3.8.2021. Sami Mikkolanaho ja Sami Partanen iskivät avausjakson voiton, Joni Lehikoinen käänsi toisen jakson KiPalle. KiPa-PattU 0-2 (2-7, 3-4)

– Mukavaa voittaa kolme pistettä. Kolmosjatkeelle yritin lyödä palloa, mutta meni vähän keskemmälle. Hyvä että Eko lähti kolmoselta, pakotti ulkopelaajan virheeseen, iloitsi KiPan ykköspalkittu Joni Lehikoinen (1+2 lyötyä, 1 tuotua, 4/7 KL) lähinnä ulkopelin roolissa pelaava KiPan sieppari.

– Pattijoki oli alussa parempi ekalla jaksolla. Sami Partanen (2 lyötyä, 1 tuotu, 4/5 KL)  ja Sami Mikkolanaho (4 lyötyä, 5/7 KL) löivät sitten hyvin. Monta kertaa ollaan oltu tänä kesänä samassa tilanteessa lähellä voittoa, sitten hölmöilty. Tiedän miltä se tuntuu, puhui KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva myötätuntoisesti Pattijoen pelinjohtajalle.

– Pienestä kiinni, tultiin alkuun hyvin ja mentiin johtoon. Kaveri kuitenkin teki tilannetta ja oli selvästi parempi [ensimmäisellä jaksolla]. Toinen jakso oli meillä täysin hallinnassa kolmanteen vuoropariin asti. Syö miestä – en voi sanoa miten paljon – ei ansaittu tänään voittoa, huokaili Pattijoen pelinjohtaja Jussi Haapakoski.

Avausjaksolla PattU meni Mikkolanahon 0-1 juoksun jälkeen 2-1 johtoon Sami Haapakosken merkatulla pystärillä ja Topi Kososen vapaalla välilyönnillä, mutta Mikkolanaho löi neljä juoksua ja Partanen kaksi. Kirsikkana kakun päälle oli kolmannen alkavalla Jarkko Matikan (1+1 lyötyä, 2 tuotua, 7(8 KL) iskemä kunnari 1+0 juoksua tyhjään kenttään ja KiPa 2-6 johtoon.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet tasan 9-9, mutta KiPan kotiutus mahtavalla prosentilla 7/9 juoksua kun Pattijoella vain 2/9 juoksua!

Toisella jaksolla PattU oli jo 3-0 johdossa eikä KiPa saanut mitään aikaan kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa. Juuso Keski-Koukkarin tilalle lyöjäjokeriksi palannut Jari Törmänen löi Kasperi Kaksosen räpylän alta 2-0. Toisen vuoroparin alkavalla isäntien johto jo 3-0, kun viimeisenä lyöjänä Törmänen iski kahdella saumalyönnillä Mikael Mäkelän kakkoselta kolmoselle ja kotiin saakka.

Mutta kolmannen vuoroparin tasoittavalla Jarkko Matikka iski kahden palon ajolähdöstä illan toisen juoksunsa ja kavennuksen 3-1. Jatkoajoista Joni Lehikoinen yllätti isäntien kolmospuolen. Jonin kunnarin edellä kotiin ehtivät Sami Partanen ja Sami Mikkolanaho, Matikka paloi kotipesän kynnykselle. Tilanne 1+2 juoksun jälkeen mahtavasti 3-4 KiPalle.

Viimeisen vuoroparin alkavalla ottelu päättyi Lassi Vasaraisen komeaan polttoheittoon kakkosjatkeelta kolmospesälle, jonne Pattijoen Paavo Pelto niukasti paloi.

Toisellakin jaksolla kolmostilanteet tasaisesti 6-7 ja kotiutukset 3/6-4/7 ja KiPalle ansaittu kauden toinen kolmen pisteen voitto!

Katso myös kuvat ottelusta (aamulla lisää…)

Sami Mikkolanaho iski komeasti kumuroillaan neljä juoksua avausjaksolla
Jarkko Matikan kunnari tyhjään kenttään 2-7 avausjakson lopussa
Joni Lehikoinen vahvan ulkopelin myös sisällä KiPan sankari 1+2 juoksun kunnarillaan
Joni Lehikloista ujostutti kunnarionnittelut j 3-4 KiPan voiton varmistaminen toisella jaksolla
Sami Partanen tuulettaa KiPan kolmen pisteen voittoa
Onneksi ei sadetta, mutta kova tuuli Pattijoella vaikeutti koppareiden arviointia