Hyvinkään Tahko vs. Kiteen Pallo 1-0 (2-1, 1-1)

vs

17.6.2021. Pihkalassa KiPa johti kumpaakin jaksoa ennen Tahkon viimeistä sisävuoroa, mutta ei saanut pistettäkään. Tahko-KiPa 1-0 (2-1, 1-1)

Yhteenveto

Katso myös kuvat ottelusta

KiPan numerolla 1 pelasi Jarkko Matikka kun Elmeri Purmosen armeijassa saama silmävamma rupesi oireilemaan ja hän oli poissa kokoonpanosta. Jarkko toikin toisen KiPan juoksuista, mutta kentälle meno onnistui vain 3/7 kertaa.

Hyvinkään Tahkon kotiavaus poikkesi selvästi totutuista Tahko-KiPa -otteluista, joissa juoksuja on mätetty oikein urakalla. Tänään molempien joukkueiden lukkarit, KiPan Jesse Eskelinen ja Tahkon nuori Petteri Alanen (Ruutu Tähtipelaaja, I plkainto) olivat hyvässä vireessä ja ulkopeli oli hyvää molemmilla joukkueilla. Vaikka Pihkalassa oli hyvä lyöntikeli, niin kumpikin joukkue teki koko ottelussa vain kaksi juoksua ja lisäksi Tahko sai yhden harhaheitolla. KiPa johti kumpaakin jaksoa ennen Tahkon viimeistä sisävuoroa.

– Pelattiin ulkona hyvin. Vaikka oli uusi, vähän hidas nurmi, pystyttiin tekemään peräkkäisiä voittavia suorituksia. Sisäpelistä jäi tänään kiinni. Tahko pikkasen ärsyttävästi pääsi viimeisissä vuoroissa voittamaan, tiivisti KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

Ensimmäisellä jaksolla kolme vuoroparia pelattiin 0-0 -tilanteessa. KiPan juoksun löi Sami Mikkolanaho, kun Tahkon kakkoskoppari räpelsi ja juoksun toi Hannes Pekkinen.

Ensimmäinen jakso ratkesi Tahkon viimeisen tasoittavalla karmeaan tarpeettomaan heittoon ohi kolmospesän, jolloin Patrik Vartama ehti helposti kakkospesältä kotiin saakka tasoittamaan jakson 1-1. Kokenut Juha “Kore” Korhonen iski ajolähdöstä viimeisellään omien sanojensa mukaan täydellisen lyönnin kolmossaumaan. Kasperi Kaksonen oli tekemässä ulkona loistosuoritusta saaden räpylänsä pallon linjalle, mutta harmittavasti pallo sirvahti räpylän reunasta vielä ohi takana olleen Samu-Kalle Varosen. Näin Riku Hokkanen toi jakson voittojuoksun 2-1.

 

Toisella jaksolla KiPa meni kolmannen tasoittavalla Samu-Kalle Varosen merkkaamattomalla välilyönnillä Jarkko Matikan tuomana 0-1 johtoon. Neljännessä vuoroparissa Tahko sai palottoman ajolähdön. Samu-Kalle jäi ilman palkintoja vaikka löi KiPan toisen juoksun ja vaihtoi 6/7 kertaa kärkeä eteenpäin. KiPa torjui Korhosen ja Santtu Patovan lyönnit. Kahden palon ajolähdöstä Teemu Nikkasen viimeinen lyönti putosi väliin ja Lassi Vasarainen poltti takaetenijän kolmoselle, mutta täpärästi sitä ennen Jere Vikström ehti kotiin 2-1.

Toisen jakson tilastokummajainen oli se, että KiPan sisävuoroissa 9 paloa tuli kärjen takana. Koko ottelun kärkilyönnit menivät tasan 29-29. Kolmostilanteet 8-6 Tahkolle ja vähäiset kotiutukset 2/6-2/5.

KiPan ykköspalkittu oli Sami Mikkolanaho ja II palkinnon sai Jesse Eskelinen.

 

Tiedot

Päivämäärä Aika Sarja Sarjakausi
17.06.2021 18:00 Superpesis 2021

Paikka

Pihkalan pesäpallostadion
Pihkalan pesäpallostadion, Ossianinkatu, Mustamännistö, Hyvinkää, Helsinki sub-region, Uusimaa, Southern Finland, Mainland Finland, 05820, Finland

Tulokset

Joukkue12Yht.
Hyvinkään Tahko211
Kiteen Pallo110

Hyvinkään Tahko

AB R H RBI 2B 3B HR SB BB SO LOB
00000000000
IP H R ER BB SO HR
0000000

Kiteen Pallo

AB R H RBI 2B 3B HR SB BB SO LOB
00000000000
IP H R ER BB SO HR
0000000