18.8.2019 Veto vei lopulta toisenkin kohtaamisen 1–2k (2–5, 8–5, s0–0, k0–2)

KiPa haastoi toden teolla runkosarjan voittajaa Rantakentällä aurinkoisena sunnuntai-iltana. Vimpelin Veto kävi jo hetken polvillaan, mutta ei lopulta kaatunut vaan käänsi ottelun kotiutuslyöntikilpailussa itselleen luvuin 1-2 (2–5, 8–5, s0–0, k0–2).

Ensimmäinen jakso alkoi molemmilta joukkueilta ulkopelin osalta terävästi ja heti ensimmäisillä vuoropareilla nähtiin puolin ja toisin näyttäviä ulkopelisuorituksia. Kotijoukkue KiPa sai juoksutilinsä auki toisen vuoroparin avaavalla, kun Vimpelin lukkarin Janne Heimosen syöttö osui pudotessaan miehen käteen ja KiPalle tuomittiin vapaataival. Näin kolmosella ollut Valentin Ikonen sai rauhassa kävellen tuoda ottelun avausjuoksun.

Toista kertaa sisävuorolle tulleen Vedon vastaus oli puolestaan varsin vahva: joukkue sai rakennettua yhdellä palolla takapesät täyteen ja tilannetta purkamaan tullut jokeri Perttu Ruuska löi vakuuttavasti kolmosluukusta pallon maisemiin, jonka tuloksena kaksi tavallista juoksua ja kunnari.

Seuraavalla sisävuorollaan KiPa nousi vielä Sami Mikkolanahon kumuralla yhden juoksun päähän, mutta Vimpeli vastasi jälleen vahvasti tasoittavallaan Janne Heimosen ja Janne Mäkelän lyödessä juoksut mieheen ja tilanne 2-5.

Neljännen aloittavalla KiPa ei onnistunut juoksutehtailussa ja täten ensimmäinen jakso päättyi vierailijoiden voittoon.

Sami Mikkolanaho onnistui kotiutuksessa neljästi. Kuva: Niilo Hirvonen.

Toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä, kun jälleen kerran kotiuttanut Perttu Ruuska vei eteläpohjalaiset ensimmäisen vuoroparin aloittavalla johtoon ja Sami Mikkolanaho toi KiPan tasoihin tasoittavalla. Jälleen Vimpeli karkasi omalla aloittavallaan johtoon, tällä kertaa Sami Haapakosken kahden kotiutuksen avulla, minkä jälkeen alkoi kiteeläisten kannalta tapahtua.

Toisen vuoroparin tasoittavalla viimeisenä lyöjänä lautasen ääreen tullut Sami Mikkolanaho yllätti Vedon ulkokentän ja pallo päätyi takaa rantapusikkoon. Tämän seurauksena Ikonen ja Elmeri Purmonen saivat kunnian tuoda ottelun jälleen tasoihin.

Kolmannessa sisävuorossaan Veto ei enää onnistunut lisäämään merkintöjä juoksusarakkeeseen, mutta KiPa puolestaan onnistui senkin edestä. Ajolähtöä purkamaan asettunut Valentin Ikonen löi kolmosluukusta läpi ja seurauksena pajatson tyhjennys ja Ikoselle kunnari. Seuraavana lyöjänä Ville Liukku kotiutti vielä Ikosen ja Vimpelin viimeiseen sisävuoroon lähdettiin maukkaassa 8-3-tilanteessa.

Vimpelin onnistui vielä kaventamaan tilanteeksi 8-5, mutta tämän lähemmäs Veto ei päässyt ja näin KiPalle puolivälieräsarjan ensimmäinen jaksovoitto.

Valentin Ikonen ratkaisu toisen jakson voiton KiPalle. Kuva: Niilo Hirvonen.

Supervuoroparissa KiPalla olivat jo voiton avaimet käsissään, kun sisällä aloittanut Veto ei saanut aikaan edes kolmostilannetta ja kiteeläiset pääsivät hakemaan voittoa tasoittavalla loistoasemista. Lupaavalta tilanne näyttikin, kun KiPa rakensi palottoman ajolähdön. Vuorollaan Ikonen, Liukku ja Mikkolanaho pääsivät kokeilemaan miestä kotiin, mutta Vedon ulkokenttä kesti vyörytyksen. Supervuoroparin tulos 0-0 ja edessä oli kotiutuslyöntikilpailu.

Kotareissa Vimpeli näytti kovaa rutiiniaan lyöden kahdesti miehen kotiin, ensin Ruuska kotiutti Mikko Kanalan toisessa parissa ja Elmeri Anttila Viljo Sillanpään viimeisessä. KiPa ei puolestaan onnistunut kotiutuksissa ja näin ottelu tiukkojen vaiheiden jälkeen kääntyi lopulta vierailijoille.

KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge oli ottelun jälkeen varsin tyytyväinen esitykseen, mutta harmitteli supervuoroparia ja sitä, että puhti lopulta riittänyt voittoon asti:

”Ensimmäisellä jaksolla oltiin hiukan alakynnessä eikä saatu meidän kärkeä kulkemaan halutulla tavalla. Tasainen jakso kuitenkin ja hyvää ulkopeliä ensimmäisellä jaksolla. Toiselle jaksolle vähän keskusteltiin asioista ja saatiin homma käyntiin, toki harmittava väärä arvio tuli takakentällä ja vieraat pääsivät 1-3 karkuun. Sitten tultiin hyvillä lyönneillä mukaan ja mentiin ohi. Tosi hyvä toinen jakso meiltä – voittavaa peliä. Tyytyväinen olin kahteen jaksoon ja mielestäni tasatilanne oli varsin ansaittu. Supervuoropari meni nolosti – pidettiin nolla ulkona, muttei saatu sitten itse miestä kotiin. Ei auta, nyt lähdetään kolmanteen peliin ja ollaan ahtaalla.”

Puolivälieräsarja jatkuu tiistaina 20.8.2019, kun kolmas ottelu pelataan Vimpelin Saarikentällä. KiPalla on edessään pakkovoiton paikka, jotta taistelu välieräpaikasta jatkuisi.