10.6.2021. Juvan Puistolan sinisen laguunin taika piti ja KiPa haki voiton SiiPestä pitkän kaavan kautta kotiutuskilpailussa 2-1 (14-1, 2-6, 0-0, 4-2)

Katso kuvat ottelusta

– Ensimmäisellä jaksolla tuli sisällä onnistumisia ja vastustajakin vähän auttoi. Toisella jaksolla ei pystytty 1-0 tilanteessa tekemään toista juoksua ja sisävuoro jäi huonoon kohtaan. Lumipallo alkoi pyöriä kaverille ja jakso meni siihen. Ulkopelin kautta pitää peliä parantaa, kolmostilanteet 23-22 ja SiiPen 22 on ihan liikaa, kertasi KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

KiPan kärki toimi hyvin, kolmella ensimmäisellä vähintään 10 kärkilyöntiä: Elmeri Purmonen 1+0 lyötyä, 4 tuotua ja 12/13 KL, kakkospalkittu Jesse Eskelinen 1+1 lyötyä, 2 tuotua ja 10/14 KL ja ykköspalkittu Samu-Kalle Varonen 1+3 lyötyä, 5 tuotua ja 10/12 KL.

Avausjakson neljän kunnarin (Samu-Kalle Varonen 1+2, Valentin Ikonen 1+1, Elmeri Purmonen 1+0 ja Jesse Eskelinen 1+1 juoksua)  lisäksi 1. jaksolla juoksuja syntyi  KiPalle kuusi lisää. Kun SiiPe sai vain yhden juoksun, jakso kirkkaasti KiPalle 14-1. KiPan kotiutusteho oli loistava 82 %, kun kolmostilanteita oli 16 ja kotiutusyrityksiä 17.

Toisella jaksolla KiPa meni 1-0 johtoon Sami Mikkolanahon kotiuttaessa Varosen jo viidennen tuodun juoksun. Jatkoajoista SiiPen Ruutu Tähtipelaajan palkinnon tienannut lukkari Teemu Kinnunen irrotti etenijän väärällä kolmoselta. Näin lyöntivuoro päättyi viitoseen ja KiPan sisäpeli tukkeutui.

SiiPe käytti etsikkoaikansa kolmannen alkavalla. Viisi eri lyöjää löi yhteensä kuusi juoksua, kun vain Toni Toivasen kakkosrajapuhkaisu tuotti kaksi juoksua. Näin toinen jakso vieraille 2-6 kun KiPa sai toisen juoksunsa harhaheiton turvin.

Supervuoroparin KiPa aloitti sisällä rakentaen palottoman ajolähdön. Kotiutustilanteet saatiin sählättyä kahteen laittomilla lyönneillä syntyneisiin paloihin ja päät meinasivat jo kaarella painua. Mutta Sami Mikkolanaho otti johtajuutta ja antoi joukkuetovereilleen kaksi mahdollisuutta: joko jäädään murehtimaan huonouttamme tai nostetaan hymyä naamaan ja voitetaan tämä!

KiPa aloitti kotarit sisällä. Juoksuja syntyikin peräti neljä, kun kotarit aloittanut Sami Partanen löi vuoden ensimmäisen juoksunsa. Myös Ikonen, Hannes Pekkinen ja Varonen onnistuivat hienosti kotiutuksissaan.

SiiPe oli ylivoimaisen tehtävän edessä, etenkin kun kaksi ensimmäistä, KiPan kasvatti Jiri Pippola ja Matias Hänninen, epäonnistuivat. Näin sarjapisteet 2-1 KiPalle.

Uusinta nähdään jo sunnuntaina 13.6.2021 klo 17, kun KiPa matkustaa Mantun montun reunalle SiiPen vieraaksi. Sen jälkeen vuorossa on vierasottelu torstaina 17.6.2021 Hyvinkään Tahkoa vastaan.

KiPan seuraava kotiottelu on lauantaina 19.6.2021 kun vastaan tulee Seinäjoen Jymy-Jussit. Liput ennakkoon KiPan toimistolta ja Nettilipusta.

Samu-Kalle Varonen iski KiPan ensimmäisen kunnarin ja samalla kaksi tavallista juoksua ja KiPa johtoon 4-0