5.8.2021. Kesän parhaassa ottelussaan KiPa löi ehjällä suorituksella selvästi JoMan. KiPa-JoMa 2-0 (9-1, 4-3)

Ennen ottelua esittäytyi Loimaan Tenavaleirillä jokaisen ottelunsa Elina Partasen ja Tapio Niskasen johdolla voittanut KiPan E-poikien kilpasarjan joukkue kultamitalit kaulassaan.

– Tosi hyvä eka jakso, vakuuttava toinen neljännen alkavalle asti, pistettiin siinä peliä vähän jännäksi. Hyvä peli, iloitsi KiPan ykköspalkinnon saanut, avaussisävuorossa 1+2 juoksun arvoisen läpilyönnin iskenyt Samu-Kalle Varonen (1+4 lyötyä, 2 tuotua, 9/11 KL).  Pohjois-Karjalan II derbyyn oli Rantakentän tunnelmaan saapunut kesän ennätysyleisö, 1795 katsojaa. Keskinäisistä otteluista tärkeät sarjapisteet tänä kesänä KiPalle 4-2, joten Pohjois-Karjalan herruus on edellleen Kiteen Pallolla.

Samu-Kalle Varosen 1+2 juoksun kunnari avasi KiPan juoksuhanat heti avaussisävuorossa
Mikko Kemppainen seuraa katseella Samu-Kallen läpilyöntiä

KiPan kakkospalkinto meni Juuso Latulle (3 tuotua, 8/9 KL), joka epäonnistui vain kerran vaihtotilanteessa. Myös Hannes Pekkinen (4 lyötyä, 3 tuotua, 7/10 KL) ja monta makeaa paloa ulkopelissä heittäneenä olisi ollut palkitsemisen arvoinen.

– Ehjä suoritus, paras peli kuten tilannemääristäkin (kolmostilanteet 20-7) näkee, oltiin ylivoimaisia. Aika hyviä kotiutustehoja Pekkisellä, Varosella, Partasella ja Mikkolanaholla. Elmeri meni hyvin kentälle ja Lattu vaihtoi hyvin, iloitsi KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva kesän kolmatta kolmen pisteen voittoa.

Ensimmäisellä jaksolla ensimmäisessä alkavassa sisävuorossa Varosen lyönti kakkosrajaan pomppasi ilkeästi ohi Mikko Kemppaisen ja kunnarin edellä kotiin tulivat Juuso Lattu ja Hannes Pekkinen. Neljän lyöjän jälkeen taululla jo 3-0.  

Sami Mikkolanahon (2 lyötyä, 3/8 KL) kumuralla Samu-Kalle toi tuplajuoksun 4-0. Toisella lyöntikierroksella Sami Partasen (2 lyötyä, 6/9 KL) kovalla kolmospuolen lyönnillä Hannes Pekkinen toi KiPan jo 5-0 johtoon.

JoMa sai ensimmäisellä jaksolla vain kolme kolmostilannetta, joten KiPan lukkari Jesse Eskelinen palkittiin ansaitusti Ruutu Tähtipelaajana.

Ensimmäisen tasoittavalla palottomasta ajolähdöstä Tohmajärven Pompun kasvatti Aleksi Rautiainen löi ensin Pekkiselle, joka heitti palon kotiin ja Eskelinen vielä palon kolmoselta. Vuoro huipentui Allun kahteen epäonnistuneeseen kopinnostoon ja vieraiden niska alkoi taittua.

KiPan kolme seuraavaa juoksua olivat Hannes Pekkisen käsialaa. Toisen alkavalla vapaalla kumuralla Kasperi Kaksonen toi 6-0. Kolmannen alkavalla kahdella Hanneksen ykkösrajanäpy ei pysynyt lukkari Välitalon räpylässä ja Elmeri Purmonen toi 7-1. Seuraavalla yhden käden näpy siepparin yli keskelle ja Juuso Lattu toi 8-1. Samu-Kallen täytettyä pesät uudelleen, löi Sami Partanen kumuralla vielä Jesse Eskelisen tuomana jakson loppunumeroiksi 9-1.

Juuso Lattu epäonnistui vain kerran vaihtolyönneissään: kärkilyönnit 8/9

Vieraiden ainoa juoksu tuli Konsta Kettusen lyömänä kolmospussiin ja heiton luisahdettua sivuun kotipesästä, tuojana Mikko Kemppainen.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet selvästi KiPalle 12-3 ja kotiutukset 9/13-1/3.

Toisen jakson JoMa aloitti sisällä ja ensimmäisellä jaksolla täysin epäonnistunut Aleksi Rautiainen kotiutti ajolähdöstä välilyönnillä Konsta Piirosen 0-1. Mutta Pekkinen esti uuden kolmostilanteen ja vuoro loppui Iiro Kuosan laittomaksi menneeseen kopinnostoon.

Tasoittavalla KiPa kuittasi heti kun palottomasta ajolähdöstä Samu-Kalle Varosen pomppivalla maalyönnillä Elmeri Purmonen toi 1-1. Ekon varsilyönnillä jatkoajoista risti kotiin, mutta kolmannesta ajolähdöstä Sami Mikkolanahon ykkösrajanäpystä heitto ohi ja pallo kotipesän taakse käytävään. Hannes Pekkinen toi 2-1 ja kolmaskin juoksu oli lähellä, mutta Samu-Kalle paloi täpärästi kotiin.

Elmeri Purmonen syöksyy tasoituksen 1-1 Samu-Kalle Varosen maalyönnillä
Hannes Pekkinen tuo Sami Mikkolanahon näpyllä KiPan 2-1 johtoon kun pallo menee ohi lukkari Ville Väliahon

Toisen alkavalla JoMa sai palottoman ajolähdön, mutta Rautiaisen näpystä taas kaksi paloa kun taululle tuli risti kolmoselta ja ykköseltä. Toinen JoMan lyöjäjokeri Patrik Wahlsten pääsi vain kaksi kertaa koko ottelussa lyömään ja nyt Eko teki kotiin kolmannen palon.

Tasoittavalla KiPan johto kasvoi 3-1:een kun Samu-Kalle Varosenkin näpy kakkosrajaan puri ja Juuso Lattu ehti kotiin.

Kolmas vuoropari oli juoksuton eikä kumpikaan saanut sisäpeliään toimimaan.

KiPan ulkopeli piti hienosti, tässä pallo Jarkko Matikan räpylään

Viimeisen alkavalla ykköstilanteessa Konsta Kettusen vaihtolyönti Lassi Vasaraiselle kopiksi ja pesät tyhjiksi. Viimeinen lyönti yllätti KiPan kolmospuolen ja pallo meni luukusta läpi ja  kunnarilla kavennus 3-2. Näin JoMa olkin ottelussa taas mukana. Toiseksi viimeisenä lyöjänä kahden palon ajolähdöstä Aleksi Rautiainen löi heti laakalyönnin kolmospuolelle ja Kettunen toi tasoituksen 3-3. Lyöjiä riitti taas ja kopinnoston jälkeen Samuel Tirkkonen näpytti itsenä kärkeen. Kuosan vaihtolyönnin haki Varonen kopiksi ja pystyi heittämään kiteeläisiä helpottavan kolmannen palon kakkoselta.

KiPalla oli siis jo kahden pisteen voitto saatuna, mutta viimeisen tasoittavalle lähdettiin hakemaan sitä kolmattakin pistettä. Viisi lyöjää kopitettiin tai jätettiin väliin ja kärki esiin. Purmonen näpytti itsensä ykköselle ja Lattu pamautti pallon kakkosluukusta lepän taakse saaden palottoman takatilanteen aikaan. Eskelinen kopin pudotuksella ykköselle ja palottomasta ajolähdöstä Hannes Pekkinen löi ensimmäisellään laakalyönnin kolmossaumasta kopparin eteen ja Elmeri Purmonen kiiti kotiin voittojuoksun 4-3.

Hannes Pekkinen riemuitsee selkä kaarella kun Elmeri Purmonen tuo voittojuoksun 4-3

Näin tiistaina Pattijoella alkanut KiPan kolmen pisteen voittojen putki jatkui nyt JoMaakin vastaan.

Katso myös kaikki kuvat ottelusta

KiPan seuraava kotiottelu on Itä-Länsi -viikonlopun jälkeen vasta sunnuntaina 15.8.2021 ja vastaan tulee klo 17 Kankaanpään Maila.  Liput ennakkoon KiPan toimistolta ja Nettilipusta, ottelupäivänä ja pari päivää sitä ennen myös KiPan jäätelökioskilta. Sitä ennen KiPa kohtaa keskiviikkona vieraissa Kempeleen Kirin, joka eilen voitti oman paikallisvastustajansa Pattijoen Urheilijat.