Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

23.7.2021. KiPan revanssi jäi saamatta, IPV vei nihkeän toisen pakallisottelun supervuoroparissa. KiPa-IPV 1-2 (1-2, 2-1, 0-1)

KiPan ja IPV:n keskinäisten otteluiden sarjapisteet menivät 1-5 imatralaisille, mikä kirvelee todella pahasti kipalaisia. Ainoa ilonaihe oli kesän yleisöennätys, 1403 katsojaa viilenevässä kesäillassa. Tämä oli jo viides yhteensä kymmenestä supervuoropariin edenneestä ottelusta, jossa KiPa on hävinnyt sen toisen sarjapisteen.

– Tosi katkera tappio, ekalla jaksolla ilmeisesti ottelun tärkeys meille näkyi, tosi ihmeellistä sisäpeliä. Toisen jakson lopussa oli meiltä hieno nousu ja saatiin mahtava fiilis, mutta mihin voi 5 minuutissa se fiilis kadota, ihmetteli KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

KiPan kultakypärä Hannes Pekkinen (1 lyötyä, 6/10 KL) oli ottelun jälkeen myös huonolla fiiliksellä:

– Tällaisella ulkopelillä piti selkeästi voittaa tämä peli, mutta sisäpelissä oli liikaa haasteita. Tosi pska fiilis, manaili Hannes.

KiPan kakkospalkinnon sai Samu-Kalle Varonen (3/10 KL) hyvän ulkopelinsä ansiosta. Ruutu Tähtipelaaja oli Joni Lehikoinen, joka sisäpelissä jäi ilman merkintöjä. Myös jokerit Kasperi Kaksonen (1 tuotu, 5/8 KL) ja Juuso Lattu (5/7 KL) hoitivat hyvin sisäpeliroolinsa. Mutta KiPan kotiutukset tökkivät jälleen, vain 3/11 onnistumista.

– Tiedettiin, että täällä tulee olemaan nihkeää sisäpeliä. Tyytyväinen olen peliin, ihan paikallisottelun tunnelmaa. Välillä kulkee sisäpeli, välillä on ulkopelin juhlaa, tiivisti IPV:n pelinjohtaja Jukka Mäkinen.

Avausjaksolla IPV:n ykköspalkittu Juho Toivola (1 lyöty, 4/6 KL) vei ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla vieraat 0-1 johtoon Miitri Pesosen tuomana ykkösrajanäpyllä, joka ei jäänyt Jarkko Matikan käteen. IPV:n kakkospalkittu oli 7/8 kertaa kärkeen mennyt ja avausjakon voittojuoksun tuonut jokeri Joona Sikiö.

KiPa tasoitti toisen vuoroparin alkavalla 1-1 kun Sami Partanen löi pallon kolmoskopparin eteen ja syöksykoppi ei onnistunut. Kotiin juoksi etenijäjokerina pelannut Kasperi Kaksonen.

Jakson voittojuoksu tuli heti tasoittavalla Tommi Piiraisen kotiuttaessa viimeisenä lyöjänä Valentin Ikosen räpylästä sirvahtaneella lyönnillä Joona Sikiön 1-2.

Tilastoissa KiPa oli avausjaksolla kolmostilanteissa selvästi parempi 7-4 ja kärkilyönneissä 17-12.

Toisella jaksolla IPV meni heti avaussisävuorollaan 0-1 johtoon, mikä piti viimeisen vuoroparin KiPan tasoittavalle sisävuorolle saakka. IPV:n juoksun löi illan teemaan sopien Sami Partasen räpylästä Tommi Piirainen ja toi kärkietenijä Kimmo Lukkari.  

Tunnelma lämpeni kolmannen tasoittavalla. Ensin IPV:n Joona Sikiö paloi kakkoselle edettyään väärällä syötöllä ja perään Miitri Pesonen paloi täpärästi Pekkisen heitosta kakkoselle. Pesonen protestoi pesävahdin olleen irti niin voimakkaasti, että tienasi tilanteesta keltaisen kortin.

Viimeisen vuoroparin tasoittavalla KiPa sai IPV:n useamman ulkopelivirheen avulla Pekkisen näpyllä kolmostilanteen, johon Hannes vielä iski välilyönnin ja Elmeri Purmonen toi KiPan tasoihin 1-1.Päälle jäi etutilanne, jossa Samu-Kalle Varonen paloi laittomaan, mutta Partanen sai rakennettua yhden palon ajolähdön. Valentin Ikonen iski kakkossaumasta Jesse Eskelisen kotiin, jaksovoitto 2-1 KiPalle vain yhden ristin ollessa taululla ja KiPa aloittamaan sisällä supervuoroparia.

Mutta superin alkavalla KiPa ei saanut mitään aikaan kun Purmonen paloi heti ykköselle, Kaksonen Varosen näpystä kakkoselle ja vuoro loppui Partasen puhtaaseen hutilyöntiin!

Superin tasoittavalla IPV:n Konsta Hyötyläinen löi etutilanteessa kovaa kakkosrajaan, pallo pomppasi Purmosen räpylästä lepän juurelle eikä Lassi Vasaraisen polttoheitto riittänyt, kun Miitri Pesonen juoksi kakkoselta kotiin saakka voittojuoksun 0-1.

Koko ottelun kolmostilanteet KiPalle 12-9, kärkilyönnit tasaisesti 36-35, mutta pisteet IPV:lle 1-2.

KiPan seuraava kotiottelu on ensi viikon tiistaina 27.7.2021 klo 18 kun Vimpelin Veto saapuu Rantakentälle.  Liput ennakkoon KiPan toimistolta ja Nettilipusta, ottelupäivänä ja pari päivää sitä ennen myös KiPan jäätelökioskilta. Sitä ennen KiPa kohtaa rakkaan paikallisvastustaja Joensuun Mailan vieraissa sunnuntaina 25.7.2021 klo 17.

Katso myös kuvat ottelusta

httpss://www.youtube.com/embed/0Z2XT2YuDu4
Sami Partanen löi ja Kasperi Kaksonen toi KiPan tasoituksen 1-1 ensimmäisen jakson toisessa vuoroparissa
Samu-Kalle Varonen haki pari komeaa syöksykoppia
Joni Lehikoinen Ruutu Tähtipelaajana lennossa ulkovuorossaan
Konsta Hyötyläinen kaatoi Sami Partasen
Valentin Ikonen löi ja Jesse Eskelinen toi toisen jakson voittojuoksun 2-1 KiPalle
KiPa juhlii toisen jakson voittoaan
Rantakentälle saatii ihan paikallispelin fiilistä ja lopussa IPV:n fanit saivat juhlia 2 pisteen voittoa