vs

Yhteenveto

KiPa venytti neljännen puolivälieräottelun toiseen kotiutuskisaan saakka, mutta vielä(kin) jäi voitto ottamatta Jymystä. KiPa-JoMa 1–2k (1–8, 2–1, 1–1s, 1–2k)

Kiitos Rantakentän yleisö, tunnelma ottelussa oli huikea ja loppuun asti taisteltiin! 🔥 KATSO MYÖS KUVAT OTTELUSTA
Supervuoroparin viimeisenä lyöjänä Jonne Matikainen oli lähellä ratkaista voiton KiPalle, mutta Jymy sai niukasti torjuttua kakkosrajaleikkurin, josta tuli 1-1 tasoitus mutta ei kunnaria
KiPan ykköspalkittu oli Samu Vainikainen (1 lyöty, 4/5 KL ja kotareissa myös lyöty) ja kakkospalkinnon sai Paavo Pelto, joka toi toisen jakson KiPan molemmat voittojuoksut (2 tuotua, 5/8 KL). Kentällemenoissa KiPan Kasperi Kaksonen (4/7 KL ykköselle) oli parempi kuin Jymyn IIvari Vihanto (3/7) ja Elmeri Purmonen (3/5). Jymyn ykköspalkittu oli ex-kipalainen Hannes Pekkinen (1+4 lyötyä, 2 tuotua, 7/9 KL ja kotareissa onnistuminen kummallakin lyöntikierroksella). Edellisessä ottelussa kuusi Jymyn kahdeksasta juoksusta paukuttanut Roope Korhonen (2 lyötyä, 3/10 KL) jäi nyt vain kahteen lyötyyn juoksuun kuten KiPan Jiri Pippola (2 lyötyä, 3/6 KL). – Paremmasta ei ollut epäselvyyttä, vaikka olisi meilläkin ollut mahdollisuutemme viedä aikaisemminkin muutama peli ainakin superiin. Tämä oli meidän kohtalo, kertoi Vainikainen. Koko kautta hän kuvasi yhdellä sanalla – Sekava. KiPan pelinjohtaja Sami Eko Partasta sattuu sieluun niin vietävästi. – Sattuu sieluun kyllä ihan voimakkaasti. Tulokseen pitää olla nöyrä. Kaikkiiin neljään tapahtumaan oli meilläkin hetkemme. Tästä saadaan työkaluja jatkoon. Jymy oli just sen verran kova aina niissä hetkissä kuin saattui. Tällä osastolla meidän tulos oli tuossa, karkkia vietiin aina pois suusta. Pitää olla valmiit tekemään kovasti hommia, jotta saadaan ero sarjan kärkeen kiinni, pohti Partanen. Ennakkosuosikin paineet olivat tuntuneet Jymyn otteissanpelinjohtaja Mikko Kuosmasen mukaan. – Tuska näkyi suorittamisessa. Ennakkoasetelma oli niin selvästi meille. KiPa kuten PattUkin pystyy aina voittamaan kärkijoukkueitakin. Sarjassa ero näkyy jalka- ja kotiuttajapuolella, arvioi Kuosmanen. Avausjaksolla Kiteen omat koirat purivat, kun ex-kipalainen Ville Kotro löi toisen vuoroparin aloittavalla kierteisen poskiosumakumuran kakkosjatkeelle ja pallo pomppasi ohi Lassi Vasaraisen 1+1 juoksun arvoisesti. Näin Jymy meni 1-3 johtoon, kun Roope Korhonen oli ensimmäisessä vuoroparissa tasoittanut KiPan Jiri Pippolan tapin ylityksellä lyömän ja Kasperi Kaksosen tuoman 1-0 johdon. Kolmannessa vuoroparissa toinen ex-kipalainen Hannes Pekkinen löi pallon vastustamattomasti läpi kakkosluukusta tyjentäen pajatson ja Jymy 1-7 meni johtoon. Kalle Kuosmanen löi vielä välilyönnillä Hannes Pekkiselle tuplajuoksun ja jakso päätyi 1-8. Ensimmäisen jakson kolmostilanteet selvästi Jymylle 3-10 ja kärkilyönnit 13-25 (46 %-69 %). Mutta pesäpallo on jaksopeli ja toisella jaksolla Jymy sai vain yhden juoksun, kun viimeisen tasoittavalla Hannes Pekkinen kavensi 2-1:een Jere Vikströmin tuomana. Kaksi vuoropari oli pelattu 0-0 ja kolmannen alkavalla KiPa siirtyi 1-0 johtoon kun Samu Vainikaisen kova veto tappimiehen yli putosi kolmoskopparin eteen ja Paavo Pelto ehti kotiin.
Kasperi Kaksonen toi täpärästi KiPan 1-0 johtoon Jiri Pippolan välilyönnillä
Viimeisen vuoroparin alkavalla Paavo Pelto toi KiPan 2-0 johtojuoksun Jiri Pippolan varsilyönnillä. Toinen jakso siis 2-1 KiPalle ja jakson kolmostilanteet tasan 5-5, kärkilyönnit 15-11 (58 %-48 %). Supervuoroparin aloitti Jymy sisällä tehden heti kärjestään palottomat ajot. Aku Kettunen toirjui R. Korhosen yrityksen, mutta jatkoajoista kukas muu kuin Hannes Pekkinen löi KiPan kakkospuolen avustuksella Jere Vikströmin tuomana 0-1. Komulainen ja Kuosmanen pääsivät vielä yrittämään, mutta lisäjuoksuja ei tullut. Superin tasoittavalla KiPan kolmen lyöjän jälkeen oli jo kaksi ristiä taululla ja peli saattoi joistakin tuntua jo menetetyltä. Mutta kakkoskärjestä Topias Kaksonen, Lehikoinen ja Pippola saivat vielä kärjen yksin kolmoselle. Viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillään Juuso Latun loukkaannuttua jokeripaitaan päässyt Jonne Matikainen löi kovan kakkosrajaleikkurin, jonka läpimenon Jymy vaivoin toirjui. Lyönnillä Topias Kaksonen toi kuitenkin KiPan tasoihin 1-1 ja edessä oli illan hämärtyessä vielä kotiutuskilpailu. Kotiutuskilpailu venyi toiselle kierrokselle Jymy aloitti kotarit ja joukkueen ehdottomasti illan paras pelaaja Hannes Pekkinen löi heti ensimmäisessä parissa pallon väliin keskelle ja Elmeri Purmonen toi vieraat 0-1 johtoon. Toisessa parissa Roope Korhosen välilyönti kakkospuolelle, mutta Vasaraisen heittokäsi riitti polttamaan Kuosmasen kotiin. Kaksi seuraavaa paria hoitivat Kaksosen veljekset ja viimeisestä Vasarainen haki kotin. KiPan kolme ensimmäistä paria ei juoksua saanut, mutta neljännestä Samu Vainikainen löi pallon kolmospussiin ja Matias Litmanen toi KiPan tasoihin 1-1.
Samu Vainikainen löi Matias Litmasen tuomana KiPan tasoihin 1-1 kotareissa
Matias Litmanen syöksyy KiPan tasoihin 1-1 kotareissa
Samu-Kalle Varonen yritti samasta paikasta, mutta ei juoksua. Jymyn kolmesta jatkoparista ensimmäisestä onnnistui jälleen Hannes Pekkinen, pallo väliin ja Elmeri Purmonen toi vieraat 1-12 johtoon. Roope Korhonen löi lukkari Lethisen pihdeistä kolme laitonta ja Lehikoinen haki Komulaisen keskinäpystä palon. KiPan jatkopareista ei enää onnistumisia tullut, joten Jymy pääsi juhlimaan välieräpaikkaansa. Myös Vimpelin Veto on välierissä otettuaan odotetusti suoran neljän ottelun voiton JymyJusseista. Mutta Manse PP ja Kouvolan Pallon lyöjät sekä Kempeleen Kiri ja Joensuun Maila jatkavat sarjaa ainakin kahden ottelun verran kun voitot on molemmissa pareissa tasana 2-2.
Kun taisto on tauonnut, pesäpalloilijat ovat jälleen ystäviä kuten Juho Keinänen ja Samu Vainikainen

Tiedot

Päivämäärä Aika Sarja
22.08.2023 17:30 Superpesis

Paikka

Rantakenttä
Rantakenttä, Tohmajärventie, Kitee, Central Karelia, North Karelia, Regional State Administrative Agency for Eastern Finland, Mainland Finland, 82500, Finland

Tulokset

Joukkue1234Tulos
Kiteen Pallo12111
Sotkamon Jymy81122