Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

13.7.2021 KiPa kasvatti itseluottamustaan hakemalla Jymyltä yhden sarjapisteen, harmittavan lähellä toinenkin. Jymy-KiPa 2-1 (4-6, 5-0, 4-3)

– Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvää, iloista peliä ja hallittiinkin sitä, aloitti KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva yhden sarjapisteen juoksuin 4-6 tuoneesta avausjaksosta.

– Toisen jakson alku ei ollut vain Jymyn hyvyyttä vaan kyllä me vähän autettiin siinä, Tuuva jatkoi viitaten taululla olleisiin 5-0 numeroihin ensimmäisen vuoroparin aloittavan sisävuoron jälkeen.

– Ladattiin sitten supervuoron alkuun ja saatiin hyvä, pitkä sisävuoro siinä, johtoon 0-3, mutta harmittava loppu. Oli hyvä keli pelata ja hyviä lyöntejä molemmilta. On kiva pelata hyvin, sarjapiste saatiin, mutta päällimmäisenä harmittaa häviö,

Ottelun ratkaisu tuli kun jo 1+3 juoksua lyönyt Roope Korhonen pääsi purkamaan superin tasoittavalla yhden palon ajolähtöä ja iski pallon kolmosrajaa pitkin räpylän alta Hiukan rantaan. Tuloksen 1+3 juoksua ja superin voitti Jymylle 4-3. Roopen hurja saldo oli siten 2+7=9 lyötyä juoksua,2 tuotua ja 9 kärkilyöntiä, kaikki juoksun arvoisia.

– Aamutreeneissä pari kertaa harjoittelin ja hyvin tuntui onnistuvan. Pelissä sitten onnistuin 4/4 kertaa. Kaarelta sain ohjeen lyödä kolmosrajaan ja ottelu päättyi siihen. Aika puhki olen, huokaili Jymyn ykköspalkinnon saanut Roope Korhonen ottelun jälkeen.

KiPan ykköspalkittu oli Hannes Pekkinen (1+2 lyötyä, 1 tuotu ja 11/13 KL).

– Oli meiltä jo aika huonojen pelien jälkeen parempaa, harmittaa vaan tuo loppu, ei pitäisi ilman merkkiä kolmosrajasta mennä läpi! Vaikka häviö tuli, kyllä tämä itseluottamusta lasvatti, totesi Pekkinen.

KiPa pelasi ilman Sami Partasta aloittaen sisällä. Kahdesta ajolähdöstä Valentin Ikosen kova kakkosrajasta laiton ja Sami Mikkolanahon välilyönti tuotti haavat. Ulkovuorossa KiPan ulkopeli toimi hyvin, kärki saatiin poikki, Jesse Eskelinen nappasi Joni Rytkösestä kärpäsen kakkoselta ja Lauri Rönkön kopinnosto kotipesään.

Toisen alkavalla KiPa kopitteli häntäpäästä muutaman pois ja Elmeri Purmonen pamautti kakkosluukusta kunnarin tyhjään kenttään 0-1. Pesät täyteen ja palottomasta ajolähdöstä Hannes Pekkinen iski Elmerille tuplajuoksun 0-2 kun polttoheitto meni ohi lukkari Aapo Komulaisen. Toisesta ajolähdöstä risti kotiin, mutta kolmannesta Samu-Kalle Varonen löi Juuso Latun kotiin 0-3 kun Jymyn linja räpelsi.

Tasoittavalla KiPan takatilannepelaaminen onnistui hyvin ja kolmesta Jymyn ajolähdöstä risti kotiin.

Kolmannen alkavalla KiPan johto jo 0-4 kun Valentin Ikonen löi Juuso Latun kotiin Jymyn edelleen haparoidessa.

Tasoittavalla Jymy oli pääsemässä mukaan otteluun kun Roope Korhonen iski ajolähdöstä illan ensimmäisen, 1+2 juoksun arvoisen kunnarinsa. Kova veto kakkosjatkeelle meni läpi ja neljäs juoksu jäi syntymättä kun ykköseltä lähtenyt Niko Korhonen paloi kotiin. Jymy sai vielä kolme ajolähtöä jotka KiPa torjui hienosti.

Viimeisen vuoroparin alussa Lattu oli vaihtanut näpyllä Eskelisen kakkoselle ja yritti vielä kolmosvaihtoa, mutta kolmostuomarin valkoisesta laikasta huolimatta pelituomari Jari Saaranen vihelsi aiheellisesti palon. Ykköstilanteessa Hannes Pekkinen löi pallon kolmosluukusta maisemiin kunnarin ja Juuso Latun tuoman juoksun arvoisesti ja taululle kolmen juoksun johto 3-6.

KiPan johto riitti, sillä Jymy sai vain yhden juoksun kavennuksen kun yhden palon ajolähdöstä Roope Korhonen kotiutti välilyönnillä Kalle Kuosmasen.  Roope poltti itsensä laittomaan ja myös viimeisenä lyöjänä Lauri Rönkkö epäonnistui. Näin KiPalle yksi sarjapiste jaksovoiton 4-6 turvin.

Toisesta jaksosta ei kiteeläisittäin olekaan paljoa kerrottavaa. Viisi eri lyöjää löi heti Jymyn avaussisävuorolla juoksut ja jakso oli sillä ohi luvuin 0-5.

Supervuoroparin aloitti KiPa sisällä. Vaikka kärjestä Elmeri paloi heti ykköselle, KiPa sai takatilanteen, josta Valentin Ikosen pitkä ykkösrajanäpy riitti kotiuttamaan Jesse Eskelisen 0-1. Kasperi Kaksonen seuraavana lyöjänä löi pallon takarajalle ja takarajatuomari näytti ensin valoista vaihtaen sen sitten ristiksi. Näin ainakin kaksi lisäjuoksua jäi tulematta. Kahdesta ajolähdöstä Mikkolanahon kopilla haavat kotiin ja Joni Lehikoinen paloi itse laittomaan. Kahden palon ajolähdöstä Lassi Vasarainen löi viimeisellään läpi kakkosrajasta ja Valentin Ikonen sekä Kasperi Kaksonen toivat KiPan 0-3 johtoon.

Superin tasoittavalla Lehikoinen poltti kärjen kakkoselle mutta Jymy sai rakennettua yhden palon ajot Roope Korhoselle, joka siis iski kolmosrajasta pajatson tyhjäksi, supervuoropari 4-3 Jymylle ja sarjapisteet 2-1 Jymylle.

– Kitee on aina ollut meille hankala vastustaja, viime vuonna hävittiin molemmat ottelut jaksoin 2-1. Näin tiukalle ei voi seuraavassa pelissä laskea, häviä on silloin tulossa. Jos on tuollainen Roope Korhonen, se on ilo pelinjohtajalle, kehui Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen KiPaa ja lyöjäjokeriaan.

Katso kaikki kuvat ottelusta

Elmeri Purmosen kunnari tyhjään kenttään avasi KiPan juoksuhanat toisessa vuoroparissa
Hannes Pekkinen juhlii 1+1 juoksun arvoista kunnariaan ja KiPan johtoa 3-6 avausjakson viimeisessä sisävuorossa
Juuso Lattu kirmaisi reimuissaan kotiin Hannes Pekkisen kunnarilyönnillä 3-5