Harjoitusottelu: Kiteen Pallo vs. Haminan Palloilijat 1-2 (2-3, 4-2, 1-2)

vs

Hamina väänsi voiton supervuorossa Superpesis-kauden kenraaliharjoituksessa

Yhteenveto

Haminaa vastaan KiPa oli liikkeellä samalla miehistöllä kuin pari päivää aiemmin Kouvolassa, mutta sillä erotuksella, että Juuso Lattu osallistui vaihtajajokerina peliin normaaliin tapaan. Elmeri PurmonenLassi Vasarainen, Sami Partanen ja Jarkko Matikka sen sijaan olivat edelleen sivussa.

Ensimmäisellä jaksolla juoksuja iskettiin tasatahtiin ja viimeiseen vuoropariin lähdettiin vieraiden johtoasemasta 2-3. Samu-Kalle Varonen oli erittäin lähellä viedä KiPan johtoon puhkaisemalla etutilanteessa kakkospuolen, mutta Teemu Rouhiainen esitti illan komeimman ulkopelisuorituksen syöksymällä läpilyönnin poikki kaukaa tekonurmen ulkopuolelta. Kunnarin ja kahden tavallisen sijaan tuloksena oli vain ajolähtö, josta KiPa ei onnistunut tasoitusjuoksua tekemään.

Toisella jaksolla KiPa petrasi otteitaan niin sisällä kuin ulkona ja naputteli juoksuja tasaiseen tahtiin läpi jakson pelaten samalla perusvarmaa ulkopeliä. Toisella jaksolla Topias Kaksonen onnistui urallaan ensimmäistä kertaa myös kotiutuksessa Miesten Superpesis-joukkueen riveissä, kun nuori mies pujotti merkkaamattoman välilyönnin kakkosjatkeelle ja Joni Lehikoinen juoksi kotipesään.

Viimeiseen vuoroon lähdettiin isäntien 4-0-johtoasemasta ja vaikka vieraat saivatkin kaksi kavennusjuoksua, ei jaksovoitto ollut uhattuna missään vaiheessa.

Supervuoron Hamina aloitti sisältä ja alku oli kiteeläisittäin lupaava, kun Jesse Eskelinen nappasi heti kärpäsen kakkospesältä Jani Ahosesta. Päälle jääneestä ykköstilanteesta KiPassakin pari vuotta sitten piipahtanut Juha Toikka kuitenkin rankaisi KiPan kakkospuolta ja paiskasi pallon kakkosrajasta rantapusikkoon kunnarin ja yhden tavallisen arvoisesti.

Tasoittavalla KiPalle lauantaina yhteensä kolme juoksua lyönyt Valentin Ikonen löi kavennusjuoksun ja rakenteli vielä kahdella palolla ajolähdön, mutta Sami Mikkolanahon keskisaumaveto jäi etumiehelle ja vieraat pääsivät juhlimaan voittoa.

Kolmesti kotiuttaneen Ikosen ohella KiPan onnistujiin mailan varressa lukeutuivat kaksi juoksua mieheen tuoneet Eskelinen ja Lattu. Molempien vaihtotyöskentely oli myös hyvää ja herrat nakuttelivat yhteensä 11 kärkilyöntiä.

KiPan peliä leimasivat pienet huolimattomuusvirheet ja vieraiden lukkari Matias Hangasmaa sotki myös hyvin kotijoukkueen sisäpeliä.

Tiedot

Päivämäärä Aika Sarja Sarjakausi
22.05.2021 16:00 Superpesis 2021

Paikka

Rantakenttä
Rantakenttä, 486, Kitee, Keski-Karjalan seutukunta, North Karelia, Regional State Administrative Agency for Eastern Finland, Mainland Finland, 82500, Finland

Tulokset

Joukkue123Yht.
Kiteen Pallo2411
Haminan Palloilijat3222

Kiteen Pallo

AB R H RBI 2B 3B HR SB BB SO LOB
00000000000
IP H R ER BB SO HR
0000000

Haminan Palloilijat

AB R H RBI 2B 3B HR SB BB SO LOB
00000000000
IP H R ER BB SO HR
0000000