17.6.2021. KiPa johti kumpaakin jaksoa ennen Tahkon viimeistä sisävuoroa, mutta jäi pisteittä. Tahko-KiPa 1-0 (2-1, 1-1)

Katso myös kuvat ottelusta

KiPan numerolla 1 pelasi Jarkko Matikka kun Elmeri Purmosen armeijassa saama silmävamma rupesi oireilemaan ja hän oli poissa kokoonpanosta. Jarkko toikin toisen KiPan juoksuista, mutta kentälle menoon (3/7) ja väi vielä petrattavaa KiPan muun sisäpelin tapaan.

Hyvinkään Tahkon kotiavaus vain 829 katsojan edessä poikkesi selvästi totutuista Tahko-KiPa -otteluista, joissa juoksuja on mätetty oikein urakalla. Tänään molempien joukkueiden lukkarit, KiPan Jesse Eskelinen (II palkinto) ja Tahkon nuori Petteri Alanen (Ruutu Tähtipelaaja, I palkinto) olivat hyvässä vireessä ja ulkopeli oli hyvää molemmilla joukkueilla. Vaikka Pihkalassa oli hyvä lyöntikeli, niin kumpikin joukkue löi koko ottelussa vain kaksi juoksua ja lisäksi Tahko sai yhden harhaheitolla. KiPa johti kumpaakin jaksoa ennen Tahkon viimeistä sisävuoroa.

– Pelattiin ulkona hyvin. Vaikka oli uusi, vähän hidas nurmi, pystyttiin tekemään peräkkäisiä voittavia suorituksia. Sisäpelistä jäi tänään kiinni. Tahko pikkasen ärsyttävästi pääsi viimeisissä vuoroissa voittamaan, tiivisti KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

Ensimmäisellä jaksolla kolme vuoroparia pelattiin 0-0 -tilanteessa. Viimeisen vuoroparin aloittavalla KiPan juoksun löi Sami Mikkolanaho, (I palkinto yhdellä lyödyllä juoksulla), kun Tahkon kakkoskoppari räpelsi ja juoksun toi Hannes Pekkinen.

Jakso ratkesi Tahkon viimeisen tasoittavalla kaaren huudoista huolimatta etumiehen karmeaan tarpeettomaan heittoon ohi kolmospesän, jolloin Patrik Vartama ehti helposti kakkospesältä kotiin saakka tasoittamaan jakson 1-1. Kokenut Juha ”Kore” Korhonen iski ajolähdöstä viimeisellään omien sanojensa mukaan täydellisen lyönnin kolmossaumaan. Kasperi Kaksonen oli tekemässä ulkona loistosuoritusta saaden räpylänsä pallon linjalle, mutta harmittavasti pallo sirvahti räpylän reunasta vielä ohi takana olleen Samu-Kalle Varosen. Näin Riku Hokkanen toi jakson voittojuoksun 2-1.

Toisella jaksolla KiPa meni kolmannen tasoittavalla Samu-Kalle Varosen merkkaamattomalla välilyönnillä Jarkko Matikan tuomana 0-1 johtoon. Samu-Kalle jäi ilman palkintoja vaikka löi KiPan toisen juoksun ja vaihtoi 6/7 kertaa kärkeä eteenpäin. Neljännessä vuoroparissa Tahko sai palottoman ajolähdön. KiPa torjui Korhosen ja Santtu Patovan lyönnit. Kahden palon ajolähdöstä Teemu Nikkasen viimeinen lyönti putosi väliin ja Lassi Vasarainen poltti takaetenijän kolmoselle, mutta täpärästi sitä ennen Jere Vikström ehti kotiin 2-1. Näin kaksi sarjapistettä jäi Pihkalaan, yksi liitolle luvuin 1-0 (2-1, 1-1)

Toisen jakson tilastohavainto oli se, että KiPan sisävuoroissa 9 paloa tuli kärjen takana. Koko ottelun kärkilyönnit menivät tasan 29-29. Kolmostilanteet 8-6 Tahkolle ja vähäiset kotiutukset 2/6-2/5.

KiPan ykköspalkittu oli Sami Mikkolanaho ja II palkinnon sain Jesse Eskelinen.

Kasperi Kaksosen komea koppi avausvuoroparissa
Samu-Kalle Varonen iski vapaan lyönnin väliin ja Jarkko Matikka toi toisella jaksolla KiPan 0-1 johtoon