Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

1.8.2021. KiPan sisäpeli vaikeaa Puhtimäen kynsissä, Manse vei ottelun kahdella läpilyönnillä. Manse PP-KiPa 2-0 (3-1, 4-0)

KiPan lukkarina aloitti ensimmäisen jakson Topias Kaksonen Jesse Eskelisen pelatessa etenijä-/vaihtajajokerina. Toiselle jaksolle Jesse palasi lautasen ääreen.

– Hyvin tänäänkin Topias pärjäsi. Jesse on ollut sairaana, siksi hän ei aloittanut lukkarina, kertoi KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva, joten suoritus ei ollut lukkarivaihdoksen syynä.

– Meillä jäi ensimmäisellä jaksolla kaksi juoksua ottamatta. Ensin kumura väliin, ei edennyt. Sitten pallo pussiin, huuto laittomaksi ja etenijä pysähtyi, harmitteli Tuuva sisäpelin virheitä.

Avausjaksolla Manse teki vain toisen vuoron tasoittavalla juoksuja. Juha Puhtimäen 1+1 juoksua ja Juha Niemen yksi juoksu riittivät Mansen jaksovoittoon 3-1, kun viimeisen alkavalla Sami Partanen kotiutti merkkaamattomalla välilyönnillä Juuso Latun. Isäntien ykköspalkitun Juha Puhtimäen saldo loistavan lukkaroinnin lisäksi oli 1+2 lyötyä, 2 tuotua ja 9/12 KL. Mansen tykki Juha Niemi onnistui vain kerran kuudesta kotiutusyrityksestään.

– Itse tein maskia Puhtimäen lyöntiin ja koppari [Samu-Kalle Varonen] ei siksi nähnyt sitä maalyöntiä, kertoi KiPan ykköspalkittu Sami Eko Partanen (1 lyöty, 3/6 KL). Kakkospalkinnon sai jokeri Juuso Lattu (1 tuotu, 5/7 KL). Myös Kasperi Kaksonen väläytteli 3/4 kärkilyönnillä.

– Meillä olisi ollut mahdollista voittaa tämä peli, mutta meidän sisäpeli ei antanut siihen mahdollisuutta, tunnusti suoraan Eko.

KiPa aloitti ottelun hyvin ja sai Partaselle yhden palon ajot. Juuso Lattu haavoittui kotiin kun kolmoskoppari Topias Lilja haki lyönnin kopiksi kolmosjatkeelta. Jatkoajoista Mikkolanaholle vedottiin matalaa syöttöä vääräksi, mutta se olikin oikein ja vuoro loppui siihen.

Tasoittavalla myös Manse sai palottomat ajot, mutta KiPa torjui kolme yritystä. KiPan toisen ja kolmannen vuoroparin tasoittavilla Puhtimäki aloitti showtaan nappaamalla taktisilla väärillä palot kahdesta KiPan etenijästä.

Toisen tasoittavalla jakso ratkesi kun kakkostilanteessa Puhtimäki löi kovan maalyönnin kolmospuolelle. Kolmoskoppari ei palloa nähnyt ajoissa, joten tuloksen 1+1 juoksun arvoinen kunnari kun edellä Mikko Pauna ehti kotiin.

– Toisella jaksolla oltiin näennäisesti hyvin mukana, 1-0 viimeiseen vuoropariin saakka, sitten räpsähti aika nätti läpilyönti. Mutta hirmuisesti tehtiin virheitä sisällä ja Puhtimäki vei meitä aika lailla saaden meidän kaaren näyttämään huonolta. Huokailuttaa, naurattaa ja itkettääkin, arvioi Eko toistakin jaksoa.

Toisen jakson alussa Puhtimäki löi kakkosjatkeelta pallon osittain läpi ja jokeri Mikko Pauna juoksi kakkospesältä kotiin saakka johtojuoksun 1-0. KiPa sai kahden palon ajot, mutta Myllyniemi oli Mikkolanahon lyönnin edessä eikä tasoitusta tullut jakson ainasta KiPan kolmostilanteesta!

Toisen vuoroparin tasoittava oli jo Puhtimäen näytöstä kun etutilanteessa taktisella väärällä kaksi paloa kerralla ja KiPan tilanteen rakentelu tyssäsi siihen.

Jakson lopullinen ratkaisu tuli viimeisen vuoroparin alkavalla sisävuorolla. Kahden palon ajolähdöstä numerolla 9 lyövä Topias Lilja oli ensi kertaa mailan varressa ja löi pallon taakse ja kopparit eivät ehtineet saada sitä kiinni. Pallo läpi takarajasta ja Lilja kiersi 1+2 juoksun arvoisen kunnarin kun edellä Joonas Eirola ja Leevi Lehto toivat juoksut. Tilanne hetkessä 4-0 Manselle.

KiPan tasoittavalla sisävuorolla tuli etutilanteesta nopeasti Puhtimäen kenttäväärästä huti ja palo kolmoselta. Seuraavalla lyöjällä ensin pallo sieppari Konsta Lehtolalle, toinen palo, ja kolmas palo kun Puhtimäki irrotti väärällä etenijän ykköseltä.

Kun ensimmäisellä jaksolla kolmostilanteet olivat tasan 7-7, niin toisella jaksolla ne menivät Manselle 12-1.

Katso myös kuvat ottelusta

KiPan seuraava kotiottelu on ensi torstaina 5.8.2021 ja vastaan tulee klo 18 II Pohjois-Karjalan Derbyssä paikallisvastustaja Joensuun Maila.  Liput ennakkoon KiPan toimistolta ja Nettilipusta, ottelupäivänä ja pari päivää sitä ennen myös KiPan jäätelökioskilta. Sitä ennen KiPa kohtaa tiistaina vieraissa Pattijoen Urheilijat.

Juha Puhtimäki ja Sami Partanen leppoisassa juttutuokiossa hutunkeiton alkaessa
KiPa rakensi heti avaussisävuorossa kolme kotiutustilannetta. Ensimmäisessä Sami Partasen näpystä Konsta Lehtola vaan haki hyvin pallo ja poltti Juuso Latun kotiin.
Ensimmäisen jakson hyvin lukkaroinut Topias Kaksonen vs Tuomas Jussila
Jesse Eskelinen pelasi jokerina avausjakson
Juuso Latusta kärpänen kakkoselta Puhtimäen taktisella väärällä syötöllä
Juha Puhtimäen taktinen väärä puri Samu-Kalle Varosen lyöntiin
Sami Partanen löi KiPan ainoan juoksun kotiuttamalla Juuso Latun 3-1 avausjakson lopussa
Jesse Eskelinen palasi lautasen äärelle toiselle jaksolle
Kahdesta suuresta pelaajasta Sami Partanen tänään parempi kuin Juha Niemi
Ottelu päättyi Puhtimäen nappaamaan kärpäseen Hannes Pekkisestä Joonas Eirolan vartioimalta ykköspesältä