19.6.2021 Kasperi Kaksosen kunnarilla KiPalle voitto Jymy-Jusseista 1-0 (2-0,2-2)

Katso kuvat ottelusta

Helteisellä Rantakentällä KiPalla oli mahdollisuus ottaa kesän ensimmäinen kolmen pisteen voitto, mutta yksi piste jäi liitolle. Ottelu oli myös tuomaripari Tommi Nupposelle ja Ossi Muuraiselle juhlaottelu, sillä he ovat nyt olleet tuomareina yhteensä 1 000 Superpesisottelussa. Muuraisella on reilut 500 ja Nupposella vajaat 500 ottelua.

Avausjaksolla Jymy-Jussit eivät saaneet mitään aikaan, kuten pelinjohtaja Jussi Parvi totesi ja jakso KiPalle 2-0. KiPan kotiuttajaosaston tehoton kausi kuitenkin jatkui, sillä vasta kahdeksannella kotiutusyrityksellä jokeripaitaan palannut Sami Eko Partanen kotiutti kolmannessa vuoroparissa merkatulla välilyönnillä Samu-Kalle Varosen 1-0. KiPa oli lähellä saada jo ensimmäisen vuoroparin alkavalla juoksun Hannes Pekkisen välilyönnnillä, mutta Jymy-Jussien lukkari sai viime hetkellä jalkansa kotipesään ennen syöksyvää Jesse Eskelistä

Viimeisen alkavalla Samu-Kalle sai tuoda myös Hannes Pekkisen kakkosrajakovalla jakson loppunumeroiksi 2-0. Jakson kolmostilanteet 11-2 kertovat, että KiPalla olisi ollut paikat reilumpaankin jaksovoittoon.

– Ulkopeli on meillä sellaisessa kuosissa, että aina voidaan voittaa. Ongelmana on sisäpeli, jossa meidän pääkotiuttajien saldot on murheelliset. Onneksi Partanen löi merkistä väliin ja ensimmäisen jakson ensimmäisen juoksun. Kokenut pelimies toi meille uskoa, kertoi KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

Toisen jakson alku oli KiPalla lupaava, vaikka ykköskärjen peli tökkikin. Kakkoskärjestä numerolla 9 lyövä Miika Timonen kotiutti vapaalla välilyönnillä numeron 7, Kasperi Kaksosen 1-0. Miika oli myös kopparina parinsa Lassi Vasaraisen kanssa oivalla pelipäällä ja sai Ruutu Tähtipelaajan palkinnon parhaana ulkopelaajana.

Jymy-Jussien lyöjätykki Jukka-Pekka Vainonpää kuitenkin tasoitti toisessa vuoroparissa kun Lassi Vasaraisen erinomainen tappoheitto putosi lukkarilta ja Ville Viita toi 1-1. Seuraavassa vuoroparissa JP Vainonpää vei kolmospussiin suunnatulla lyönnillä vieraat 1-2 johtoon. Juoksun toi Elmeri Lieto.

Viimeisen vuoroparin alkavalla Jymy-Jussien sisävuoro loppui nopeasti Viidan puhtaaseen hutiin. Tasoittavalla KiPan toisena lyöjänä ykköstilanteessa Kasperi Kaksonen löi ykköstilanteessa kakkosrajaleikkurin Päätyeenlahden rantaan. Pallo kuitenkin löytyi KiPan kannalta harmillisen nopeasti ja Joni Lehikoinen odotti ennen kolmospesää ja Kasperi syöksyi kolmeasti KiPan tasoituksen 2-2.

Seuraavana lyöjänä Juuso Lattu puhkaisi merkkaamattomalla lyönnillä vieraiden polttolinjan, mutta Lehikoinen paloi niukasti kotipesän kynnykselle. Samalla polttoheitolla Lattu osoitti hienosti pelisilmäänsä ja juoksi suoraan kakkoselle saakka. Jatkotilanteesta KiPa täytti pesät ja sai yhden palon ajolähdön. Partasen välilyöntiyritykset päättyivät laittomaan ja jatkoajoista Timosen kumurayrityksillä oli sama kohtalo.

Toinen jakso näin tasan 2-2, KiPalle kaksi sarjapistettä ja Jymy-Jussit saivat lähteä tyhjin käsin kotimatkalle. Toisen jakson kolmostilanteet menivät tasan 8-8.

Joni Lehikoinen ja Jarkko Matikka tuulettavat
Ruutu Tähtipelaaja Miika Timonen iski Kasperi Kaksosen kotiin 1-0 toisen jakson alussa
Kasperi Kaksosen harkittu kakkosrajaleikkuri tuotti kunnarin ja toi KiPan tasoihin toisen jakson viimeisen tasoittavalla sisävuorolla