on valmis taistelemaan paikastaan joukkueessa, eikä odota, että mitään tulee ilmaiseksi.

– Meillä on ensi kesänä hyvä kilpailutilanne, joten jokaisen pitää olla valmis taistelemaan pelipaikastaan ja osoittamaan että on paikkansa arvoinen ja minä olen siihen taisteluun valmis. Mitään varmaa ei ole, en ole keskustellut vielä millään tavalla omasta roolistani valmennuksen kanssa, eikä minulle tarvitse tai pidäkään luvata mitään sen enempää kuin muillekaan, vaan se paikka täytyy ansaita, Eko sanoo.

Seurassa on vahva luotto siihen, että ensi kaudella Partanen tulee olemaan eri tasolla kuin menneenä suvena.

– Me KiPassa uskotaan vakaasti siihen, että Eko pelaa ensi kesänä kuin nuori Akonpohjan ori nuorten tulevaisuuden tähtien kanssa ja kantaa edelleen heikompina hetkiä joukkuetta kokemuksellaan. Mies on valmis rooliin kuin rooliin joukkueessa ja jättämään pesiskentille upeat jälkensä vielä kerran, Mikko Varonen sanoo luottavaisena.

– Kyllähän Eko kuuluu KiPan vakiokalustoon ja uskomme, että tulevasta kaudesta tulee ehjempi ja menestyksekkäämpi kuin edellisestä. Menestyksennälkää ja voitontahtoa Ekolta löytyy yllin kyllin ja olemme erittäin iloisia, että konkari jatkaa joukkueen riveissä, Mikko jatkaa.

Kiteen Pallon sopimustilanne:

 • Jesse Eskelinen, 2022
 • Kasperi Kaksonen, 2022
 • Topias Kaksonen, 2023
 • Juuso Lattu, 2023
 • Joni Lehikoinen, 2023
 • Matias Litmanen, 2023
 • Otso Mäkelä, 2022
 • Sami Partanen, 2022
 • Hannes Pekkinen, 2022
 • Jiri Pippola, 2022
 • Elmeri Purmonen, 2022
 • Miika Timonen, 2022
 • Samu-Kalle Varonen, 2023
 • Lassi Vasarainen, 2022
 • Pelinjohtaja Juho Kaikko, 2023
 • Fysiikkavalmentaja Jukka Pennanen, 2022