Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

29.7.2021 Ruutu Tähtipelaaja, lukkaridebytantti Topias Kaksosen johdolla KiPalle voitto Tahkosta. KiPa-Tahko 2-1 (6-4, 4-5, 3-0)

Kesän ensimmäinen sadepeli oli yllättävänkin yleisöön menevää, sattui ja tapahtui. Juoksuja tehtiin 22 kpl (13-9) ja kolmostilanteita 44 kpl (24-18).

– Märkää oli, ei ole liikaa päästy tänä kesänä treenaamaan näissä olosuhteissa. Aika paljon tehtiin tilanteita, mutta tiukassa on pisteet tänä kesänä. Kaksi pistettäkin maistuu, vaikka harmittaakin, kertoi KiPan ykköspalkittu Sami Eko Partanen (4 lyötyä, 1 tuotu, 8/11 KL). KiPan kakkospalkinnon sai Samu-Kalle Varonen 1 lyöty, 3 tuotua, 9/11 KL). Kaikki kolme alkupään miestä, Elmeri Purmonen, Hannes Pekkinen ja Samu-Kalle toivat kukin kolme juoksua.

– Ihan hyvä peli. Kaivelee 3-3 tilanteessa harhalla 3-4 ja hanskasta tipahti 3-5. Ajateltiin, että saadaan vietyä koko peli. Tähän keliin saatiin monta juoksua, 30 asteella ei joskus yhtään, ihmetteli KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

Topias Kaksonen on  joskus C-poikien leirillä lukkaroinut ja nyt Superissa. Lahjat on – ei lahjaton – harjoitella pitää vielä enemmän, Topias on hyvä aihio. Menestys tuleee ennen työtä vain sanakirjassa, muistutti Tuuva C-ikäistä, 16-vuotiasta lukkari Topias Kaksosta, joka ansaitsi parhaan ulkopelaajan Ruutu Tähtipelaajan palkinnon. Topias nappasi kaksi maukasta kärpästä kolmospesältä ja haki muutaman hyvän palon näpyistä. Toissapäivänä Topias oli vain pallopoikana Vimpeli-ottelussa.

Avausjaksolla KiPa aloitti sisällä ja Samu-Kalle Varosen keskisaumalyönti palottomasta ajolähdöstä riitti Elmeri Purmoselle 1-0. Tahko tasoitti 1-1 Kalle-Tapio Huuskon lyönnillä kakkosjatkeelle Teemu Nurmion tuomana ja meni toisessa vuoroparissa 1-2 johtoon Riku Hokkasen lyödessä Santtu Patovan kotiin viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillä merkistä väliin.

Jakso ratkesi kolmannessa vuoroparissa kun KiPa teki viisi juoksua. Hannes Pekkinen kotiutti keskinäpyllä Purmosen 2-2. Palottomasta ajolähdöstä Valentin Ikosen kumuralla jokeri Jarkko Matikka toi 3-2. Sami Mikkolanahon veto keskisaumaan kotiutti Varosen 4-2. Kahden palon ajolähdöistä vielä häntäpäästä Lassi Vasarainen löi keskelle väliin ja Partanen toi 5-2. Topias Kaksonen löi merkitä väliin ja Mikkolanaho etenijäjokerina toi jo 6-2.

Kolmannen tasoittavalla Tahko tuli vielä kahden juoksun päähän. Juha Kore Korhonen pamautti kolmossaumasta väliin ja Jere Vikström toi 6-3 ja viimeisenä lyöjänä Mikko Haukkala iski tapin yli Elmo Peltosen tuomana 6-4.

Viimeisessä vuoroparissa KiPan kaksi ajolähtöä ei tuottaneet tulosta. Tasoittavalla Tahkon kärki Nurmio poltti itsensä laittomaan ja jakso päättyi kun lukkari T. Kaksonen irrotti taktisella väärällä etenijän kolmospesältä.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 24-19 ja kolmostilanteet 11-7 KiPalle.

Toisella jaksolla Tahko meni kahdella Kalle-Tapio Huuskon lyönnillä kärki Teemu Nurmion tuomana 0-2 johtoon. Johto kasvoi jo 0-3:een, kun Santtu Patova toisen vuoroparin viimeisenä lyöjänä kotiutti välilyönnillä Vikströmin.

Toisen vuoroparin tasoittavalla KiPa näytti kotiutusvoimaansa. Kolmesta peräkkäisestä ajolähdöstä Ikosen välilyönnillä Purmonen toi 1-3, Partasen sijoituksella kolmosjatkeelle Pekkinen toi 2-3 ja Mikkolanahon kumuralla Varonen toi 3-3.

Kolmannen alkavalla harhaheitto ohi kolmospesän ja Vikström karkasi kotiin 3-4. Viimeisen vuoroparin alkavalla Korhonen jälleen viimeisenä lyöjänä ja varma palo muuttui 3-5 juoksuiksi kun märkä pallo tipahti lukkarin hanskasta.

Viimeisen tasoittavalla KiPa kavensi 4-5 kun Partasen kumuralla Pekkinen ehti kotiin. Mutta Supervuoropari oli edessä.

KiPa aloitti Supervuoroparin sisällä mallikkaasti. Ykköspalkinnon saanut Sami Eko Partanen kotiutti palottomasta ajolähdöstä kahdella näpyllä 2-0 Hannes Pekkisen ja Samu-Kalle Varosen tuomina. Ensimmäisestä lukkari pudotti ja toisesta heitto ohi lukkarin räpylän. Seuraavana lyöjänä Kasperi Kaksonen löi merkkaamattoman välilyönnin, jolla Valentin Ikonen toi jo 3-0.

Superin tasoittavalla Tahko sai kahden palon ajolähdön sen jälkeen kun Elmeri Purmonen oli napannut kärjestä kaksi paloa takapesille. Juha Korhosen viimeinen Ekon räpylään ja ottelu päättyi siihen.

httpss://www.youtube.com/embed/SAbFqXbVVcU

KiPan seuraava kotiottelu on viikon päästä torstaina 5.8.2021 klo 18 kun Joensuun Maila saapuu II Pohjois-Karjalan derbyyn Rantakentälle.  Liput ennakkoon KiPan toimistolta ja Nettilipusta, ottelupäivänä ja pari päivää sitä ennen myös KiPan jäätelökioskilta.

Katso myös kuvat ottelusta

Topias Kaksonen kotiuttaa etenijäjokeri Sami Mikkolanahon 6-2 avausjakson kolmannessa vuoroparissa
Etenijäjokeri Sami Mikkolanaho tuo KiPalle 6-2 avausjaksolla Topias Kaksosen merkatulla välilyönnillä
Lukkari Topias Kaksonen nappasi taktisella väärällä kolmannen palon ja ensimmäisen jakson voiton KiPalle
Tarkka paikka, jota silmällä ei nähnyt: Topiaksen jalka ei ollut irti, joten Teemu Nurmion tuoma 0-1 juoksu olisi ollut palo toisen jakson alussa.
Elmeri Purmonen toi kolme juoksua kuten Hannes Pekkinen ja Samu-Kalle Varonen
Sami Partasen kahdella peräkkäisellä näpyllä Hannes Pekkinen ja tässä Samu-Kalle Varonen toivat Superissa 2-0 johdon KiPalle