Osallistu Hankifutis 2024 -turnaukseen!

6.6.2021. Kovaa iskenyt Veto koulutti varamiehistä KiPan ulkokenttää Saarikentällä

Katso kuvat ottelusta

Kiteen Pallon joukkue joutui Saarikentälle pahasti varamiehisenä. Joukkueen linjasta ja etukentältä puuttuivat jokeripaidassa ensi kertaa tänä vuonna kentälle päässyt Sami Partanen sekä kokonaan sivussa olleet Hannes Pekkinen ja Kasperi Kaksonen. Samu-Kalle Varonen pelasi avausottelun tapaan kopparin tontin sijaan linjassa ja Kasperia tuurasi ihan kunniakkaasti pikkuveli Topias. Savonjoen ja vallien ympäröimä kenttä oli hankala paikka kopparipari Lassi Vasaraiselle ja Miika Timoselle, jotka saivat vaihtaa piikkareitaan ja housujaan kuiviin miltei joka vuoroparin jälkeen. Miika sukelsi kerran ihan kunnolla liukastuttuaan vedessä.

– Kaverilla oli hurjan hyviä lyöntejä, meillä surkeita. Hyvää oli se, että toisella jaksolla meidän kärjen numerot 1 ja 2 toimivat sataprosenttisesti, kun avausjaksolla eivät saaneet mitään aikaan. Tuossa rumputulessa se ei kyllä auttanut, totesi KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva, kun helteinen ottelu oli kestänyt kaksi ja puoli tuntia.

Avausjaksolla KiPan kärkikaksikko Elmeri PurmonenJesse Eskelinen olivat unessa ja kärkilyöntitilastossa jakson jälkeen molemmilla oli pyöreä nolla. Tästä huolimatta KiPa aloitti ottelun sisällä hyvin mennen ykkös-kolmostilanteessa Jarkko Matikan (1 lyöty, 4/7 KL) kakkosrajasta jokeen menneellä lyönnillä Samu-Kalle Varosen (3 tuotua, 5/7 KL) tuomana 0-1 johtoon. Jarkko saikin KiPan II palkinnon.

Veto tasoitti heti 1+8 juoksua ja sataprosenttisesti 14 kärkilyöntiä iskeneen, isäntien ykköspalkitun Matias Rinta-ahon lyönnillä kolmospussiin. Heti perään jatkoajoista Janne Mäkelän (1+4 lyötyä, 6/13 KL) kovalla lyönnillä 2-1 taululle.

Jakso ratkesi toisessa vuoroparissa. KiPa sai kärjen vain kakkoselle mutta Vedon Elmeri Anttila (1+2 lyötyä, 5 tuotua, 10/12 KL) löi etutilanteessa koppariparin yllättäneen kumuran keskeltä läpi ja taululle 5-1. Veto naputteli vielä neljä juoksua Rinta-ahon lyödessä Anttilalle tuplajuoksun 6-1, Mäkelä iski pelin 7-1:een, Perttu Ruuska (3 lyötyä, 2 tuotua, 7/10 KL) 8-1:een ja Rinta-aho viimeisteli vuoron lyömällä taululle 9-1.

KiPa sai kärjen takkuamisesta huolimatta seuraavissa vuoroparissa aikaan yhden palon ajolähdöt. Niistä KiPan ykköspalkittu Sami Mikkolanaho (2 lyötyä, 2/4 KL) löi lohdutusjuoksut ja jakso päättyi 9-3. Kolmostilanteet yllätävänkin tasaisesti 13-9 Vedolle, mutta kotiutusten laadussa oli iso ero.

Toisella jaksolla Veto meni kentän hahmon, Rinta-ahon lyönnillä 1-0 johtoon. Tasoittavalla KiPa rakensi kärjestä palottomat ajot Valentin Ikoselle. Pallo näytti jo menevän väliin, mutta linjasta näyttävä koppi haavoitti Purmosen kotiin. Päälle jääneessä etutilanteessa lukkari Ruuska irroitti Eskelisen väärällä ja tilanne kuivui kasaan.

Toisessa vuoroparissa Vedon numerolle kaksi krampista kärsineen Mikko Kanalan tilalle tullut Jere Saukko eteni suoraan kakkoselle pallon luiskahtaessa syöksykoppia yrittäneen Timosen ohi puolittain läpi. Ruuska koulutti lisää KiPan ulkokenttää, kun syöksykopista pallo putosi ja Saukko toi 2-0 isännille. Ykkös-kolmostilanteessa Rinta-ahon kumuralla 3-0 ja uusi takatilanne. Mäkelä jatkoi isäntien vahvaa virettä ja taululle lukemat 4-0. Toisella lyöntikierroksella jakso ratkesi lopullisesti Rinta-ahon 1+2 juoksua tuottaneella kolmospuolen läpilyönnillä ja lukemat olivat jo 7-0.

– Ei ollut huonoa ulkopeli, lyönnit olivat tosi hyviä, totesi vuoroparin vaihdon aikana pelituomari Jari Saaranenkin.

Kolmannessa vuoroparissa Veto löi yhden lisäjuoksun Ruuskan toimesta. KiPa kavensi kahden juoksun verran, kun harhaheitto ohi lukkarin meni katsomon takaa jokeen saakka, ja Jesse Eskelinen sekä yhteensä kolme juoksua tuonut Samu-Kalle Varonen toivat kavennusjuoksut 8-2:een.

Viimeisessä vuoroparissa kotijoukkue kaunisteli lukemia vielä Rinta-ahon välilyönnillä ja Mäkelän kolmosjatkeen 1+2 juoksun arvoisella läpilyönnillä. Viimeisen tasoittavalla KiPa rakensi palottoman ajolähdön kärjestä. Ikosen näpystä kuitenkin risti kotiin ja Mikkolanahon läpilyönnin myötä tulleet kaksi juoksua lopulta peruttiin, kun tuomaristo totesi kolmosrajalyönnin olleen niukasti laiton.

KiPan seuraava ottelu on eilen kotonaan Kouvolan Pallonlyöjät yllättänyttä Siilinjärven Pesistä vastaan ensi torstaina Juvan sinisellä laguunilla. Liput ennakkoon Juvan otteluun KiPan toimistolta ja Nettilipusta.

KiPan pelaajien pallon hakemista reunavallien takaa Savonjoesta saatiin nähdä liian usein