2.7.2021 Hävityn kehnon avausjakson jälkeen KiPa sai peruspelinsä kuntoon ja Haminan 3 kunnarista huolimatta kotivoitto kotareissa. KiPa-HP 2-1 (1-4, 5-4, s0-0, k2-0)

Katso kuvat ottelusta (lisää aamulla…)

KiPa sai Sami Eko Partasen myös ulkokentälle ja se piristi selvästi KiPan ulkopeliä. Avausjakso ratkesi Otso Mäkelän 1+2 juoksua tuottaneella kakkosrajaleikkurilla, joka oli Ruudun kuvaustiimin mukaan ilmeisesti kuitenkin laiton.

– Ensimmäisellä jaksolla oltiin niin heikkoja, että oltaisiin hävitty se jakso, vaikka se läpäri olisi tuomittu laittomaksi, totesi KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

– Toinen jakso sitten hyvää ja superissa paloton ajolähtö, mutta siitä kaksi paloa yhdellä lyönnillä. Kotareissa Sami Mikkolanaho löi hienosti, vaikka oli vaisu aikaisemmin. Ja Lassi Vasaraisen välilyönti oli loisto merkki siitä, että meillä on vastuunottajia Partasen ja Ikosen epäonnistuttua kotareissa. Lassia on syytä muutenkin kehua, miten hän on saanut Liukun tehtäviä kaarella ja hoitanut niitä hyvin, jatkoi Tuuva.

– Äärimmäisen tyytyväinen ja ylpee olen koko joukkueesta, kun saatiin kaksi pistettä. Moni olisi ollut valmis teilaamaan meidät niiden kahden läpärin jälkeen toisella jaksolla, mutta niin vaan noustiin sieltä ohi, kertoi KiPan ykköspalkittu Sami Partanen (3 lyötyä, 5/11 KL). Kakkospalkinnon pokkasi Valentin Ikonen (1 lyöty, 4/5 KL).

Haminan 1. palkinnon sai kahden kunnarin mies, Otso Mäkelä (2+4 lyötyä, 2 tuotua, 10/12 KL) ja 2. palkinnon KiPassakin pelannut Juha Toikka (1+1 lyötyä, 3 tuotua, 7/10 KL). Haminan kotiutukset olivatkin näiden läpilyöntien varassa, sillä lisäksi vain Kimmo Lukkari löi kovalla laakavedolla juoksun.

KiPan kärki ei toiminut lainkaan 1. jaksolla, kun Elmeri Purmosen, Jesse Eskelisen ja Samu-Kalle Varosen kärkilyönnit olivat yhteensä 3/12 ja koko KiPan joukkue sai vain 13 kärkkäriä.

HP meni ensimmäisen tasoittavalla 0-1 johtoon Kimmo Lukkarin kotiutettua kovalla laakavedolla Nino Muuruvirran. KiPa tasoitti Ikosen kakkosrajanäpyllä 1-1 Jesse Eskelisen tuomana, mutta heti tasoittavalla Mäkelän 1+2 juoksua kakkosrajaleikkurilla vei vieraat 1-4 johtoon.

KiPa sai tämän jälkeen vain yhden kolmostilanteen, josta siitäkin kaksi ristiä ja ensimmäinen jakso Haminalle 1-4.

Toisella jaksolla KiPan peruspeli alkoi toimia ja Elmerikin pääsi jatkossa sataprosenttisesti 4/4 kertaa kärkeen. Ensimmäisen tasoittavalla palottomasta ajolähdöstä Partasen merkkaamaton kakkosjatkeelle riitti Purmoselle tuomaan 1-0 ja Mikkolanahon keskipompulla Eskelinen toi 2-0.

Toisen alkavalla Haminan körjestä oli tullut haavat ja palo, mutta ykköstilanteessa Juha Toikka pamautti kakkosluukusta läpi ja Miika Timosen katkaisun epäonnistuttua tuloksena kunnari + juoksu ja tilanne tasan 2-2. Heti seuraavalla lyönnillä Mäkelän kakkosrajaleikkurilla tuplajuoksu ja kunnari, joten äkkiä taululla 2-4 Haminan eduksi.

Tasoittavalla KiPa näytti vahvuutensa ja kärjestä palottomasta ajolähdöstä Eko ja Elmeri toistivat edellisen sisävuoron temppunsa kaventaen 3-4. Mikkolanahon epäonnistuttua Joni Lehikoisen viimeinen lyönti väliin kolmospuolelle ja Samu-Kalle Varonen toi tasoituksen 4-4.

Kolmannen alkavalla KiPa ja Rantakentän yleisö saivat lisävirtaa kun etutilanteessa tuli harhaheitto ykköspesältä, mutta pallo nopeasti kolmospesän kautta kakkoselle, taululle kaksi ristiä.

Kolmannen tasoittavalla KiPan jakson voittojuoksun löi kukapa muukaan kuin Sami Partanen kotiuttaen kolmospuolen välilyönnillä Eskelisen 5-4.

Viimeisen alkavalla HP sai kolme ajolähtöä, mutta Elmeri haki Mäkelän näpystä ensimmäisen palo, toinen tuli Lukkarin laittomalla ja kolmas Allu Ikosen tappoheitolla.

Supervuoron aloitti KiPa sisällä tehden kärjestä palottoman ajolähdön, mutta siitä ristit kotiin ja kakkoselle pallon jäätyä etumiehelle kopiksi.

Tasoittavalla HO sai yhdenpalon ajot, Lukkari iski pallon väliin kakkosjatkeelle, mutta Jani Ahonen nukkui kolmospesällä ja Miika Timonen nappasi kakkoselta irti olleesta Mäkelästä takapalon. Elmeri haki kotiutusnäpyn varmasti ja poltti Ahosen kotiin ja edessä oli kotiutuskilpailu.

KiPa aloitti kotarit, joissa Ekon väilyönnillä risti Juuto Latusta ja Ikosen viimeinen meni laittomaksi. Mikkolanahon viimeisellä pallo väliin ja Lehikoinen toi 1-0. Vasarainen löi myös viimeisellään väliin ja Topias Kaksonen toi 2-0. Varosen veto jäi linjaan eikä lisäjuoksua tullut.

Haminan yritykset aloitti Lukkari, pallo Varoselle ja palo. Mäkelän viimeinen laittomaksi ja Toikan vedon aavisti Eko kopiksi. Juha Leskisen välilyöntiyrityksen haki Vasarainen kopiksi ja viimeisessä parissa Ville Kotron olisi pitänyt iskeä kunnari, jotta ottelu jatkuisi. Timoselle kuitenkin kopiksi ja KiPalle vaikeuksien kautta kahden pisteen voitto, Enempää ei 1. jakson perusteella olisi ansaittukaan!

Seuraava ottelu aina aurinkoisella Rantakentällä on jo ylihuomenna sunnuntaina 4.7.2021. Vastaa tulee kauden kohujoukkkue Manse Pesis, joka lauantaina kohtaa Joensuussa JoMan. Liput ennakkoon KiPan toimistolta ja Nettilipusta.

httpss://www.youtube.com/watch?v=N1rKJdNN7ok
Sami Partanen piristi KiPan ulkopeliä ja sisälläkin Eko iski kolme juoksua
Lassi Vasarainen on kehittynyt hienosti tänä kesänä sekä mailan varressa, kaarella että kopparinakin
Lassi Vasaraisen välilyönnillä Topias Kaksonen toi kotareiden voittojuoksun 2-0
Jani Ahonen palaa 2. jakson alkavalla sisävuorolla kun Sami Partasen heitto tulee Kasperi Kaksosen räpyläään
Jani Ahonen palaa kun pallo Kasperi Kaksosen räpylään 2. jakson 2. sisävuorossa