Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

7.7.2021. KiPan toisen jakson puolustus toi yhden sarjapisteen, KoU vei kahdella onnekkaalla sisävuorollaan kaksi. KoU-KiPa 2-1 (9-0, 2-3, 5-1)

Torstai-illaksi KiPalla jäi paljon parannettavaa Kankaanpäätä vastaan kun road tripin ensimmäinen ottelu jätti paljon hampaan koloon. Vaikka kuuluisasta kakkospuolen Antin montusta ei palloa tarvinnut kertaakaan hakea.  

– Ulkopelissä ei oltu riittävällä tasolla kun kaveri sai 25 kolmostilannetta. Toisella jaksolla puolustettiin hyvin, totesi vähäsanaisesti KiPan ykköspalkittu, lukkari Jesse Eskelinen.

– Ei nokan koputtamista. Jos takaa annetaan läpilyöntejä, niin se näkyy taululla, tiivisti KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

KiPan vierailu Koskenkorvalla sai hyvän alun kun isäntien kärki Otto Kauppinen paloi ykköselle ja kaksi seuraavaa lyöjää saatiin haavoilla pois. Mutta sitten helteinen, pilvinen ilta synkkeni kun Juuso Vuorenmäen helpon näköinen lyönti lipsahti KiPan kolmoskoppari Lassi Vasaraiselta läpi ja kunnarilla isännät 1-0 johtoon.

Isännät täyttivät pesät ja kokenut lyöjäjokeri Jere Dahlström sekä toisen lyöjäjokeri Petteri Kortelaisen epäonnistuttua kolmas lyöjäjokeri Ville-Veikko Olli löivät välilyönneillään taululle 3-0. Toisella lyöntikierroksella Vuorenmäen lyönti taakse keskelle meni koppareiden välistä 1+1 juoksun arvoisesti läpi ja taululla jo 5-0. En muista milloin sama mies olisi iskenyt samassa vuoroparissa kaksi kunnaria!

KiPan takaa-ajo näytti alkavan kun tasoittavalla kärki rakensi heti palottomat ajot. Valentin Ikosen lyönnistä risti kotiin ja jatkoajoista Sami Partanen ei päässyt edes yrittämään kotiutusta, kun Koskenkorvan lukkari Juho Hautamäki irrotti väärällä ensin Jesse Eskelisen kolmoselta ja sitten Samu-Kalle Varosen kakkoselta.

KiPan ote katosi tähän, sillä toisen vuoroparin alussa heti toisena lyöjänä Jaakko Erkkilä löi illan ainoan hyvällä lyönnillä tehdyn kunnarin kolmosluukusta ja tilanne jo 7-0.

Seuraavissa vuoropareissa KoU:n Vuorenmäki ja Dahlström iskivät palloa väliin ja jakso päättyi 9-0.

Koskenkorvan kotiutusprosentti oli avausjaksolla aika mahtava, kun 10 kolmostilanteesta iskettiin 9 juoksua. KiPa puolestaan sai vain 4 kertaa etenijän kolmoselle.  

KiPan yksi sarjapiste tuli Sami Partasen kotiuttaessa alkavalla sisävuorolla Elmeri Purmosen 0-1 sopivan mittaisella näpyllä jota KoU:n lukkari Juho Hakomäki ei saanut haettua.

Jere Dahlströmin tasoitettua 1-1:een KiPa meni toisessa vuoroparissa Ekon tarkalla pudotuksella kolmosjatkeelle 1-2 johtoon, tuojana Jesse Eskelinen. Samassa vuorossa jokeripaitaan kopparin tontilta vaihdettu Miika Timonen löi viimeisellään väliin ja Valentin Ikonen toi 1-3.

Kolmannessa vuoroparissa isännät pääsivät juoksun päähän kun Ville-Veikko Olli löi kumuralla Aku Kettusen kotiin. Tämän jälkeen Ollin vaihtolyönnistä KiPa nappasi näyttävästi palot sekä kolmoselta että kakkoselta.

Viimeisessä vuoroparissa molemmat saivat yhden palon ajolähdöt, mutta lisäjuoksuja ei tullut, joten jakso 2-3 KiPalle ja edessä supervuoropari.

Koskenkorva aloitti superin sisällä. KiPa sai torjuttua Dahlströmin palottoman ajolähdön, mutta Ollin kumuralla isännät pääsivät 1-0 johtoon. Jatkoajoista kakkoskoppariksi siirtynyt Vasarainen haki syöksykoppia kakkosjatkeelta, mutta pallo luiskahtikin harmittavasti läpi ja tähän asti ilman juoksuja lyönyt Petteri Kortelainen tyhjensi pajatson. KiPan Sami Mikkolanahon kumuralla lyömä kavennus 5-1 oli kosmetiikkaa ja liki kolmetuntinen pilvisenä hämärtyvä ilta päättyi vihdoinkin.

Katso myös kuvat ottelusta

Sami Partasen näpyllä Elmeri Purmonen toi KiPan toisen jakson alussa 0-1 johtoon