22.8.2021 KiPan 2. jakson voitto Jarkko Matikan kunnarilla ei kantanut supervuoropariin. KiPa-KeKi 1-2 (0-2, 5-4, 0-1)

Samu-Kalle Varonen ehti ensimmäisenä onittelemaan kunnarilla toisen jakson KiPalle voittanutta Jarkko Matikkaa

–  Ottelu kuvasi aika lailla koko kautta: 18 kolmostilannetta, viisi tehtyä juoksua. Harmittaa ihan valtavasti, syö miestä, sai KiPan ykköspalkinnon saanut  Juuso Lattu (1 tuotu juoksu, 6/9 K) sanottua puhalleltuaan ensin kotvasen aikaa.  Kauden viimeistä kotiottelua seurasi Rantakentällä vajaat tuhat katsojaa, 996 henkeä.

– Kouvolaan mennään pää pystyssä KiPan paitaa kantaen hakemaan kolmea pistettä, jatkoi Juuso kysyttäessä, miten viimeiseen KPL-otteluun lähdetään. Ja Kouvolaan lähtee myös KiPan papparazzi-Nikke, sillä tavoite oli käydä kaikissa KiPan otteluissa tänä kesänä.

– Kyllä tämä oli läpileikkaus tästä kaudesta. Lähellä mutta ei kuitenkaan. Kotiuttamisen vaikeus palasi taas. Ulkona kohtuullista peliä, tiivisti vähäsanainen KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet menivät KiPalle selvästi 8-4 ja koko ottelun osaltakin 18-12. Kirikään ei saanut avausjakson kahta juoksuaan muuten kuin KiPan räpylöistä kimmahtaen.

Molemmat avausjakson juoksut tulivat ensimmäisessä vuoroparissa. Matti Korhonen kotiutti Otto Määtän 0-1 keskipompulla kun Sami Partanen kauhoi pallosta ohi. Jatkoajoista heti seuraavana Marko Pelkonen löi kakkospuolelle ja pallo muutti linjassa räpylästä suuntaansa siten, että Markus Keski-Petäjä ehti kotiin 0-2.

Avausjakso lähti heti KiPan aloittavalla sisävuorolla pois raiteiltaan. Kärjestä Juuso Lattu ja Hannes Pekkinen rakensivat palottomat ajot, mutta Samu-Kalle Varosen kultaisessa kypärässä lyömät kolme lyöntiä tuottivat kolme ristiä ja vuoron vaihdon. Lyöntivuoro jäi viitoseen, ja KiPa joutui jatkossa ensin kopittamaan tai jättämään väliin viitisen pelaajaa. Vähillä lyöjillä saatiin kyllä tilannetta, mutta kotiutusratkaisut jäivät hätäisiksi lyöjien vähetessä.

Kirin lukkari Jani Lassila vei taktisilla väärillään KiPan muitakin kotiuttajia kuin Miika Timosta

Toisella jaksolla KiPan kotiutustuska jatkui kolme vuoroparia. Toisen tasoittavalla Sami Partanen toki kavensi 1-2 Elmeri Purmosen tuomana. Juoksussa auttoi ulkokentän räpeltäminen ja heitto ohi kotipesän.

Kolmannen alkavalla Kiri meni jo 1-4 johtoon kun toiseksi viimeisenä lyöjänä Jussi Korhonen iski kakkosluukusta 1+1 juoksun arvoisen kunnarin kun Topi Korhonen ehti ykköseltä kotiin saakka.

Viimeisen vuoroparin alkavalla Kiri sai vain yhden kärkilyönnin tilastoihin. Tasoittavalla KiPa joutui jälleen ohittamaan neljä lyöjää, mutta kärki rakensin palottoman ajolähdön. Hannes Pekkisen komea kumura saatteli Elmeri Purmosen kotiin 2-4. Takapesät Hannes sai täyteen uhrattuaan itsensä ykköspaloon. Pesät uudelleen täyteen ja Sami Partasen hermopallo linjaan, heitto ohi kotipesän ja Juuso Lattu toi 3-4.

Juuso Lattu syöksyy 3-4 kavennuksen Sami Partasen lyönnillä kun tappoheitto lentää karkeasti ohi kotipesän

Kolmannesta ajolähdöstä Sami Mikkolanahon lyönnillä toinen risti kotiin, mutta kahden palon ajolähdöstä Miika Timonen kotiutti Samu-Kalle Varosen linjan jälleen räpeltäessä. Tämän jälkeen toisella lyöntikierroksella KiPan kärjetä Elmerille ja Jesselle haavat. Jokeripaitaan vaihdettu Jarkko Matikka pamautti sitten pallon läpi kakkospuolelta ja 1+0 juoksun arvoinen kunnari tyhjään kenttään tuotti jakson voittojuoksun 5-4.

Supervuoroparin alkavassa sisävuorossa KiPan hyvä vire ei kantanut. Yhden palon ajolähdöstä Samu-Kallen merkattu lyönti meni kopiksi kolmoskopparille. Kirin ykköspalkittu lukkari Jani Lassila nappasi väärällä kärpäsen Jessestä kakkospesältä eikä KiPa saanut enää mitään aikaan.

Superin tasoittavalla Kirin paloton ajolähtö kärjestä ja Antti Korhosen komea välilyönti kakkosjatkeelle kotiutti Jani Lassilan ja superin voitto vieraille 0-1.

Katso myös kuvat KiPan kauden viimeisetä kotiottelusta