Osallistu Hankifutis 2024 -turnaukseen!

20.8.2021. KiPa kaatui vasta toisella kotiutuskierroksella JymyJussien vieraana. SJJ-KiPa 2-1 (5-0, 4-6, 0-0 6-4)

Jarkko Matikalla ja Elmeri Purmosella sekä koko KiPan joukkueella on miettimistä miten saadaan kuusi pistettä kahdesta viimeisestä ottelusta

Ensimmäisellä jaksolla JymyJussien lukkari Joona Lehtinen haki kärjen tekemästä ykkös-kakkostilanteessa näpystä kopin ja tuhosi KiPan sisäpelin kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa. Jakson kolmostilanteet 9-6 ja Jukka-Pekka Vainionpään kolmella ja Tero Tyynelän sekä Atte Kontio yhdellä juoksuilla isännille selvä jaksovoitto 5-0.

– Ehkä ne panokset näkyi ensimmäisellä jaksolla ja pallo ei pysynyt räpylässä. Tauolla puhuttiin, että nyt pittää ruveta nauttimaan tästä pelistä ja ruvettava pellaamaan. Pelkäämällä tästä ei tule mittään, kertoi KiPan ykköspalkittu Samu-Kalle Varonen (3 lyötyä, 7/11 KL). Kakkospalkinnon sai Sami Partanen (1 lyöty, 6/7 KL). Myös kärkienijä Elmeri Purmonen onnistui sataprosenttisesti mennen 7/7 kertaa kentälle.

Toiselle jaksolle KiPa tuli pirteästi ja vei sen juoksuin 4-6. Juoksuista puolet iski KiPan ykköspalkittu Samu-Kalle Varonen, jonka kahdella peräkkäisellä lyönnillä kakkos- ja kolmossaumaan KiPa meni heti ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla sisävuorolla 1-2 johtoon. Juoksujen tuojina Juuso Lattu ja Jesse Eskelinen. Seuraavana lyöjänä Sami Mikkolanahon kumurallla KiPan johto jo 1-3.

Kolmannen vuoroparin alkavalla JymyJussien Elmeri Lieto löi ykkös-kolmostilanteessa pallon aivan takarajalle kolmoskulmaan. Tuloksena 1+2 juoksua ja isännät johtoon 4-3.

Kasperi Kaksonen taituroi mailan varressa – sen kerran kun pääsi mailan varteen

KiPa ei tästä säikähtänyt. Hannes Pekkisen kova lyönti jäi etumiehelle, mutta lukkari korkkasi polttoheiton ja Elmeri Purmonen toi tasoituksen 4-4. Seuraavana lyöjänä Samu-Kalle Varonen vai KiPan jälleen kuskin paikalle kotiuttamalla komealla kumuralla Juuso Latun 4-5. Ottelun toisen KiPan hienon sisävuoron täydensi Sami Partasen bravuuri kakkosjatkeelle, jolla Hannes Pekkinen toi jo 4-6 KiPalle.

Hannes Pekkinen tasoitti Elmeri Purmosen tuomana 4-4

Viimeisen vuoroparin isäntien alkava sisävuoro päättyi 4-6 tilanteessa Toni Marjamäen kolmosrajan läpilyönnistä tulleisiin paloihin kolmoselle ja kotiin.

Hannes Pekkinen etukentällä

Kotijoukkueen mielestä kolmosvahdin jalka ei ollut pesässä ja tilanteen piti kaventua 5-6:een ja lyöjäjokeri Jukka-Pekka Vainionpää oli vielä lyömättä. Tosin joka tapauksessa KiPallakin olisi ollut vielä tasoittava sisävuoro.

Supervuoroparissa molemmat saivat kaksi ajolähtöä, mutta ei juoksuja. Tasoittavalla sisävuorolla KiPan palottomasta ajolähdöstä Hanneksen näpy meni laittomaksi. Jatkoajoista Samu-Kallen kotiutusytitys jäi Atte Kontiolle kopiksi. Harmmittavasti myös kakkoselta oli etenijä irti ja edessä oli kotiutuskilpailu.

Kotiutuskisan aloitti JymyJussit tehden kolme juoksua. Vainonpään välilyönti oli hyvä, mutta Liedon ja Kytömäen näpyissä polttoheitot pahasi ohi lukkarin räpylästä.

KiPa näytti taas vahvuuttaan ja vastasi hyvin iskien heti kolmella ensimmäisellä parilla pallon väliin tasoitten tilanteeksi 3-3. Viimeisessä parissa Purmosen lähtö myöhästyi vähän ja Varosen välilyönnillä niukka palo kotiin.

Hannes Pekkinen toisessa parissa kotiutti Jesse Eskelisen välilyönnnillä 3-2

Toisella kotiutuskierroksella jymyJussit iskivät ensin pallon väliin ja sitten kahdesti keskipompulla tilanteeksi 6-3. Tähän KiPa ei pystynyt vastaamaan ja näin arvokkaat sarjapisteet 2-1 Seinäjoen hyväksi.

KiPalla on vielä mahdollisuudet kahdeksan joukkoon: puhtaat voitot sekä Kempeleen Kiristä sunnuntaina kotona että Kouvolan Pallonlyöjistä tiistaina.

Katso myös kuvat ottelusta (aamulla lisää)