Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

27.7.2021. Mihin hävisi KiPan tunnetila avaussisävuoron jälkeen? Rantakentän kannustusta tarvitaan torstaina Tahkoa vastaan. KiPa-Veto 0-2 (0-5, 0-3)

Avaussisävuorossa KiPa teki kärjestä palottomat ajot, joista ensin Samu-Kalle Varosen veto jäi linjassa syöksyneen Severi Lassilan räpylään. Jatkoajoista Sami Partasen kakkosrajanäpyn haki Matias Rinta-aho ja jokeripaidassa pelanneen Valentin Ikosen lyönti myös Lassilalle ja kolmas palo.  

Seuraava KiPan kolmostilanne saatiinkin vasta toisen jakson viimeisen tasoittavalla sisävuorolla. Sekin tuhraantui Ikosen koppilyönnin haavoittaessa kentän tyhjäksi.

Ensimmäisen jakson ensimmäisen tasoittavalla heti toisena lyöjänä Veli-Pekka Yli-Hirvelän maalyönti, josta piti tulla palo, menikin Elmeri Purmosen räpylän alta ja koppareidenkin välistä tuottaen 1+1 juoksua. V-P:n kunnarin edellä ykköspesältä lähtenyt Vedon ykköspalkittu Olli Heikkalakin (3 tuotua 5/6 KL) ehti kotiin. Neljäntenä lyöjänä Elmeri Anttila löi kakkospuolelta räpylän kautta pallon verkkoon ja Yli-Hirvelä toi tuplajuoksun 0-3.

– Eka sisävuoro, josta kolme yritystä ja kolme paloa kotiin, sitten kaverille viisi juoksua, kaikki räpylästä. Todella vaisua. Severi Lassila jos ei ole paras ulkopelaaja, niin ainakin TOP3:ssa, nytkin miksi kaikki lyönnit hänelle? Lyöjät numeroilla 2–5 plus jokerit, ei tapahtunut mitään, ihmetteli KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva. Em. numeroilla kärkilyönnit 13/44 vain 29,5 %:n tehoilla ja heillä koko joukkueen kotiutukset 0/4.

– Ykköstilanne oli mahdottoman vaikeaa ja aika paljon annettiin lahjaksi vaikka oli siinä hyviäkin lyöntejä. Suorituksiin laatua torstaiksi, lupasi KiPan ykköspalkittu Hannes Pekkinen (4/7 KL). Kakkospalkinnon sai 6/7 kertaa kentälle mennyt Elmeri Purmonen. Myös Kasperi Kaksonen pelasi hyvin kakkoskärjessä mennen 4/5 kertaa kärkeen. Ruutu Tähti pelaajaksi valittiin lukkari Jesse Eskelinen.

– Ennen peliä sovittiin että pelataan hyvää ulkopeliä ja sisällä tehtiin riittävä. Vaikka pari viikkoa on oltu flunssa-aallossa, pojat taistelivat hyvin, kiitti Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen.

Toisessa vuoroparissa Vedon Janne Mäkelä (3  lyötyä, 4/6 KL, ei palkintoa) kotiutti Anttilan 0-4 kun pallo poltteli linjassa Hanneksella. Jakson loppunumerot 0-5 löi kolmannessa vuoroparissa Perttu Ruuska Olli Heikkalan tuomana kun pallo taas poltteli linjassa.

Avausjakson vaatimattomat kolmostilanteet 3-6 ja kärkilyönnit 15-17 Vedolle.

Toisella jaksolla ensimmäisessä vuoroparissa KiPa sai torjuttua kolme Vedon ajolähtöä, mutta ensimmäisestä niistä Mäkelä kotiutti välilyönnillä Anttilan 0-1. Toisessa vuoroparissa Rinta-aho kotiutti kakkospussista Olli Heikkalan 0-2. Jakson loppunumerot  0-3 viimeisen vuoroparin alkavalla Mäkelän kotiuttaessa merkatulla välilyönnillä Jere Saukon.

Koko ottelun kolmostilanteet 4-15 ja kärkilyönnit 28-39 Vedolle.

KiPa ei pystynyt minkäänlaiseen sunnuntaina Joensuussa nähtyyn nousuun ja tilanne sarjassa on jo hankala: sija 12 pistekeskiarvolla 19/19 = 1,00. Kahdeksantena olevalla Imatran Pallo-Veikoilla pistekeskiarvo on 18/13 = 1,38 ja seitsemäntenä Hyvinkään Tahkolla 25/18 = 1,36. Mutta kolmasosa eli 9 ottelua on vielä KiPallakin jäljellä!

KiPan seuraava kotiottelu on jo ylihuomenna ensi torstaina 29.7.2021 ja vastaan tulee nimenomaan Tahko.  Liput ennakkoon KiPan toimistolta ja Nettilipusta, ottelupäivänä ja pari päivää sitä ennen myös KiPan jäätelökioskilta.

Katso myös kuvat ottelusta

Ottelun alussa Jaakko Kuronen palkittiin sadannesta ottelustaan pelituomarina. Hänen parinaan syöttötuomarina on aina ollut Eki Kutvonen. Eki puolestaan kertoi käyneensä itse joskus vieraissakin.

Sami Partenenkaan ei löytänyt keinoa pallon saamiseksi Vedon kenttään
Vedon lukkari Perttu Ruuska jätti KiPan kotiutuslyöjät nollille ja sai kakkospalkinnon
KiPan kärkietenijä Elmeri Purmonen meni 6/7 kertaa kärkeen, mutta ei päässyt ehjänä kotipesään saakka kertaakaan
Kasperi Kaksonen meni kakkoskärjessä 4/5 kertaa kärkeen ja vaihtoi tässä hienolla yhden käden näpyllä KiPan toisen jakson ainoan kolmostilanteen
LIian usein kipalaisten taiva päättyi jo Lauri Vihriälän vartioimalle kakkospesälle
Hannes Pekkinen sai Sinikka Musikalta KiPan ykköspalkinnon