Kiteen Pallo vs. Kouvolan Pallonlyöjät 1-2 (7-0, 1-4, 0-1)

vs

19.7.2021. VOITTOKIN OLI OTETTAVISSA, MUTTA SARJAKÄRKI VEI SUPERISSA VOITON. KIPA-KPL 1-2 (7-0, 1-4, 0-1)

Yhteenveto

Aurinkoisella Rantakentällä kohtuullisessa +22 asteen kesäsäässä oli katsojia mukavasti 1328 henkeä. Tunnelma oli korkealla kun KiPa voitti puhtaasti 7-0 avausjakson Samu-Kalle Varosen lyödessä kaksi ja tuodessa kolme juoksua.

– Me oltiin parempia, mutta jotenkin kolme juoksua annettiin räpylästä toisella jaksolla, harmitteli KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

– Superissa oli meiltä tosi surkea sisävuoro ja KPL ansaitsi voittonsa, myönsi Tuuvakin.

KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi ei ihmeemmin iloinnut kahden pisteen voitosta.

– En tiijä saatiinko missään vaiheessa oikein juonesta kiinni. Toisellakin jaksolla sattui kaikenlaista. Superiin saatiin hyvä alku, peruslyönneillä saatiin sisällä ajot ja Hacklin löi siitä väliin. Paljon jäi parannettavaa, kertasi Haimi.

– Eka jakso oli kauttaaltaan hyvää. Toisella annettiin räpylästä, ensin meikäläinen ja sitten joku muukin. Aika paljon jäi hampaankoloon, sanoi vähäsanainen KiPan ykköspalkittu Samu-Kalle Varonen (2 lyötyä, 3 tuotua, 5/9 KL).  KiPan kakkospakinnon sai lukkari Jesse Eskelinen (1 tuotu, 5/11 KL) ja Ruutu Tähtipelaaja oli Hannes Pekkinen.

KPL:n palkitut Ville Pesu (1+0 lyötyä, 2 tuotua, 6/7 KL) ja Juho Hacklin (3 lyötyä, 6/7 KL).

KiPa pyöritti kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa pitkiä sisävuoroja, yhteensä yli kolme lyöntikierrosta. KPL ei saanut mitään aikaan ja kahdenvuoroparin jälkeen KiPan johto oli jo 5-0. Juoksut aloitti Sami Mikkolanaho kotiuttamalla palottomasta ajolähdöstä välilyönnillä Varosen 1-0. Jatrkoajoista Sami Partasen viimeinen laittomaksi, mutta Lassi Vasarainen löi komeasti pallon kakkosjatkeelle ja kakkoskoppari Tommi Mäentausta sai vaivoin katkaistua pallon kulun. Juoksun 2-0 toi Kasperi Kaksonen.

Myös toisessa sisävuorossaan KiPa rakensi palottomat ajot ja Varonen löi sopivan mittaisen kakkosrajanäpyn jota lukkari yritti turhaan hakea ennen kuin Elmeri Purmonen toi 3-0. Jatkoajoista myös Valentin Ikonen pudotti pallon kakkosrajaan ja Eskelinen toi jo 4-0. Merkki oli uudestaan päällä, mutta toinen Allun kotiutusyritys jäin linjaan ja Hannes Pekkisestä ensimmäinen risti taululle. Kasperi Kaksonen löi ykkös-kolmostilanteessa vapaan lyönnin kakkosjatkeelle ja Varonen toi 5-0.

Kolmas vuoropari oli juoksuton, mutta viimeisen alkavalla KiPa teki vielä kaksi juoksua. Ensin Varonen löi pomppivan maalyönnin, joka meni neljän KPL:n keskeltä koppareille asti ja Purmonen toi 6-0. Sami Partanen pisti vielä pystärin väliin ja Varonen toi jakson loppunumeroiksi 7-0.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet olivat KiPalle 14-5 ja kärkilyönnit murskaavasti 29-12.

Mutta toiselle jaksolla KPL sai jotenkin KiPan ulkokentän avustuksella neljä juoksua ja vei sen 1-4.

KPL aloitti toisen jakson räväkästi kun neljäs lyöjä, ykköspalkinnon saanut jokeri Ville Pesu iski pallon kakkosrajasta siepparin vierestä läpi kunnarilla 0-1. Heti seuraavana lyöjänä Hacklin iski myös kovaa kakkosrajaan ja Pesu toi erittäin täpärästi tuplajuoksun 0-2.

KiPa tuli hyvin tasoittavaan sisävuoroonsa ja Varoselle saatiin paloton ajolähtö. Väärä oli jo alla ja KiPan kaari vetosi lukkari Janne Kivipellon reilusti lautasen vierestä lähteneen syötön vääräksi. Valkoinen laikka nousi kuitenkin ja tuloksena kolme paloa ja vuoron vaihto!

Kaksi seuraavaa vuoroparia oli juoksuttomia. Viimeisen alkavalla KPL:n Hacklin kotiutti räpylän kautta Tommi Mäentaustan 0-3 ja Ossi Meriläinen linjan räpeltäessä Matti Latvalan 0-4.

KiPa kavensi Mikkolanahon keskisaumalyönnillä Juuso Latun tuomana 1-4, mutta supervuoropari oli edessä.

Supervuoroparin aloitti KiPa sisällä kehnosti kun jo kolmen jälkeen oli kaksi ristiä taululla. KPL tuli tasoittavalle ja rakensi peruspelillä kärjestä palottomat ajot, joista Juho Hacklin iskin ensimmäisellään merkistä väliin ja Mäentausta toi 0-1 KPL:lle. KiPa sai kuitenkin yhden sarjapisteen.

Katso myös kuvat ottelusta

Tiedot

Päivämäärä Aika Sarja Sarjakausi
19.07.2021 18:00 Superpesis 2021

Paikka

Rantakenttä
Rantakenttä, 486, Kitee, Keski-Karjalan seutukunta, North Karelia, Regional State Administrative Agency for Eastern Finland, Mainland Finland, 82500, Finland

Tulokset

Joukkue123Yht.
Kiteen Pallo7101
Kouvolan Pallonlyöjät0412

Kiteen Pallo

AB R H RBI 2B 3B HR SB BB SO LOB
00000000000
IP H R ER BB SO HR
0000000

Kouvolan Pallonlyöjät

AB R H RBI 2B 3B HR SB BB SO LOB
00000000000
IP H R ER BB SO HR
0000000