Osallistu Hankifutis 2024 -turnaukseen!

KIPA-hero-Kiteen-Pallo

Helteisellä Rantakentällä KiPa vei avausjakson, mutta JoMa käänsi ottelun itselleen supervuorossa

Aina aurinkoisella Rantakentällä oli helatorstaina hellettä +27 astetta KiPan ja JoMan harjoitusottelun alkaessa. Lämmöstä nautittiinkin reilut kaksi ja puoli tuntia, kun ottelun ratkaisu meni supervuoropariin saakka.

KiPa vei 1. jakson tyylikkäästi Sami Mikkolanahon linjan puhkaisseella maalyönnillä Samu-Kalle Varosen tuomana ja Miika Timosen takamiehistä läpi menneellä juoksuilla Juuso Lattu toi jakson voittojuoksun 2-1. Kunnarikin jäi Miikalta vain metrin päähän.

JoMalta vain Aleksi Rautiainen onnistui kotiutuksessa kun välilyönti putosi nätisti kolmoskopparin eteen. Joukkueiden kärkietenijät Elmeri Purmonen ja Konsta Piironen menivät sataprosenttisesti kentälle.

KiPa sai avausjaksolla JoMan vaihtajat Samuel Tirkkosen ja Topi Hurskaisen pidettyä kurissa, kun kummankin kärkilyönneiksi jäi vain yksi kolmesta yrityksestä. Jakson kolmostilanteet KiPalle 6-5 ja kärkilyönnit 19-14.

Jakson lopussa Jarkko Matikka sai pallon pikkusormeensa ja jokereista Juuso Lattu tuli hänen tilalleen yhdeksikköön. KiPa joutui pelaamaan lopun ottelusta vain 11 pelaajan voimin.

Toisella jaksolla KiPa sai yhden kolmostilanteen enemmän kuin avausjaksolla, mutta kotiutusyritykset olivat pehmeitä. JoMa sai myös vaihtolyöntinsä kohdalleen Antti Hartikaisen johdolla ja vieraat saivatkin kolmostilanteita peräti 11 tällä jaksolla.

JoMa meni heti avaussisävuorossaan 0-2 johtoon Patrik Wahlstenin keskipompulla ja merkkaamattomalla välilyönnillä. KiPa kavensi Sami Mikkolanahon välilyönnillä Juuso Latun tuodessa illan toisen juoksunsa, mutta kolmannessa vuoroparissa Patrik Wahlsten ja Aleksi Rautiainen lisäsivät KiPan ulkokentän avustuksella jakson loppunumeroiksi 1-4.
Supervoroparissa KiPa jäi ilman tilannetta, mutta JoMan toisena lyöjänä Samuel Tirkkonen pääsi kurvailemaan kunnarin, kun kakkosjatkeelle mennyt välilyönti meni syöksykoppia hakeneen kopparin räpylän alta maisemiin.

– Tämä oli meidän ensimmäinen ottelumme ulkona tänä vuonna. Avausjaksolla saimme JoMan pidettyä vain yhdessä juoksussa, mutta kyllä näitä harjoitusotteluita tarvitaan lisää, kertoi KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

KiPa kohtaa ennen kauden alkua ensi sunnuntaina 17.5. SiiPen Rantakentällä klo 14. Torstai-iltana 20.5. Kouvolassa vastaan tulee KPL ja lauantaina 22.5. klo 16 Hamina saapuu Rantakentälle.

Katso tästä kuvat torstain ottelusta!