Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

8.7.2021. KiPa kaatoi Eko Partasen ja Mikkolanahon lyönneillä KaMan kotareissa. KaMa-KiPa 1-2 (0-2, 3-0, 1-1-, 1-2)

– Ekalla jaksolla KaMa ei saanut juoksuakaan kun lukkari Jesse Eskelinen pelasi erinomaisesti. Ulkopeli oli sellaista kuin on haettu ja saatiin tällä kertaa puolustusvoitto rauhallisella, hyvällä ulkopelillä, kertoi KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva viitaten myös kotareihin, joissa KaMalta ainoastaan yksi pari onnistui.

– Meillä oli yksi hyvä sisävuoro, muuten ei saatu mitään ja kokeneet miehet Kiteeltä löivät palloa väliin silloin kun tarvitsivat, myönsi KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala.

– Onnilen olen meidän kaikkien puolesta, saatiin eilisen jälkeen eka hyvä peli tälle kesälle ja ulkopeli toimi. Kaikki olivat mukana täysillä tänään, kiitteli KiPan ykköspalkittu Sami Mikkolanaho (2 lyötyä, 3/6 KL) koko joukkuettaan. KiPan kakkospalkinnon sai lukkari Jesse Eskelinen.

KiPa voitti jälleen hutunkeiton ja valitsikin nyt aloittavan ulkovuoron. KaMa pystyi rakentamaan pomppujokerinsa Henri Pulkkisen yhden palon ajot vaikka Pulkkinen polttikin itsensä puhtaaseen hutiin. Kotiuttajajokeri Miikka Riikosen viimeinen lyönti lensi laittomaksi ja Joni Lehikoinen torjui Kari Kellokosken yrityksen. Isänniltä jäi lyömään nro 5, mikä sotkikin heidän sisäpelinsä 1. jaksolla.

KiPan kärki oli ongelmissa ensimmäisellä jaksolla, sillä kakkosen Jesse Eskelisen kärkilyönnit jäivät nollille. Toisella jaksolla Jesse onnistuikin 4/4 kertaa. Kakkoskärki toimi heti alussa kun Lassi Vasarainen iski ykkösrajasta pallon penkalle ja takapesät täyteen. Ajolähdöstä Mikkolanahokotiutti merkkaamattomalla välilyönnillä Joni Lehikoisen ja KiPa meni johtoon 0-1.

Toinen vuoropari oli juoksuton ja kolmannessa Mikkolanaho iski kolmossaumasta Samu-Kalle Varosen kotiin 0-2.

Viimeisen alkavalla KaMa sai palottoman ajolähdön, mutta Lassi Vasarainen poltti välilyönnistä Teemu Utusen kotiin. Jatkoajoista Riikonen iski taktisesta väärästä puhtaan hudin ja toinen risti taululle. Kopinnoston jälkeen kakkoskärki sai vielä ajot aikaiseksi, mutta Jouni Mäen viimeinen liiteli takaliattomaksi ja jaksovoitto KiPalle.

Toisen jakson ensimmäisen tasoittavalla KaMan Pulkkinen vaihtoi kärjen pompulla kolmoselle ja räkäpomppu keskelle riitti saattelemaan Lauri Vierimaan kotiin 1-0. KiPa sai pesät tyhjiksi, mutta kakkoskärjestä ajolähtö, josta toiseksi viimeisenä lyöjänä kotiuttajajokeri Riikonen onnistui välilyönnillä kotiuttamaan Perttu Ollin 2-0. Jatkoajoista vielä Arttu Vilanderin merkattu kumura kotiutti Jouni Mäen 3-0.

KiPa sai kyllä viisi kolmostilannetta toisella jaksolla kuten ensimmäiselläkin, mutta kotiutukset eivät onnistuneet, joten edessä oli supervuoropari.

KiPa aloitti superin sisällä. Sami Eko Partasen pudotus kakkoskopparin ja polttajan väliin onnistui ja Eskelinen toi KiPan johtoon 0-1.

KaMa kuittasi Mäen kotiuttaessa välilyönnillä Joona Anttilan 1-1, joten ilta jatkui kotiutuskilpailulla.

KiPa aloitti kotarit sisällä ja ensimmäinen pari Sami Partanen-Juuso Lattu onnistui 0-1 kun Ekon lyönti meni läpi kolmospesän päältä. Toisessa parissa Ikosen veto kopiksi, mutta kolmannessa Mikkolanahon välilyönnillä Joni Lehikoinen toi täpärästi 0-2. Vasaraisen näpy ja Varosen varsilyönti ei lisäjuoksuja tuoneet.

KaMan pareista vain ensimmäinen, Kari Kellokoski-Vierimaa onnistui välilyönnillä, joten KiPa vei koko ottelun riemastuttavasti jaksoin 1-2 (0-2, 3-0, s1-1-, k1-2). Näin Länsi-Suomen road trip tuotti kolme pistettä KiPalle.

Seuraava ottelu aina aurinkoisella Rantakentällä on jo ylihuomenna lauantaina 10.7.2021. Vastaa tulee Koskenkoran Urheilijat, josta KiPa hakee revanssia keskiviikkoisen tappion jälkeen. Liput ennakkoon KiPan toimistolta ja Nettilipusta.

Katso myös kuvat ottelusta

KiPan lukkari Jesse Eskelinen tuulettaa avausjakson voittoa
KiPan ykkösplkainnon saanut Sami Mikkolanaho kotiutti välilyönnillään Joni Lehikoisen 2-0 kotareissa
KiPan kaarella tarkkana Kankaanpäässä
Jesse Eskelisen vaihtonäpy taidokkaasti lukkari Henri itävalon jalan kautta maahan
Jesse Eskelinen rallatellen Sami Parrtasen välilyönnillä 0-1 johtojuoksu Supervuoroparin alkavalla sisävuorolla