Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

30.6.2021 Varamiehinen KiPa kaatui merkki- ja räpylävirheisiin Valentin Ikosen 1+2 juoksun kunnarista huolimatta. IPV-KiPa 2-0 (6-4, 5-3)

Katso kuvat ottelusta

KiPan juhannustauko päättyi ikävästi kun varamiehinen joukkue ilman Samu-Kalle Varosta ja Hannes Pekkistä kohtasi Ukonniemessä Imatran Pallo-Veikot.

– IPV oli tänään paljon parempi ja ansaitsi voittonsa. Valitettavan paljon merkki- ja mailamiesvirheitä, totesi KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

– Jonkin verran voi vaikuttaa Hanneksen ja Samu-Kallen poissaolo, mutta ei voitto ollut siitä kiinni. Vaihtotilanteissa ei vaan saatu paloja tehtyä. Toivola löi hyvin väliin ja räpylästä annettiin liikaa. Avausjakson voitto oli niin lähellä, mutta niin kaukana, tiivisti KiPan ykköspalkittu ja KiPan 3-4 johtoon lyönyt Valentin Ikonen (1+2 lyötyä, 1 tuotu ja 7/12 KL).

KiPa nousi avausjaksolla viimeisen vuoroparin alkavalla 3-1 tappioasemasta yhden juoksun johtoon 3-4 Valentin Ikosen lyötyä pallon kolmosluukusta hiihtotunneliin 1+2 juoksuin arvoisesti. Valitettavasti siitä rakennettu yhden palon ajolähtö kuivui, kun Sami Partasen lyönti jäi linjaan ja risti kotiin sekä sen jälkeen Ruutu Tähtipelaajana palkittu IPV:n lukkari Rasmus Surakka irrotti taktisella väärällä Joni Lehikoisen kolmoselta. Tämä oli jo kolmas kärpänen kolmoselta jakson aikana ja lisäksi kakkoselta ja kärjen takaa ykköseltä oli tullut kaksi kärpästä.

Tasoittavalla Juho Toivola tasoitti 4-4 räpylän alta luiskahtaneella lyönnillä. Viimeisenä lyöjänä Juho Keinänen iski viimeisellä lyönnillään kakkosrajaleikkurilla 1. jakson jaksovoiton 6-4 IPV:lle.

Positiivisesti ajateltuna 8 kolmostilanteesta KiPa teki kolmen kärpäsen ohella neljästä muusta kolmostilanteestaan neljä juoksua kuudesta kotiutusyrityksestään 1. jaksolla.

IPV:n jakson juoksuista Juho Toivola löi kolme, Tommi Piirainen yhden ja kaksi voittojuoksua Juho Keinänen. KiPan avausjuoksun 3-1 löi Topias Kaksonen kolmannessa vuoroparissa. Juoksu oli 16-vuotiaan Topiaksen ensimmäinen lyöty juoksu miesten Superpesiksessä. Topias palkittiinkin KiPan kakkospalkinnolla. Valitettavasti tätäkin juoksua ennen Surakka oli ottanut jo kaksi kärpästä kolmoselta tässä vuoroparissa.

Toinen jakso ratkesi jo alkuunsa kun IPV meni 5-0 johtoon ensimmäisen alkavalla sisävuorollaan. Juoksuista kaksi enimmäistä tuli linjasta räpylän alta ja kaksi harhaheitolla kolmospesältä. Vain viides tuli  vastustamattomalla välilyönnillä kakkosjatkeelle Sasu Iivarisen mailasta.

Ottelussa nähtiin myös kramppeja ja nyrjähdyksiä. IPV:n Aleksanteri Haukka joutui toisen jakson alkavalla penkille loukattuaan jalkansa. Urheiluhengessä KiPan huoltajat olivat ensimmäisinä tuomassa jäitä ja auttamassa. Haukan tilalle kakkoskoppariksi tuli Juho Toivola, joka esittikin yhden komean syöksykopin.

Kolmannen tasoittavalla KiPa sentään kavensi 5-3:een jatkuvasta palottomasta ajolähdöstä Juuso Latun keskisaumalyönnillä, Sami Mikkolanahon hermopallolla, josta heitto oli huono ja Sami Partasen linjan ylityksestä.  Mutta kolme seuraavaa yritystä olivat vaisuja ja takaa-ajo jäi siihen. IPV-KiPa 2-0 (6-4, 5-3)

KiPa pelaa nyt viiden päivän sisällä kolme ottelua. Seuraavat ottelut onneksi aina aurinkoisella Rantakentällä, perjantaina 2.7.2021 vastassa nousijajoukkue Haminan Palloilijat ja sunnuntaina 4.7.2021 kauden kohujoukkkue Manse PP. Liput ennakkoon KiPan toimistolta ja Nettilipusta.

Sami Partanen onnittelee Topias Kaksosta uran ensimmäisestä Miesten Superpesisjuoksusta
Valentin Ikonen iski pallon hiihtotunneliin 1+2 juoksun arvoisesti ja KiPa johtoon 3-4 1. jakson viimeisen alkavalla sisävuorolla
Harmittava harhaheitto kolmospesän ohi vei IPV:n jo 4-0 johtoon 2. jakson alkavalla sisävuorolla
Mikko Kosonen paloi viimeisessä sisävuorossa kotiyleisän protestoidessa, mutta jalka ei ollut pesällä kun pallo oli Topias Kaksosen räpylässä
KiPan huolto auttamassa Fair Play-hengessä Aleksanteri Haukkaa 2. jakson alussa. Haukka joutui penkille ja Juho Toivala hänen tilalleen koppariksi.