Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

11.8.2021. KeKin ja KiPan kuuden pisteen ottelu kääntyi kirvelevästi isäntien voittoon toisella jaksolla juoksuin 1-0, kun ensimmäinen päättyi tasan 3-3. KeKi-KiPa 1-0 (3-3, 1-0)

KiPa koki todella kirvelevän niukkaakin niukemman tappion Kempeleellä. Mutta kamppailu jatkuu, jaossa on vielä 12 sarjapistettä! KiPa saa vastaansa kotona Kankaanpään Mailan, Seinäjoen JymyJussit vieraissa, Kempeleen Kirin kotona ja KPL:n vieraissa, joten pisteitä on otettavissa.

 – Jaksot 3-3 ja 1-0, olisivat voineet pyörähtää yhtä hyvin meillekin. Harmittaa ettei päästy toisella jaksolla kuskin paikalle, sai sanottua selvästi harmistunut KiPan ykköspalkittu, ensimmäisellä jaksolla sataprosenttisesti 5/5 kertaa kärkeen mennyt Elmeri Purmonen (6/9 KL). Elmeri napsi ulkonakin monta tärkeää paloa.

Elmeri Purmonen meni jälleen hyvin kentälle, mutta hänkään ei päässyt tuomaan KiPan voittojuoksua

– Ekalla jaksolla oli ihan hyviä lyöntejä. Kyllä meillä oli paikkoja ottaa voittokin, totesi KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

Kahden pisteen voittonsa ansiosta Kempeleen Kiri nousi sijalle 8, saldona 1,30 pistettä/ottelu, kun yhdeksänneksi pudonneen Seinäjoen JymyJussien lukema on 1,27.

KiPa meni ensimmäinen vuoroparin alkavalla 0-1 johtoon kun ajolähdöstä Sami Mikkolanahon (2 lyötyä, 2/5 KL) komea laaka kolmossaumaan kotiutti Jesse Eskelisen (2 tuotua, 3/8 KL). Kiri tasoitti heti 1-1 kun Matti Korhosen (2 lyötyä, 4/7 KL) keskipomppu riitti saattelemaan Markus Keski-Petäjän kotiin.

KiPa meni toisessa vuoroparissa uudestaan johtoon 2-1 viimeisenä lyöjänä olleen Sami Mikkolanahon keskisaumalyönnillä. Juoksun toi Joni Lehikoinen.

Sami Mikkolanaho iski kaksi KiPan avausjakson juoksuista. Tässä Joni Lehikoinen kotiin 1-2 toisessa vuoroparissa.

Tasoittavalla Kiri sai neljä ajolähtöä, joista Aappo Savikosken näpyn haki Jesse ja Marko Pelkosen kakkosrajanäpyn Joni. Mutta kahden palon ajoista Matti Korhosen  kumura onnistui ja Antti Korhonen toi 2-2. Neljännestä ajolähdöstä vielä Sami-Jukka Korvola otti mallia edellisestä ja kumuralla Aappo Savikoski toi johtojuoksun 3-2.

Kolmas vuoropari oli juoksuton ja molemmat lukkarit nappasivat väärällä kärpäsen kakkospesältä.

Elmeri Purmonen haki hankalasta asennosta kopin

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPa rakensi kärjestään palottomat ajot, mutta Pekkisen koukkunäpy jäi lyhyeksi ja Samu-Kalle Varosen kova veto jäi ykkösvahdin räpylään. Samu-Kalle sai vaihdettua Jessen yksin kolmoselle ja toiseksi viimeisenä lyöjänä Lassi Vasarainen löi ykkös-kolmostilanteessa ensimmäisellään kovaa kolmossaumaan ja Jesse Eskelinen toi tasoituksen 3-3.  Viimeisenä lyöjänä Mikkolanaho nosti varren etumiehen yli ja Lehikoinen eteni kolmoselle. Harmittavasti Kirin Topi Korhonen nappasi kotiutuslyönnin kakkossaumasta kopiksi ja jakso päättyi tasan 3-3.

Lassi Vasaraisen tulinen veto kolmossaumaan ja Jesse Eskelinen toi KiPalle tasoituksen 3-3

Kiri ei nimittäin tasoittavallaan pystynyt kolmesta ajolähdöstään lisäjuoksuja tekemään. Pekkinen hoiti ensimmäisen, Vasaraisen tappoheitto toisesta välilyönnistä ja Sami Partasen heitto keskinäpystä estivät juoksujen syntymisen.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet isännille 10-7, mutta KiPan kotiutukset hieman paremmalla prosentilla 3/10-3/7.

Hitto, pallo unohtui!

Toisella jaksolla ei juoksuja nähty kuin vasta viimeisen vuoroparin alkavalla. Sitä ennen KiPan paras paikka oli ensimmäisessä vuoroparissa, jossa hyvässä iskussa oleva Mikkolanaho iski kahden palon ajolähdöstä pallon väliin, mutta KeKin Ruutu Tähtipelaajan palkinnon tienannnut kolmoskoppari Jussi Korhonen sai poltettua Varosen kotipesään. Voi toki jossitella, olisiko Mikkolanaho pitänyt myös toisessa ja kolmannessa vuoroparissa laittaa purkamaan ajoja.

Hannes Pekkinen polttaa ja Eko väistää edestä

Taululla oli viimeisen vuoroparin alkavalla jo kaksi ristiä, kun palkintoraadin unohtama jokeri Marko Pelkonen iski illan ainoan juoksunsa, mutta Kirin voittojuoksun, vapaalla lyönnillä kakkosjatkeelle. Huolimatta Vasaraisen hyvästä heitosta ehti Topi Korhonen tuomaan jakson voittojuoksun 1-0.

Viimeisen tasoittavalla sisävuorolla KiPa sai yhden palon tilanteessa Juuso Latun (4/4 KL) ja Hannes Pekkisen etupesille. Kirin lukkari Jani Lassila nosti vaihtotilanteessa räkämatalan syötön ja Juusosta selvä palo kolmoselle kun Samu-Kalle ei ehtinyt palloa lyömään. Ottelu loppui Samu-Kallen kovaan vetoon melkein suoraan kakkospesälle, jonne Hanneksesta viimeinen palo.

Katso myös kuvat ottelusta

KiPan seuraava kotiottelu on sunnuntaina 15.8.2021 ja vastaan tulee klo 17 Kankaanpään Maila. Otteluun OP Kitee tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn kaikille, VIP-liput KiPan toimistolta tai verkkokaupasta 👉 Nettilipusta.