Halli-SM: Imatran Pallo-Veikot vs. Kiteen Pallo 0-2 (1-5, 2-5)

vs

Yhteenveto

20.2.2022. IPV kaatui puhtaasti Imatran halli-SM-viikonloppuna

Viikonlopun turnauksen kaikista joukkueista paras pelaaja oli ehdottomasti KiPan vaihtajajokeri Juuso Lattu, joka epäonnistui kahdessa ottelussa vain kerran. Yhteensä Juuson tilastot: 1 lyöty, 3 tuotua ja 14/15 kärkilyöntiä 93 %:n tehoilla. Sisällä myös Samu-Kalle Varonen oli tehokas: 5 lyötyä, 8/12 KL. Nuori Kasperi Kaksonen keräsi tilastonsa vain IPV-ottelusta: 1 lyöty, 2 tuotua ja 4/4 KL.

Juuso Lattu ei ollut rähmällään muutoin kuin reisien lihashuollossa

(IPV-peli pelkän Ruudun lähetyksen varassa)

20.2.2022. KiPa päätti komeasti halli-SM-alkuturnauksen voittamalla Imatran Pallo-Veikot. IPV – KiPa 0-2 (1-5, 2-5)
Sami Partanenkin pääsi IPV:tä vastaan juoksujen makuun (kuva KPL-ottelusta)

IPV-pelissä alkoi jo KiPan peli kulkea. Se oli vasta talven kolmas halliottelu KiPalle, kun muilla niitä oli sen verran jo ennen halli-SM:n alkuerien alkua.

Avausjaksolla IPV sai ainoan juoksunsa vasta viimeisessä vuoroparissa. Neljästä IPV:n ajolähdössä KiPan lukkari Eskeliseltä lipsahti ensimmäiseen kaksi väärää ja Miitri Pesonen sai kävellä kotiin juoksun 1-5. Jatkoajoista ei lisäjuoksuja enää KiPan ulkokentästä herunut.

Kolmostilanteita tuli runsaasti, 19-23 KiPan hyväksi. KiPan vaihtolyöntipeli oli kotiutusten ohella hyvällä tasolla, vaihtoprosentti 63.

KiPan juoksut aloitti ensimmäisen tasoittavalla Samu Vainikainen lyömällä etutilanteessa pallon läpi kakkosluukusta ja Juuso Lattu toi 0-1.

Toisessa vuoroparissa Kasperi Kaksonen kotiutti kolmospuolelta Elmeri Purmosen 0-2. Hannes Pekkinen kotiutti hidastetulla maalyönnillä Kasperi Kaksosen 0-3 kun heittokin meni ohi kotipesän.

Kasperi Kakosen löi Imatraa vastaan juoksun, toi kaksi ja kärkilyönnit 100-prosenttisesti 4/4 (kuva KPL-ottelusta)

Kolmannen alkavalla IPV sai kahdet ajot. Toni Kohosen lyönti kantoi kopiksi ja Mikko Kososen kova veto kakkosrajalle jäi Pekkisen räpylään, tuloksena haavat ja kaksi ristiä.

Tasoittavalla KiPa rakensi heti palottomat ajot. Samu-Kalle Varosen kova maalyönti meni kakkosvahdin räpylän alta läpi ja sekä Kasperi Kaksonen että Juuso Lattu ehtivät kotiin 0-5. Otso Mäkeläkin oli lähellä avata juoksutilinsä, mutta Samu Vainikainen paloi niukasti kotiin.

Toisenkin jakson KiPa aloitti vahvasti vaikka takavaihdon jälkeinen Jesse Eskelisen yllätysottonäpy jäikin liian lyhyeksi. KiPa sai kolme ajolähtöä ja ensimmäisestä Samu-Kalle Varonen löi pallon kakkoskopparin räpeltäessä väliin ja  Juuso Lattu toi 0-1.

Tasoittavalla IPV sai kahden palon ajot, mutta kotiutukset torjui KiPan ulkokenttä helposti.

Toisen alkavalla ottelu ratkesi KiPan pelatessa pitkää sisävuoroa. Kuudesta ajolähdön purkamisesta puolet onnistui. Kahdesta ensimmäisestä oli jo kaksi ristiä taululla kun Sami Partasen pystäri tapin yli kotiutti Matias Litmasen 0-2. Juuso Latun vapaalla välilyönnillä Otso Mäkelä toi 0-3. Viiden kopin jälkeen uudestaan pesät täyteen ja Sami Partanen kotiutti jo toistamiseen välilyönnillä. Nyt kotiin kirmaisi Matias Litmanen 0-4.

Tasoittavalla IPV:kin sai pari juoksua. Toni Kohosen hermopallo ajolähdöstä poltteli näpeissä ja Joona Mäkelä toi 1-4. Kolme jatkoajoa ei tulosta tuottanut, mutta pelkässä kolmostilanteessa Aleksanteri Haukan välilyönnillä Sasu Toikka toi 2-4.

Kolmannen alkavalla Hannes Pekkinen iski kovaa kolmospuolelle ja Kasperi Kaksonen toi KiPalle jakson loppunumeroiksi 2-5.

Tiedot

Päivämäärä Aika Sarja Sarjakausi
20.02.2022 13:00 Superpesis Superpesis 2022

Paikka

Ukonniemi-areena
9, Ottelukatu, Karhukallio, Imatra, Imatran seutukunta, South Karelia, Southern Finland, Mainland Finland, 55420, Finland

Tulokset

Joukkue12Yht.
Imatran Pallo-Veikot120
Kiteen Pallo552

Imatran Pallo-Veikot

AB R H RBI 2B 3B HR SB BB SO LOB
00000000000
IP H R ER BB SO HR
0000000

Kiteen Pallo

AB R H RBI 2B 3B HR SB BB SO LOB
00000000000
IP H R ER BB SO HR
0000000