Kiteen Pallo vs. Pattijoen Urheilijat, Raahe 2-0 (3-2, 5-1)

vs

Yhteenveto

3.7.2022. Vasarainen, Varonen ja Vainikainen jatkoivat KiPan voittoputkea. KiPa-PattU 2-0 (3-2, 5-1)

KiPan voittoputki on nyt viiden ottelun mittainen ja nyt tuli neljäs kolmonen putkeen!

Katso myös kuvat ottelusta (illan mittaan)

KiPan kärkietenijä Elmeri Purmonen oli sairaana ja Kasperi Kaksonen hoiti tontin etenkin ulkona hyvin. KiPan ykköspalkinnon sai toisen jakson kahden kunnarin mies Samu Vainikainen (lyödyt 2+0, tuodut 3, 10/12 KL). Kakkospalkinnon pokkasi toinen kunnarimies, Samu-Kalle Varonen (1+1 lyötyä, 1 tuotu, 6/9 KL). Ruutu Tähtipelaajan palkinnon sai lukkarina vieraiden lyöjät kurissa pitänyt Jesse Eskelinen, jonka sisäpelirooli jäi pieneksi numerolla 9.

Ulkopelipalkinnon olisi voinut ansaita myös Otso Mäkelä (1 lyöty, 2/2 KL), joka esimerkiksi toisen jakson kolmannen tasoittavalla nappasi kakkosluukusta poikki Juuso Keski-Koukkarin kovan lyönnin ja pystyi vielä tekemään kolmannen palon kotiin.

KiPan onnistujiin kuului jälleen myös vaihtaja-/etenijäjokeri Juuso Lattu (2 tuotua, 6/6 KL kakkoselle). Kotiuttajajokeri Jiri Pippola jatkoi tehotilastonsa parantamista toisen jakson kahdella lyödyllä juoksullaan.

Samu Vainikaisen illan toinen kunnari lähdössä

Samu-Kalle Varosen kunnarilla
1. jakson voitto KiPalle

Kiteen Pallo -90 on avausjaksolla kolme vuoroparia vaikeuksissa Pattijoen Urheilijoita vastaan. KiPa oli saanut aikaiseksi vain yhden kolmostilanteen ja kärkilyöntejäkin yhteensä vain 8.

Toisen vuoroparin alkavalla Pattijoen Tuukka Sarkkinen kotiutti Oskari Lukkarin hyvällä kakkossaumalyönnillä 0-1. Kolmanen alkavalla vierainden toisen juoksun löi jokeri Martti Viitasalo vastustamattomalla kumurallaan ja juoksun toi Antti Karjaluoto.

Lassi Vasaraisen takavaihto ensin tuppinäpyllä, sitten kavennus 1-2 lyömällä pallo kakkosjatkeelle

Tilanteessa 0-2 viimeisen tasoittavalla sisävuorolla alkoi sitten tapahtua. Ykkös-kolmostilanteessa numeron 4 hihaansa saanut, kultaista kypäräänsä kantanut Lassi Vasarainen näpytti ensin takapesät täyteen ja sitten vapaa lyönti kakkosjatkeelle, jolla Samu Vainikainen toi KiPan kavennuksen 1-2. Pelkässä kolmostilanteessa Samu-Kalle Varonen iski kumuran taakse keskella, tuloksen 1+1 juoksun arvoisella kunnarilla voittojuoksu 3-2 ja sitä ennen Hannes Pekkisen tuoma tasoitus 2-2.

KiPa juhlii 1. jakson voiton ratkaisseen Samu-Kalle Varosen kanssa

Avausjakson kolmostilanteet 4-9 ja kärkilyönnit 16-20 Pattijoelle, mutta kotiutukset 3/3-2/7 KiPalle.

Samu Vainikaiselle kaksi kunnaria
toisella jaksolla

Toisella jaksolla KiPa aloitti sisällä ja numerolla 2 Samu Vainikainen löi kakkoskulmasta pallon räpylän kautta rantapusikkoon: kunnari tyhjään kenttään ja KiPa 1-0 johtoon. Tämä oli Samun ensimmäinen kunnari KiPan paidassa.

Kolmannen alkavalla KiPa sai palottomat ajot ja neljästä ajolähdön purkuyrityksesta toisesta Jiri Pippola iski pallon kakkoskopparin eteen ja kopparin räpeltäessä Juuso Lattu toi KiPalle 2-0. PattU ei saanut sisäpeliään enää toimimaan ja toisella jaksolla vieraat saivat vain kaksi kolmostilannetta.

KiPan kasvatti Simo Rahunen löi vieraille yhden juoksun ja vaihtoi kärkeä 4/5 kertaa
Jesse Eskelinen tuulettaa Simo Rahusen paloa 2 jakson kolmannen tasoittavalla

Viimeisen alkavalla KiPa lisäsi johtoaan 3-0:aan kun Samu Vainikainen iski illan toisen kunnarinsa tyhjään kenttään. Nyt pallo meni kopparien välistä takaa keskeltä läpi. Jiri Pippola kotiutti vielä Juuso Latun kakkossaumalyönnillä 4-0. Harvemmin kotiuttajana esiintynyt Otso Mäkelä löi kakkospuolelle pallon linjaan ja Hannes Pekkinen toi 5-0.

Pattijoen lukkari Lauri Vuollo ihailee Jiri Pippolan 4-0 saumalyöntiä

Viimeisen tasoittavalla taululla oli jo kaksi ristiä kun Pattijoen KiPan kasvatti Simo Rahunen löi kovaa ykkösrajaan ja Paavo Pelto toi lohdutusjuoksun 5-1.

Toisen jakson kolmostilanteet 11-2, kärkilyönnit 18-12 ja kotiutukset kotiutukset 5/12-1/2 KiPalle.

KiPan seuraava kotiottelu on torstaina 7.7.2022 paikallisvastustajaa Joensuun Mailaa vastaa. Tällä hetkellä KiPa on sarjataulukossa kuudentena 24 pisteellä 15 ottelusta. KiPa on 2 pistettä JoMan edellä, JoMalla toisin yksi ottelu vähemmän pelattuna. Vastaavasti ylöspäin Kempeleen Kiriin KiPalla on myös 2 pistettä eroa ja KeKi on pelannut yhden ottelun enemmän kuin KiPa.

Ennen tätä pakallisderbya KiPa vierailee tiistaina 5.7.2022 Hiukan uudella stadionilla Sotkamon Jymyä vastaan.

Tiedot

Päivämäärä Aika Sarja Sarjakausi
03.07.2022 17:00 Superpesis Superpesis 2022

Paikka

Rantakenttä
Rantakenttä, 486, Kitee, Keski-Karjalan seutukunta, North Karelia, Regional State Administrative Agency for Eastern Finland, Mainland Finland, 82500, Finland

Tulokset

Joukkue12Yht.
Kiteen Pallo352
Pattijoen Urheilijat210

Kiteen Pallo

AB R H RBI 2B 3B HR SB BB SO LOB
00000000000
IP H R ER BB SO HR
0000000

Pattijoen Urheilijat

AB R H RBI 2B 3B HR SB BB SO LOB
00000000000
IP H R ER BB SO HR
0000000