16.7.2021. Jo oli aikakin se 3 pisteen voitto saada! KiPa nousi viime hetkillä voittoon iskemällä 15 juoksua hyvillä lyönneillä ja auringon avulla. HP-KiPa 0-2 (2-5, 7-18)

Avausjakson 2-5 voittanut KiPa oli toisella jaksolla vaikeuksissa kun HP nousi 3-3 tilanteessa Nino Muuruvirran 1+1 juoksun arvoisella kakkosluukusta virhepompusta yli syöksyneen Samu-Kalle Varosen menneellä kunnarilla ja Sasu & Juha Toikan iskelmillä lisäjuoksuilla jo neljän juoksun johtoon 7-3.

KiPan 3-1 kavennuksen oli iskenyt Elmeri Purmonen kunnarilla tyhjään kenttään pamauttamalla pallon kolmoskopparin tontilta läpi. Valentin Ikonen iski räpylän kautta Purmoselle tuplajuoksun 3-2 ja Kasperi Kaksonen kolmospuolen välilyönnillä Ikosen 3-3.

KiPalla oli enää viimeisen vuoroparin aloittava sisävuoro, joten KiPan pelinjohtaja Petri Tuuvakin pelkäsi jo pahinta:

– Ensimmäisellä jaksolla oltiin valmiita ja voitettiin se ansaitusti. Toisella jaksolla Muuruvirran hieno lyönti – taasko jälleen – Hamina sai hengen päälle. Lopussa tuli aurinko peliin, saatiin laadukkaita lyöntejäkin, mutta en voi mitenkään nauttia siitä että auringon avulla tuli kolmen pisteen voitto. No, huomenna muistetaan kuitenkin vain se, että tämä oli kauden ensimmäinen kolmen pisteen voittomme, puhalteli Tuuva.

KiPan ykköspalkittu oli lyöjäjokeri Sami Mikkolanaho, joka 1+4 lyödyn juoksun lisäksi toimi myös etenijänä tuoden kolme juoksua.

– Ihan kammottava ilta oli itelläkin, sitten sain hyvän lyönnin ja saatiin jatkumoa onnistumisiin ja 15 juoksua, kertasi Mikkolanaho.

1+4 juoksua iskenyt ja 3 tuontu Sami Mikkolanaho tiesi pullistella jo ennen ottelua

KiPan takaa-ajon viimeisessä sisävuorossa aloitti Samu-Kalle Varonen kotiuttamalla kakkosrajanäpyllä Elmeri Purmosen 7-4 ja jatkoajoista Valentin Ikosen välilyönnillä Jesse Eskelinen toi 7-5.

Auringon kääntyessä alemmaksi kotipesän taakse Sami Mikkolanahon kolmoskoppari Muuruvirran yli menneen pajatson tyhjennyksen jälkeen KiPa siirtyi johtoon 7-9. Seuraavan lyöjän Sami Partasen välilyönnillä kolmoskopparin eteen ja kolmosluukkulyönnillä KiPa lisäsi johdoksi 7-11 ja voiton sinetöi ajolähdöstä kolmoskopparin yli maisemiin pompannut Eskelisen kumura, kenttä rullasi ja 1+3 juoksun jälkeen taululla jo 7-15!

KiPan 28 minuutin pituisella sisävuorolla vielä Ikonen löi vapaan kumuran keskelle ja Joni Lehikoinen väliin kakkospuolelle, joten jaksovoitto juoksuin 7-18 kun neljä miestä kävi kolmatta lyöntikierrosta mailan varressa. Viimeisen tasoittavalla HP:llä oli vielä mahdollisuutensa kun jo neljä juoksua lyönyt Sasu Toikka sai palottoman ajolähdön purettavakseen. Lippalakilla ja aurinkolaseilla varustautunut Samu-Kalle sai kun saikin kolmoskulmasta pallon kopiksi ja isäntien takaa-ajon yritys hyytyi siihen. Lopussa KiPalla oli peräti kolme kolmoskopparia kun Elmeri ja Lassi tulivat varmistamaan takakenttää.

– Huh-huh! Kun ei näe niin ei näe, tuskaili HP:n koppari Nino Muuruvirta KiPan hurjan sisävuoron jälkeen.
Ensimmäisen jakson ratkaisu tuli KiPan toisella sisävuorolla kun viidestä ajolähdöstä Varosen keskipompulla Eskelinen toi 0-1, Mikkolanahon merkkaamattomalla välilyönnillä Pekkinen toi 0-2, Partasen pystärillä keskelle Varonen toi 0-3, Kaksosen keskipompulla Ikonen toi 0-4 ja Lehikoisen kolmospuolen välilyönnillä Mikkolanaho toi 0-5.

KiPan seuraavat kotiottelut ovat ensi viikon maanantaina 19.7.2021 klo 18 kun sarjakärki KPL saapuu Rantakentälle ja perjantaina 23.7.2021 klo 18 karanteenista vapautunut IPV tulee Rantakentälle. Liput ennakkoon KiPan toimistolta ja Nettilipusta, ottelupäivänä ja pari päivää sitä ennen myös KiPan jäätelökioskilta.

Katso myös kuvat ottelusta

Nino Muuruvirta tietää virheensä ja katsoo kun Sami Mikkolanahon kumura menee takarajasta läpi mainosaitojen ja KiPa siirtyy johtoon 7-9 toisen jakson viimeisessä vuoroparissa
Jesse Eskelinen tyhjensi viimeisessä vuoroparissa tilanteessa 7-11 pajatson ja varmisti KiPan kolmen pisteen voiton lyömällä taululle juoksut 7-15