4.7.2021. Eilisestä JoMa-tappiostaan ärsytetty Manse löi viisi kunnaria. KiPa-Manse PP 0–2 (4–11, 0–10)

Pelin alku viivästyi noin 20 minuuttia, koska päivällä pelatun JoMan naisten supervuoroparin jälkeen voittaman ottelun jälkeen pukukoppeihin ei päässyt ajoissa.

Manse avasi vahvasti Simo Vainikaisen iskiessä etutilanteessa kakkosrajasta läpi päivän ensimmäisen kunnarin 1+2 juoksun arvoisesti. Pesien täytön jälkeen Juha Niemen ajolähdön vastustamaton, painuva laaka kolmosjatkeelle tyhjensi pajatson ja taululle jo 0–7.

Positiivisesti ajateltuna avausvuoroparin 0–9 tilanteen jälkeen KiPa ei hävinnyt 1. jaksolla enää yhtään vuoroparia ja lisäjuoksut tulivat KiPalle 4–2.

Toisen vuoroparin alkavalla Sami Mikkolanaho kotiutti kumuralla Joni Lehikoisen 1–9, kolmannessa Samu-Kalle Varonen löi läpi kakkosrajasta ja Elmeri Purmonen ehti kakkoselta kotiin saakka 2–10. Heti seuraavana lyöjänä Juuso Lattu kotiutti Tuomas Jussilan räpeltäessä Jesse Eskelisen 3–10. Viimeisen vuoroparin alkavalla Lassi Vasarainen yllätti tuppinäpyllä Mansen etukentän ja Kasperi Kaksonen toi jakson loppuluvuiksi 4–11.

KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva koetti herätellä joukkuettaan vaihtamalla Kasperi Kaksosen lukkariksi ja Jesse Eskelinen siirtyi jokeripaitaan.

– Yrtin herättää joukkueen, mutta se ei onnistunut. Hyvin oli yleisöä, pitää pyytää anteeksi. Manselta oli hyviä lyöntejä, mutta toisella jaksolla myös autettiin liikaa, tiivisti Tuuva.

Kaksosen lukkarointi alkoi synkästi kun Mansen Timo Torppa käveli neljän väärän syötön jälkeen ykköspesältä kotiin saakka 0–1. Mutta Kasperi hymy ei hyytynyt, vaikka Juha Puhtimäki kotiutti välilyönnillä Topias Liljan 0–2, sillä vuoro loppui Kasperin napattua näpystä välipalon kakkoselta ja heti perään Elmeri poltti Puputin kotiin.

Harmittavasti toisen alkavalla Timo Torppa käveli kolmoselta vapaataipaleen turvin kotiin 0–3. Muuta vieraat eivät saaneetkaan aikaa ja vuoro loppui Kasperin nappaamaan kärpäseen Puputista.

KiPa ei saanut mitenkään takaa-ajoaan käyntiin, mutta kolmannen alkavalla Mansen Tuomas Jussila iski avoimesta kakkosluukusta 1+2 juoksun arvoisesti ja Mansen johto 0–6.

Hikisen ottelun viimeisessä vuoroparissa peräkkäisinä lyöjinä myös Topias Lilja löysi kakkosluukun (1+1 juoksua) ja Taneli Lassilan kumura lensi Vasaraisen yli takarajasta läpi (1+1 juoksua). Näin taululla pyöreät 0–10.

KiPasta ykköspalkinnon sai koppari Lassi Vasarainen (1 lyöty, 3/5 KL) ja kakkospalkinnon kärkietenijä Elmeri Purmonen (1 tuotu, 4/6 KL). Ruutu Tähtipelaaja oli Sami Eko Partanen, joka nappasi muutaman komean syöksykopin linjasta.

Mansen ykköspalkinnon sataprosenttisen sisäpelin myötä sai Topias Lilja (1+1 lyötyä, 5 tuotua, 9/9 KL. Kakkospalkinnon sai mörssäri Juha Niemi (1+4 lyötyä, 1 tuotu, 5/9 KL).

httpss://www.youtube.com/embed/2UDbnpPcwPo

Seuraava kotiottelu aina aurinkoisella Rantakentällä on ensi lauantaina 10.7.2021 klo 15 Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Sitä ennen KiPalla vierasottelut keskiviikkona Koskenkorvalla ja torstaina Kankaanpäässä. Liput ennakkoon KiPan toimistolta ja Nettilipusta.

Katso kaikki kuvat ottelusta