Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

10.7.2021. Koskenkorvan isot miehet löivät palloa ja pienet pojat juoksivat. KiPa-KoU 0-2 (4-5, 4-9)

Katso myös kuvat ottelusta

KiPan tekemät kahdeksan juoksua ja tasan menneet kolmostilanteet eivät riittäneet revanssiin Koskenkorvan Urheilijoista.

– Vaikka kolmostilanteet olivat tasan 19-19, ottelu oli meidän hallinnassa koko ajan. Onneksi kestettiin sekin kun pallo meni räpylän ali. Isot miehet löivät ja pienet pojat juoksivat, tiivisti Koskenkorvan pelinjohtaja Jukka Latvala.

– Kaksi paloa palottomasta ajolähdöstä (toisen jakson alussa) harmittaa. Tämä on kolmas ottelu neljän päivän sisällä kovassa helteessä, pehmenee päät tuossa säässä. Kankaanpäässä oli kirreoksia, nyt ei, harmitteli KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva. Otteluiden kestot ovat olleet 2 h 53 min, 2 h 35 min ja 2 h 39 min, joten yhteensä yli 8 tuntia ovat pelaajat tehneet töitä reilusti yli hellerajan säässä.

Avausjakson KiPan paras suoritus nähtiin viimeisen vuoroparin tasoittavalla. Torstaina kaksi kunnaria KiPan kentästä lyöneen Juuso Vuorenmäen 1+2 juoksun arvoisen kunnarin myötä tilanne viimeisen vuoroparin alkavalla oli jo 0-5 KoU:lle, kun Sami Mikkolanaho iski ensin ajolähdöstä yhden juoksun ja sitten etutilanteessa pallon takaa läpi 1+2 juoksun arvoisesti. Kunnarin edellä kotiin Juuso Lattu ja Sami Partanen. Sen jälkeen KiPa sai vielä kolme ajolähtöyritystä, mutta Jarkko Matikan, Kasperi Kaksosen ja Partasen kotiutuslyönnit eivät onnistuneet.

Toisella jaksolla Nurmon Mikko Vainionpään vuoden 2005 finaalista muistama leppä kuritti nyt koronakaranteenista vapautunutta Hannes Pekkistä, jonka kakkosrajaleikkuri kopsahti siitä takaisin räpylään. Tulos sama kuin epäonnistuneessa näpyssä: risti kärjestä taululle ja pelkkä etutilanne. Hannes teki kuitenkin hyvän paluun, sillä koko ottelussa lyötyjä 1+3, tuotuja 1 ja kärkilyöntejä 12/15.

KoU pääsi heti ensimmäisessä, liki kahden lyöntikierroksen mittaisessa tasoittavassa sisävuorossaan 0-5 johtoon. Kärkietenijä Otto Kauppinen pamautti räpylän kautta kakkosluukusta kunnarin 0-1. Juho Hakomäki iski KiPan ulkokentän avustuksella tuplajuoksun Kauppiselle 0-2.  Sitten tuli KiPan lukkari Jesse Eskeliselle musta jakso ja Juuso Vuorenmäki sekä Hakomäki kävelivät vapaataipaleilla jo 0-4. Viimeisenä lyöjänä KoU:n ykköspalkittu, yhteensä viisi juoksua iskenyt kotiuttajajokeri Petteri Kortelainen löi pallon väliin kakkosjatkeelle ja Eero Kuitunen toi 0-5.

Rantakentän toiveet nousivat kun heti seuraavassa KiPan sisävuorossa Hannes Pekkinen löi keskeltä läpi pallon pomppiessa ohi kolmoskoppari Juuso Vuorenmäen. Kunnarin lisäksi kotiin tulivat Jesse Eskelinen ja Juuso Lattu ja KiPa kavensi 3-5:een. Mutta jälleen hyvän suorituksen jälkeen seurasi musta hetki: palottomasta ajolähdöstä Mikkolanahon näpy jäi lukkarille kopiksi, tuloksen risti kotiin ja risti kolmoselle.

Ottelua oli pelattu jo kaksi tuntia täyteen ja myös KiPan ulkopeli pehmeni 30-asteen paahteessa. Harhaheitolla Otto Kauppinen toi vieraille 3-6, Jere Dahlströmin keskipompulla Jaakko Erkkilä toi 3-7 ja Petteri Kortelaisen kahdella peräkkäisellä välilyönnillä Vuorenmäki ja Eero Kuitunen toivat 3-9.

KiPa pystyi kaventamaan enää yhdellä juoksulla 4-9 kun Pekkinen kotiutti Elmeri Purmosen kolmannessa vuoroparissa. Viimeisessä Vasarainen vielä vaihtoi Lehikoisen välilyönnillä ja hyvällä varrella kaksi pesäväliä. Mutta tilanne tyrehtyi kun Mikkolanahon ensimmäinen lensi kopiksi ja molemmat etenijät haavoittuivat.

Vain kaksi huilipäivää jää KiPalle kun joukkue vierailee tiistaina Sotkamossa ja perjantaina Haminassa. Seuraava kotiottelu reilun viikon päästä maanantaina 19.7.2021, jolloin vastaan tulee Kouvolan Pallonlyöjät. Liput ennakkoon KiPan toimistolta ja Nettilipusta ottelupäivänä myös KiPan jäätelökioskilta.

httpss://www.youtube.com/embed/IFPAwAfG0Kw
Sami Mikkolanahon lyömä juoksu ja perään 1+2 juoksun arvoinen kunnari riitti vain kavennukseen 4-5 avausjakson lopussa
Koronakaranteenista vapautuneen Hannes Pekkisen 1+2 juoksun arvoinen kunnari nosti hetkeksi KiPan toiveita 2. jaksolla 3-5 tilanteessa