25.7.2021. KiPa pisti JoMan tiukoille ja nappasi yhden pisteen ensimmäisessä Pohjois-Karjalan derbyssä. JoMa-KiPa 1-0 (4-4, 5-5, 2-1)

Kiteen Pallo -90 pisti JoMan tiukoille Kerubi-stadionilla tekemällä yhtä sisävuoroa lukuun ottamatta  vähintään yhden juoksun jokaisessa 9:ssä vuoroparissa. Ilman toisen jakson alussa Aleksi Rautiaisen 1+3 juoksun läpilyöntiä kolmosrajasta JoMa olisi jäänyt pisteittä koko ottelussa. Tohmajärven Pompun kasvatti ja KiPassakin pelannut Allu oli kentän kuningas lyömällä yhteensä 6 = 1+5 juoksua eli kaksi kolmasosaa isäntien koko juoksumäärästä.

– Sisällä pelattiin ihan hyvin, ulkona tulee pieniä virheitä, jotka maksaa meille todella paljon. Sisällä oltiin minun mielestäni parempia, JoMa räpylässä parempi, tiivisti KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

– Meillä oli kovasti kierroksia kentälle tullessa, lopulta ulkopeli saatiin rauhoittumaan. KiPa teki takatilannetta hyvin, keskipalkki oli vahvaa ja hyvillä lyönneillä löivät juoksut. Kolme – neljä juoksua pitäisi riittää jakson voittamiseen, mutta tänään se ei riittänyt. Kitee oli sisällä hyvä, molemmilla jaksoilla johto ei pitänyt ja KiPa tuli rinnalle, kertoi JoMan pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Sami Partanen (4 lyötyä, 1 tuotu juoksua, 6/9 KL) ei päässyt pakinnoille. Kakkospalkinnon sai Samu-Kalle Varonen (3 lyötyä, 2 tuotua, 5/6 KL)  ja ykköspalkinnon sataprosenttisesti 7/7 kertaa kärkeen mennyt ja 2 juoksua tuonut Elmeri Purmonen. (Tosin pöytäkirjassa on ilmeinen virhe, sillä supervuoroparissa Elmeri paloi ollessaan irti kotipesästä näpyllään, kun lukkari nappasi näpystä kopin. Pöytäkirjassa on kärpänen lukkarin toimesta ykköspesälle.)

KiPa aloitti sisällä ja meni 1-0 johtoon Sami Partasen tarkalla pystärillä Juuso Latun tuomana. JoMa tuli heti tasoihin 1-1 kun Konsta Pirhonen käveli vapaataipaleen turvin kotiin.

Toisessa vuoroparissa KiPan palkitsematta jäänyt Partanen vei KiPan uudelleen johtoon 1-2 yhden käden näpyllä yli etumiesten, tuojana Jesse Eskelinen.  

Tasoittavalla JoMa tasoitti ja meni jo kahden juoksun johtoon. Iiro Kuosa kotiutti Topi Hurskaisen 2-2 kun Varonen sähläsi pallon kanssa. Rautiaisen veto keskelle ei pysynyt Lehikoisen räpylässä ja Henri Litmanen toi 3-2. Konsta Kettunen löi välilyönnillä Kuosan tuomana jo 4-2.

Mutta KiPa nousi kolmannessa ja neljännessä sisävuorossaan kahden juoksun tappioasemasta tasoihin Joni Lehikoisen kotiutettua välilyönnillä Sami Partasen 4-3 ja Samu-Kalle Varonen pystärillä keskelle Juuso Latun 4-4.

Toisen jakson alkavalla Rautiainen löi ajolähdöstä kovaa pitkin kolmosrajaa ja ulkopelaaja ei nähnyt palloa vaan se meni puskiin niin että pajatso tyhjeni, ja hetkessä JoMa oli 4-0 johdossa. Kunnarin edellä kotiin tulivat Mikko Kemppainen, Henri Litmanen ja Patrik Wahlsten. JoMa sai vielä pesät täyteen, mutta KiPan lukkari Jesse Eskelisen syötöistä sekä Viulle Väloahon että Kettusen viimeiset lyönnit laittomiksi ja KiPa sisään aloittamaan takaa-ajon.

Tasoittavalla KiPa tuli hyvin peliin mukaan ja Varosen kovalla maalyönnillä, Partasen pystärillä ja Mikkolanahon kumuralla Elmeri Purmonen, Eskelinen ja Varonen toivat KiPan juooksun päähän 4-3.  

JoMa lisäsi toisessa vuoroparissa johtonsa 5-3:een kun KiPan takakenttä sähläsi Kettusen välilyönnin kanssa ja Samuel Tirkkonen karkasi kotiin.  KiPa kavensi 5-4 Varosen kotiutettua keskipompulla Purmosen. Juoksu varmistui kun JoMan lukkari Ville Väliaho kauhoi tappoheitosta pallon taakseen.

KiPan ulkokenttä piti hyvin JoMan nollilla kahdessa viimeisessä vuoroparissa ja viimeisen tasoittavalla – kukas muu kuin Sami ”Eko” Partanen – kotiutti lyhyellä näpyllä Purmosen kun lukkari pudotti pallon sitä hakiessaan. Näin toinenkin jakso tasan, juoksuin 5-5, ja kumpikin joukkue oli saanut yhden sarjapisteen.

KiPa aloitti Supervuoroparin heikosti kun kärjestä Elmeristä risti, Jesselle ja Juusolle haavat ja etenijäjokeri Kasperikin haavoittui kakkostaipaleella. Mutta Varonen pääsi kentälle ja Partanen sekä Lassi Vasarainen vaihtoivat hänet kolmoselle. Viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillä Mikkolanaho löi pallon väliin kakkospuolelle ja Varonen toi KiPan johtoon 0-1.

Tasoittavalla JoMan jokerit Rautiainen ja Kettunen iskivät kakkossaumasta ja kolmospussista Hurskaisen sekä Litmasen kotiin ja supervuoroparin voitto isännille 2-1.

Ottelun tasaisuudesta juoksujen lisäksi kertoo kärkilyönnit 21–20 ja kotiutukset 10/19–10/19.

Katso myös kuvat ottelusta

KiPan seuraava kotiottelu on ensi viikon tiistaina 27.7.2021 klo 18 kun Vimpelin Veto saapuu Rantakentälle ja torstaina 29.7.2021 vastaan tulee Hyvinkään Tahko.  Liput ennakkoon KiPan toimistolta ja Nettilipusta, ottelupäivänä ja pari päivää sitä ennen myös KiPan jäätelökioskilta.

Kokenut Sami ”Eko” Partanen iski neljä juopksua ja toi yhden mutta jäi ilman palkintoa
Myös Samu-Kalle Varonen oli vireessä lyöden kolme ja tuoden kaksi juoksua
Sami Mikkolanaho ja Kasperi Kaksonen hyvällä fiiliksellä paikallisottelussa
Hannes Pekkinen tarkkana