KIPA-hero-Kiteen-Pallo

KiPalle kaksi tappiota viimeisistä harjoitusotteluista

Kiteen Pallon Miesten Superpesis-joukkue paketoi harjoitusottelunsa menneellä viikolla kahdella ottelulla. Torstaina KiPa kohtasi vieraissa Kouvolan Pallonlyöjät ja lauantaina Rantakentällä Haminan Palloilijat. Torstaina viime vuoden hopeamitalisti otti voiton vähäjuoksuisessa ottelussa lukemin 1-0 (3-0, 0-0) ja lauantaina paluun Superpesikseen tehnyt Hamina oli parempi supervuoron jälkeen 1-2 (2-3, 4-2, 1-2).

Molemmissa ottelussa KiPa oli liikenteessä vajaamiehisenä, kun vakiokokoonpanosta puuttui torstaina käytännössä viisi ja lauantaina neljä pelaajaa. Elmeri Purmonen ja Lassi Vasarainen olivat kiinni armeijan harmaissa ja Sami Partanen sekä Jarkko Matikka olivat sivussa. Torstaina Juuso Lattu oli mukana jokeripaidassa, mutta ei käynyt lyömässä kertaakaan.

Kouvolassa KiPa aloitti ottelun sähäkästi, kun kärkenä pelannut Kasperi Kaksonen puhkaisi ottelun ensimmäisellä lyönnillä kakkosrajan, mutta pallo pomppasi vanhasta katsomosta suoraan takaisin ulkopelaajalle ja tuloksena oli risti kakkospesältä. Sisäpeli ja etenkin kentällemeno yskähteli koko pelin ajan, eikä kolmostilanteilla päästy juhlimaan.

Yksi ottelun valopilkuista oli 16-vuotias Topias Kaksonen, joka on ollut ulkokentällä hallikaudesta lähtien kuin kala vedessä ja väläytteli nyt myös sisäpeliosaamistaan. Topias saatteli Joni Lehikoisen ensin ykköspesältä taidokkaalla yhden käden koukkunäpyllä kakkoselle ja heti perään tyylikkäällä hidastetulla kolmoselle.

Isänniltä avausjaksolla juoksunlyönnissä onnistuivat kokeneet Matti Latvala, Toni Kohonen ja Janne Kivipelto. Toisella jaksolla KiPa tylsytti myös Koplan sisäpelin, eikä kumpikaan joukkue saanut juoksuja aikaiseksi.

– Ulkopeli oli meillä ihan ok, sisäpeli ei, ei itsellänikään, harmitteli KiPan lukkari Jesse Eskelinen ottelun jälkeen.

– Hyvää oli se, että jätettiin Kopla nollille toisella jaksolla, Jesse jatkoi.

JUHA TOIKKA RATKAISI LAUANTAIN OTTELUN LÄPILYÖNNILLÄÄN

Lauantain ottelussa Haminaa vastaan KiPa oli liikkeellä samalla miehistöllä, mutta sillä erotuksella, että Juuso Lattu osallistui vaihtajajokerina peliin normaaliin tapaan. Ensimmäisellä jaksolla juoksuja iskettiin tasatahtiin ja viimeiseen vuoropariin lähdettiin vieraiden johtoasemasta 2-3.

Samu-Kalle Varonen oli erittäin lähellä viedä KiPan johtoon puhkaisemalla etutilanteessa kakkospuolen, mutta Teemu Rouhiainen esitti illan komeimman ulkopelisuorituksen syöksymällä läpilyönnin poikki kaukaa tekonurmen ulkopuolelta. Kunnarin ja kahden tavallisen sijaan tuloksena oli vain ajolähtö, josta KiPa ei onnistunut tasoitusjuoksua tekemään.

Toisella jaksolla KiPa petrasi otteitaan niin sisällä kuin ulkona ja naputteli juoksuja tasaiseen tahtiin läpi jakson pelaten samalla perusvarmaa ulkopeliä. Toisella jaksolla Topias Kaksonen onnistui urallaan ensimmäistä kertaa myös kotiutuksessa Miesten Superpesis-joukkueen riveissä, kun nuori mies pujotti merkkaamattoman välilyönnin kakkosjatkeelle ja Joni Lehikoinen juoksi kotipesään.

Viimeiseen vuoroon lähdettiin isäntien 4-0-johtoasemasta ja vaikka vieraat saivatkin kaksi kavennusjuoksua, ei jaksovoitto ollut uhattuna missään vaiheessa.

Supervuoron Hamina aloitti sisältä ja alku oli kiteeläisittäin lupaava, kun Jesse Eskelinen nappasi heti kärpäsen kakkospesältä Jani Ahosesta. Päälle jääneestä ykköstilanteesta KiPassakin pari vuotta sitten piipahtanut Juha Toikka kuitenkin rankaisi KiPan kakkospuolta ja paiskasi pallon kakkosrajasta rantapusikkoon kunnarin ja yhden tavallisen arvoisesti.

Tasoittavalla KiPalle lauantaina yhteensä kolme juoksua lyönyt Valentin Ikonen löi kavennusjuoksun ja rakenteli vielä kahdella palolla ajolähdön, mutta Sami Mikkolanahon keskisaumaveto jäi etumiehelle ja vieraat pääsivät juhlimaan voittoa.

Kolmesti kotiuttaneen Ikosen ohella KiPan onnistujiin mailan varressa lukeutuivat kaksi juoksua mieheen tuoneet Jesse Eskelinen ja Juuso Lattu. Molempien vaihtotyöskentely oli myös hyvää ja herrat nakuttelivat yhteensä 11 kärkilyöntiä.

Lauantain pelissä KiPan peliä leimasivat pienet huolimattomuusvirheet ja vieraiden lukkari Matias Hangasmaa sotki myös hyvin kotijoukkueen sisäpeliä.

KAHDEN ENSIMMÄISEN KOTIOTTELUN LIPUT NYT MYYNNISSÄ

Kiteen Pallo aloittaa Superpesis-kautensa torstaina 3.6. kello 18 Rantakentällä Pattijoen Urheilijoita vastaan ja ensimmäinen vieraspeli on sunnuntaina 6.6. Vimpelissä.

Kesäkuun puoliväliin saakka Rantakentän maksimikatsojamäärä on 1500 katsojaa ja kahden ensimmäisen kotiottelun liput ovat nyt myynnissä Nettilipussa. Toinen kotiottelu pelataan Juvalla torstaina 10.6. Siilinjärven Pesistä vastaan ja Juvalla maksimikatsojamäärä tulee olemaan 800-1000 katsojaa, tämä tarkentuu vielä lähempänä ottelua.

Muiden kotiotteluiden liput tulevat myyntiin heti, kunhan AVI tiedottaa rajoituksista kesäkuun puolesta välistä eteenpäin ja Rantakentän yleisöjärjestelyistä tästä eteenpäin ollaan viisaampia.