Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Onni käänsi selkänsä KiPalle supervuorossa ja katsomon alle lirahtanut pallo ratkaisi voiton JoMalle. JoMa – KiPa 2-1 (4-0, 1-3, 3-1)

Vaikka tuuri oli merkittävässä roolissa ratkaisemassa ottelun voittoa JoMalle, oli KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva tyytyväinen KiPan ilmeen paranemiseen toiselle jaksolle.

– Voittoa tultiin täältä hakemaan ja toiselle jaksolle tultiin hyvällä ilmeellä ja hallittiin sitä koko ajan. Ekalla jaksolla tehtiin sellaisia merkkivirheitä, joita ei ole koskaan tehty ja kaksi JoMan juoksuista tuli räpylästä. Alussa olisi menty johtoon, mutta ukko vaan seisoi kolmosella kun pallo meni saumasta läpi. Superissa Rautiaisen Allulta hieno vapaa lyönti, mutta kaksi juoksua tuli jo torjutulla lyönnillä, tiivisti Petri Tuuva ottelun.

– Tämä oli viimeinen hallipeli ja ulkona pelataan 3 tai 4 harjoitusottelua riippuen siitä, alkaako kausi touko- vai kesäkuussa. Päätökset saataneen tällä tai ensi viikolla, jatkoi Tuuva.

KiPan huolimattomuus kostautui avausjaksolla

Ensimmäisen jakson kaksi ensimmäistä vuoroparia JoMan lukkari Ville Väliaho napsi puolet paloista kärpäsillä. JoMan Samuel Tirkkonen, Topi Hurskainen ja Antti Hartikainen rakensivat tilanteita, joista isännät iskivät neljä juoksua. Kaksi juoksuista tuli KiPan ulkokentän avustuksella ja Rautiainen näytti olevansa edelleen Suomen ykköskotiuttajia kahdella välilyönnillään. Jakso juoksuin 4–0 JoMalle ja kolmostilaneetkin selvästi 13–4.

Toisella jaksolla Eko loisti sisällä ja Jesse ulkona

Tauon jälkeen osat vaihtuivat, eikä isännät toipuneet KiPan 0–2 johdosta, joka tuli heti ensimmäisen vuoroparin alkavalla Sami Partasen kakkosrajanäpyllä ja sitä seuranneella harhaheitolla. Kotiin juoksi kärkikaksikko Elmeri Purmonen ja Jesse Eskelinen.

Tasoittavalla kärpästen herraksi vaihtui KiPan lukkari Eskelinen, joka nappasi Konsta Piirosesta kärpäsen kakkoselta ja Tirkkosesta kolmoselta. Näin JoMan lyöntivuoro jäi viitoseen ja päät alkoivat painua JoMan kaarella.

Eko lisäsi toisen alkavalla Eskelisen tuomana KiPan johdoksi 0–3 tyylikkäällä välilyönnillä. JoMan jakson ainokaisen löi Hurskainen välilyönnillä viimeisessä vuoroparissa. Näin toinen jakso KiPalle juoksuin 1–3 ja kolmostilanteet KiPalle 5–10.

Supervuoroparissa Wahlstenin onnekas ”läpilyönti” ratkaisi

Supervuoroparin JoMa aloitti sisällä. Rautiaisen komea vapaa lyönti väliin kakkosjatkeelle kotiutti Piirosen. Jatkoajoista Patrik Wahlsten iski kovaa kolmosrajaan ja Jarkko Matikka torjui lyönnin komealla tiikerinloikalla. Kun kukaan ei edennyt, ei Jarkko kiirehtinyt pallon perään, jolloin pallo pääsi lurahtamaan pienestä rakosesta katsomon alle. Tirkkonen ja Hurskainen hölkkäsivät kotiin ja JoMa johti superia 3–0.

Superin tasoittavalla myös KiPa rakensi yhden palon ajot Sami Mikkolanaholle, jonka näpyllä juoksu näytti jo varmalta, mutta Iiro Kuosan huikea suoritus ehti polttamaan Hannes Pekkisen kotiin. Jatkoajoista vielä jokerina syksyn polvivammansa vuoksi pelannut Samu-Kalle Varonen iski kovaa kakkospuolelle, pallo sirvahti räpylästä ja Partanen toi kavennuksen 3–1, mikä jäi myös supervuoron lopputulokseksi. KiPan tehokkain oli jälleen ikinuori ”Eko” Partanen, 2 lyötyä, 1 tuotu ja 6/8 kärkilyöntiä. Vaihtajajokerina erinomaista työtä tehneestä Juuso Latusta voidaan myös odottaa paljon kesällä ulkokentillä kun sisälläkin monipuoliset vaihtolyönnit toimivat 7/9 kertaa.