Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

13.6.2021. KiPan luokattoman esityksen jälkeen ansaitusti kolme sarjapistettä SiiPelle. SiiPe–KiPa 2–0 (4–3, 9–3)

Siilinjärven Pesis otti KiPan kasvatti Jiri Pippolan (1+3 lyötyä, 1 tuotu ja 7/10 KL) sekä Samu Vainikaisen (1+3 lyötyä, 2 tuotua, 7/12 KL) johdolla revanssin Kiteen Pallosta. KiPa kuitenkin aloitti ottelun sisällä hyvin mennen 3-0 johtoon. Sami Mikkolanaho kotiutti Juuso Latun, Miika Timonen Samu-Kalle Varosen ja Valentin Ikonen juoksi harhaheiton turvin kotiin. Tasoittavalla myös KiPan ulkopeli piti eikä isännät päässeet kakkospesää pitemmälle.

Mutta sitten tapahtui jotain eikä KiPa saanut enää lisäjuoksuja avausjaksolla. SiiPe puolestaan kavensi 1-3 toisen tasoittavalla Samu Vainikaisen kakkosrajanäpyllä. Seuraavassa vuoroparissa Teemu Kinnusen ykkösrajanäpyllä tilanne 2-3.

Viimeisen tasoittavalla Matias Hännisen veto etutilanteessa meni räpylän alta Mantun monttuun ja tilanne jo tasan 3-3. Palottomasta ajolähdöstä kolme kesää KiPan miesten mukana superia kiertänyt Jiri Pippola löi kakkoskopparin eteen ja pallo putosi räpylästä, hintana jakson voittojuoksu 4-3.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet menivät tasan 7-7 ja kärkilyönnit 17-18.

Toisella jaksolla KiPa pysyi kaksi vuoroparia SiiPen matkassa tilanteeseen 4-3 saakka. SiiPe meni heti alkavalla 2-0 johtoon kahdella välilyönnillä ja KiPa kavensi 2-1 Ikosen välilyönnillä. Toisen alkavalla Pippola iski koppareiden katsellessa toisiaan heidän välistään pallon maisemiin 1+1 juoksun arvoisesti.

KiPa pystyi tasoittavalla tulemaan taas juoksun päähän 4-3 Varosen ohitusnäpyllä ja Mikkolanahon näpyllä. Mutta kolmannessa vuoroparissa Pippolan näpyllä ja Justus Niemisen välilyönnillä taululle 6-3.

KiPa ei enää juoksuja saanut, mutta viimeisen alkavalla SiiPen kakkospalkittu Samu Vainikainen löi pallon 1+2 juoksun arvoisesti kakkosluukusta monttuun ja jakso 9-3 SiiPelle.

Toisenkin jakson kolmostilanteet tasaisesti 12-11, mutta kotiutuslyönnit olivat KiPalla heikommat ja SiiPellä on asiantuntijoita pilkaten jo 7 sarjapistettä neljästä ottelustaan.

– Me oltiin jyrän alla, tosesi KiPan ykköspalkittu Sami Mikkolanaho. KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva säesti selväsanaisesti:

– Oltiin tosi laaduttomia. Tehtiin paljon virheitä sisällä ja ulkona. Annettiin monta juoksua surkealla suorittamisella kun SiiPe teki yhtä vuoroparia lukuun ottamatta juoksuja jokaisessa sisävuorossaan. Oltiin täysin p#&koja, lopetti Tuuva.

Katso myös kuvat ottelusta.

SiiPe teki näpyilläkin kolme juoksua KiPan etukentästä. Tässä Sebastian Lahti tuo Samu Vainikaisen näpyllä kavennuksen 1-3 toisessa vuoroparissa