Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Jiri Pippola palaa kasvattajaseuraansa

Jiri Pippola, 22, tekee paluun Kiteen Pallon paitaan sopimuksella, joka kattaa kauden 2022. Viime kaudella Siilinjärven Pesiksessä ykköskotiuttajan viitan itselleen ottanut KiPa-kasvatti oli joukkueensa ylivoimaisesti paras kotiuttaja niin runkosarjassa kuin Superpesis-karsinnoissakin ja ratkaisi lyönnillään muun muassa ratkaisevan viidennen karsintaottelun supervuoron.

– Tietyllä tavalla takaisin tulee sama Jiri Pippola, samoilla vahvuuksilla ja samalla huumorilla. Mutta sitten taas toisaalta kuitenkin täysin eri mies. Kävin vuoden verran oppimassa uutta ja kasvamassa muualla ja vuosi oli kyllä sekä pelillisesti että myös henkisesti erittäin kasvattava ja opettavainen, Jiri miettii.

– Kotiseuraan on aina todella mukava tulla ja on totta kai todella innostuneet tunnelmat paluusta ja ensi kaudesta. Meillä on kasassa erittäin kilpailukykyinen joukkue, joka on varmasti vahvistunut tässä muutaman viime vuoden aikana ja olemme valmiit haastamaan kärkiseurat ensi kesänä.

– Joukkueessa on myös hyvä kilpailutilanne, meillä on sopivasti laajuutta rosterissa, eikä homma kaadu yhden miehen loukkaantumiseen. Se kilpailutilanne potkii varmasti jokaista eteenpäin ja nyt vaan tähän vahva harjoituskausi alle, niin ollaan valmiita heti ensi kauden alusta lähtien, Jiri ruotii.

Isoja askeleita pelaajana viime kaudella ottaneella nuorella kotiuttajalla on selkeä visio omasta ja joukkueen tekemisestä tulevalle kesälle.

– Eihän näistä nyt joukkueena ole vielä tietenkään juteltu, mutta ehdottomasti pudotuspeleihin. Eikä mitenkään nippa nappa, vaan mielellään sieltä ylemmiltä sijoilta sinne lähdetään. Itsellä on tarkoitus lähteä parantamaan viime kaudesta, lisää lyöntivoimaa ja vähän tyylikkäämpiä näpyjä, Jiri lupaa.

Myös seuran puolella Jirin odotetaan ottavan ison roolin kotiutuspuolella vahvan viime kauden jälkeen.

– Ensinnäkin hienoa saada oma kasvatti takaisin ja yksi kiteeläisen pesäpallokoulun läpi käynyt pelaaja lisää joukkueeseen.

– Kyseessä on äärimmäisen taitava mailamies ja ura on vahvassa nousussa. Jiri palaa nyt kasvattajaseuraansa käytyään hakemassa vastuuta ja kokemusta SiiPestä ja on nyt valmis astumaan isoon rooliin KiPassa, Pasi Varonen uskoo.

Kiteen Pallon sopimustilanne:

 • Jesse Eskelinen, 2022
 • Kasperi Kaksonen, 2022
 • Topias Kaksonen, 2023
 • Juuso Lattu, 2023
 • Joni Lehikoinen, 2023
 • Otso Mäkelä, 2022
 • Hannes Pekkinen, 2022
 • Jiri Pippola, 2022
 • Elmeri Purmonen, 2022
 • Miika Timonen, 2022
 • Samu-Kalle Varonen, 2023
 • Lassi Vasarainen, 2022
 • Pelinjohtaja Juho Kaikko, 2023
 • Fysiikkavalmentaja Jukka Pennanen, 2022