Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Juuso Lattu kahden vuoden jatkosopimukseen

Juuso Lattu, 26, ja Kiteen Pallo ovat solmineet kaudet 2022 ja 2023 kattavan jatkosopimuksen. Täksi kaudeksi Kiteelle siirtynyt Imatran Pallo-Veikkojen kasvatti kuuluu päätehtävässään ykköstilanteen purkamisessa valtakunnan eliittiin ja tästä Kiteellä saadaan nauttia ainakin kaksi seuraavaa kautta.

– Alkuun oli tietenkin vähän katsastelua, että millainen meininki, joukkue ja seura täällä ylipäänsä on. Nyt kun on ollut jo jonkun aikaa mukana, niin alkaa pääsemään niin sanotusti talon tavoille.

– Olen viihtynyt erinomaisesti niin Rantakentällä kuin kipalaisenakin, kiitos loistavan yleisön ja seuran. On se kyllä hienoa pelata Rantakentällä, Juuso kertoo ensimmäisestä kaudestaan Kiteellä.

– Jatkopäätös on viime aikoina kirkastunut aika selkeäksi, tietyllä tavalla ykkösvaihtoehto tämä on ollut koko ajan, mutta etenkin nyt, kun oma rooli on selkiytynyt, päätös oli helppo tehdä, Juuso avaa jatkosopimuksen taustoja.

Tällä kaudella Juusolle on KiPan joukkueesta eniten onnistuneita 1-2-välin vaihtoja ja lisäksi mies on hoitanut myös etenijäjokerin hommia tarvittaessa.

– Alku oli vaikea niin joukkueella kuin itsellänikin. Loukkaantumisten taakse ei voi tietenkään liikaa mennä, mutta kyllähän se väkisin näkyy, jos siellä alkaa olla 5-6 miestä jollain tavalla loukkaantuneena ja kokoonpano vaihtelee koko ajan.

– Peli ei ollut alkuun sellaista, mitä haluttiin ja pelillisesti omakin rooli oli alkuun vähän hakusessa. Myös omalta osalta olisi pitänyt pystyä paremmin auttamaan joukkuetta, Juuso pohtii hankalaa alkukautta.

– Mutta kuten nyt varmaan kaikki ovat nähnee, etenkin viime aikoina, niin me pärjäämme tässä sarjassa kenelle vaan, kun ukot ovat terveinä ja päästään pelaamaan sellaista pesistä, mitä viime syksystä asti suunniteltiin.

– Missään vaiheessa meidän usko ei ole loppunut eikä se tule loppumaan, Juuso lupaa.

Vaikka kuluva kausi onkin pitänyt sisällään vaikeuksia, KiPan tulevaisuuden Juuso silti erittäin valoisana.

– En olisi jäänyt tänne, jos en olisi nähnyt sitä, että täällä pystyy menestymään. Tällä hetkellä ollaan vahva keskipalkin joukkue, mutta vahva aikomus meillä on mennä oikeasti horjuttamaan sitä kärkinelikkoa.

– Meillä on jatkossakin nuori ja eteenpäin menevä joukkue. Samoin seura menee jatkuvasti eteenpäin, olen tyytyväinen myös siihen, ettei poljeta paikallaan senkään osalta. Silloin pelaajan on hyvä olla ja tavoitella menestystä, kun kaikki pyrkivät koko ajan eteenpäin, Juuso kertoo.

Myös Mikko Varonen näkee Juuson olevan erittäin iso palanen KiPan palapeliä jatkossakin.

– Juuso on viihtynyt hyvin Kiteellä ja hän soveltuu erinomaisesti kehittyvään ja tavoitteelliseen joukkueeseen.

– Hän on ollut iso osa meidän tilanteiden rakentelua ja roolin kasvattaminen jatkossa on molempien osapuolien selkeä tavoite tulevaisuudessa. Joka tapauksessa hän tulee olemaan tärkeä lenkki sitä, että meidän tilanteiden rakentelu ja tilannemäärät kestävät sarjan kärkitasolla jatkossakin, Mikko kertoo.

Myös persoonana Juuso on iso osa nuorta joukkuetta.

– Juuso vaatii itseltään ja myös joukkueen muilta jäseniltä paljon. Näin ollen hän on esimerkillään tärkeä hahmo KiPassa, Mikko päättää.

Kiteen Pallon sopimustilanne tämän kauden jälkeen:

  • Jesse Eskelinen, 2022
  • Kasperi Kaksonen, 2022
  • Juuso Lattu, 2023
  • Joni Lehikoinen, 2023
  • Hannes Pekkinen, 2022
  • Elmeri Purmonen, 2022
  • Miika Timonen, 2022
  • Samu-Kalle Varonen, 2023
  • Lassi Vasarainen, 2022