Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

15.8.2021. KiPan ehjällä esityksellä kolmen pisteen voitto ja taistelu jatkuu. KiPa–KaMa 2–0 (5–1, 5–2)

KiPa hallitsi ottelua ja vieraat saivat kummallakin jaksolla vain kolme kolmostilannetta kun KiPalla niitä oli yhteensä 21. Kolmen pisteen voiton varmistivat Hannes Pekkinen ja Samu-Kalle Varonen, Hannes juoksemalla kakkoselta vauhdilla kotiin ja Samu-Kalle karkaamalla kolmoselta kotiin. 

– Oli hyvä fiilis, pelattiin hyvin sisällä ja ulkona. Sisäpeliä on parannettava vielä, se on ollut vähän tukkoista, tiivisti KiPan ykköspalkittu, hyvän lukkaripelin pelannut Jesse Eskelinen (1+1 lyötyä, 2 tuotua, 7/9 KL), jonka kakkoskopparin yli mennyt 1+1 juoksun arvoinen kunnari ottelun kolmantena lyöjänä näytti ottelun suunnan.

Jesse Eskelinen heitti kuusi paloa näpyistä ja otti yhden kärpäsen kakkospesältä sekä aiheutti KaMan lyöjille neljä paloa laittomiksi mennellä lyönneillä

KiPa voitti hutunkeiton ja valitsi aloittavan sisävuoron. Eskelisen kunnarin edellä kotiin tuli Juuso Latun (2 tuotua, 5/6 KL) kaksi pesäväliä kolmoselle vaihtama kärki Elmeri Purmonen (3 tuotua, 8/8 KL). Elmeri saikin KiPan kakkospalkinnon. Myös kotiuttajajokeri Sami Mikkolanaho oli tehokas (3 lyötyä, 7/11 KL).

KaMa kavensi 2-1 toisen vuoroparin tasoittavalla kun ensimmäisenä lyöjänä kärkietenijä Lauri Vierimaa (1+0 lyötyä, 1 tuotu, 8/10 KL) pamautti kakkosluukusta kunnarin tyhjään kenttään.

Elmeri Purmonen tuo selvästi ehtien KiPan 3-1 johtojuoksun Hannes Pekkisen lyönnillä

Kolmannen alkavalla KiPa rakensi kärjestä palottomat ajot ja Hannes Pekkisen pitkä ykkösrajanäpy riitti Elmeri Purmoselle, joka toi 3-1. Jatkoajoista Samu-Kalle Varosen lyönnillä risti kotiin, mutta Sami Partanen pamautti pallon merkistä väliin ja Jesse Eskelinen toi 4-1. Kolmesta seuraavasta ajolähdöstä ei lisäjuoksuja tullut.

Viimeisessä vuoroparissa Samu-Kalle Varosen kolmospuolen välilyönnillä Juuso Lattu toi KiPalle jo 5-1. Tämä lannisti Kankaanpään Mailan, eikä vieraat päässeet enää kakkospesää pitemmälle, joten KiPan jaksovoitto oli selvä.

Toisella jaksolla ensimmäisessä vuoroparissa KiPa pääsi Sami Mikkolanahon merkkaamattomalla välilyönnillä Juuso Latun tuomana 1-0 johtoon. Mikkolanaho onnistuikin toisella jaksolla kotiutuksissaan 75 prosentin teholla 3/4 kertaa.

Sami Mikkolanahon lyönnillä Juuso Lattu syöksyy kotipesään ennen lukkaria ja KiPa 1-0 johtoon toisella jaksolla

Toisen vuoroparin alkavalla KaMa hieman säikäytti Rantakentän yleisöä menemällä hetkeksi 1-2 johtoon. Miikka Riikonen kotiutti ajolähdöstä merkatulla keskisaumalyönnillä Teemu Utusen 1-1 ja viimeisenä lyöjänä Jouni Mäen välilyönnillä Perttu Olli toi 1-2.

Tasoittavalla sisävuorollaan KiPa tuli tasoihin 2-2 kun KaMan kolmoskoppari vähän räpelsi ja Sami Mikkolanahon lyönnillä Samu-Kalle Varonen ehti kotiin.

Kolmannessa vuoroparissa Juuso Lattu tuli numerolle 7 loukkaantuneen Joni Lehikoisen tilalle. KiPan lukkari Jesse Eskelinen napsi kaksi kärkipaloa näpyistä. Kolmas tuli Manu Haukkalasta Lassi Vasaraisen komeasta tappoheitoista kotiin, kun Miikka Riikosen lyönti kakkossaumaan näytti jo varmalta juoksulta.

Tasoittavalla KiPa teki kärjellään palottomat ajot Samu-Kalle Varoselle, jonka varsilyönti keskelle riitti Elmeri Purmoselle tuomaan KiPan 3-2 johtoon. Kolmannesta ajolähdön purusta Eskelinen paloi kotiin kun Sami Mikkolanaho löi taktisesta väärästä kopin siepparille. Mutta etutilanteessa Mikkis löi pallon kakkosjatkeelle ja kopparin vähän sählätessä Hannes Pekkinen juoksi suoraan kakkoselta kotiin saakka ja taululle 4-2.  Etupestä jäivät täyteen ja Jarkko Matikka vaihtoi ensin kärjen kolmoselle. KaMa oli pudottamassa pesät täyteen ja Samu-Kalle Varonen karkasi kopin pudotuksella kotiin tuoden ottelun loppunumerot 5-2. Viimeisenä lyöjänä Miika Timonen oli kotiuttamassa vielä Jarkko Matikkaa, kun keskelle mennyt välilyönti tuomittiin syöksykopiksi. Ottelun jälkeen kolmoskoppari Perttu Olli itsekin kertoi pallon menneen maan kautta räpylään.

Elmeri Purmonen syöksyy KiPan johtoon 3-2 Samu-Kalle Varosen varsilyönnillä

– Ei ollut jaksojen alut, keskikohdat eikä loput hyviä, harmitteli KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala, joka ennen ottelua oli korostanut jaksojen alkujen merkitystä.

Katso myös kaikki kuvat ottelusta

KiPan seuraava ja runkosarjan viimeinen kotiottelu on vasta ensi sunnuntaina 22.8.2021 klo 17. Vastaan tulee Kempeleen Kiri, jolle KiPalla on kalavelkoja maksettavana viime keskiviikon vierasottelusta.  Liput ennakkoon KiPan toimistolta ja Nettilipusta, ottelupäivänä ja pari päivää sitä ennen myös KiPan jäätelökioskilta. Sitä ennen KiPa kohtaa perjantaina 20.8.2021 vieraissa Seinäjoen JymyJussit, joka myös on KiPan, KeKin ja PattUn kanssa taistelemassa viimeisestä pudotuspelipaikasta.

KiPan kanssa kahden jatkokauden sopimuksen tehnyt Juuso Lattu saa tuulettaa vielä useasti KiPan paidassa