31.5.2018. Väsyneellää KiPalla bensa vähissä, sisäpelivirheitä ihan liikaa. KiPa – KPL 0 – 2 (0 – 3, 0 – 7)

KiPan miesten superpesisjoukkue on pelannut neljä ottelua kuudessa päivässä ja myös sairastuvalla on liian monta miestä. Vaikka Kouvolakaan ei ihmeitä avausjaksolla esittänyt saaden vain neljä kolmostilannetta, vei se jakson 0 – 3 kun KiPan kolmostilanteet jäivät kahteen. Lyöjätilaston ykkösmies, Tahkon lahja KPL:lle, Juha ”Kore” Korhonen iski avausjaksolla kaksi juoksua ja myös KiPan paidassa pelannut toinen konkari Matti Latvala löi yhden. Kun Korhonen sivalsi vielä kaksi lisää toisella jaksolla, sai hän vieraiden ykköspalkinnon. Vieraiden kakksopalkinnon sai 7/9 kärkkäriä vaihtanut Anssi Lammila.

Juha ”Kore” Korhonen näytti KiPalle kaapin paikan

Katso illan mittaan kuvia ottelusta

KiPan ykköspalkinnon tienasi siepparin tontilla koko ajan parantava Joni Tervo, kun sisäpelissä lyöjä- ja tuojasarakkeissa oli kaikilla puhdas nolla. Kakkospalkinnon sai 4/5 kertaa kärkeen avausjakson tolppa hihassaan ja ulkona kakkoskopparina pelannut Jani Ahonen. Toselle jaksolle Ahonen ja Veli-Matti Sigvart vaihtoivat paikkojaan, mutta etenkin kopparin tontilla Sigvartin ilta oli kolea ja epäonninen vaikka aurinkokatsomossa pärjättiin T-paidassa.

Positiivisinta ottelussa oli katsojamäärä joka lähenteli jo optimistisesti kahta tuhatta.

Vieraalla siepparin tontilla pelaava Joni Tervo sai ottelun luonnetta kuvaavasti KiPan ykköspalkinnon

Meitä koetellan kovalla kädellä, kuudessa päviässä neljä peliä ja bensa on miehillä vähissä. Sisäpelissä tuli jatkuvasti merkkivirheitä.  Vain Simo ottelun alussa ja Eko pystyivät hoitamaan hommansa. Väsynyt porukka ei saanut itsestään irti. Liian moni mies on väärissä tehtävissä ja uskomus alkaa jo horjua. Jos saisimme edes yhden miehen sairaslistalta mukaan, se auttaisi. Eilen jo meinattiin saada, mutta sitten uusi loukkaantuminen eri paikasta, harmitteli KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge.

Ei sisäpeli ollut lähelläkän sitä mitä pitäisi. Ei muuta kuin katse seuraavaan Vimpeli-peliin. Pystymetsästä sieppariksi, peli peliltä on mennyt paremmin. Sijoittumissääntöjä tehdään ja Myyryläisen Juhani antaa ohjeita, kertoi KiPan ykköspalkittu Joni Tervo.

Tosi tyytyväinen olen voittoon. Kitee on hankala vieraspelipaikka. Alkuun nihkeästi lähti, mutta ulkopeli pystyttiin pelaamaan hyvin. Lukkari Janne Kivipelto haki hyvin näpyjä ja sisällä Juha Korhoselta hyviä ottoja. OK-peli meiltä, tivisti KPL:n pelinjohtajaksi tullut kokenut Matti Iivarinen.

Ehjä esitys meiltä, vain kuusi kolmostilannetta ja nolal juoksua vastustajalle. Lähes joka sisävuorosssa pystyttin tekemään juoksu vaikka tämä ei ole helppo paikka pelata, totesi myös neljän juoksun lyöjä Juha ”Kore” Korhonen.

KiPan yllätyshyökkäys alussa ei onnistut

KiPan katpeeni Sami ”Eko” Partanen voitti hutunkeiton. Kirjoita että meillä on tässä jo vottoputki kun toisen kerran peräkkäin sen voitin, veisteli Eko sisävuoroon mennessään. KiPa aloittikin terävästi ja Simo Rahunen, Partanen ja Samu-Kalle Varonen rakensivatkin näpyillä kolmostilanteen. Ykkösrajanäpyllä Rahunen lähti kotiinkin, mutta paloi selvästi. Myös ulkopeli toimi, sillä KPL ei päässyt kuin kerran kakkoselle sisävuorollaan.

Toisen alkavalla Rahunen täytti etupesät, mutta Partasen kolmosvaihto meni kopiksi eikä tilannetta saatu aikaan. KPL puolestaan jokereiden Matti Saukko ja Teemu Nurmio sekä Sasu Toikan vaihdoilla rakensi palotomat ajot, joista Juha ”Kore” Korhonen iski kovaa keskisaumaan ja Matti Saukko toi 0 – 1 takapalon hinnalla. Koren viimeinen laittomaksi ja kaksi ristiä oli taululla kun ex-kipalainen Toni Laakso vaihtoi kakkosrajanäpyllä ja kovalla kakkosrajaan kärjen taas kolmoselle. Ykkös-kolmostilanteessa myös ex-kipalainen Matti Latvala löi kumuraksi muuttuneen koppilyönnin ja pallo meni syöksykoppia yrittäneen kopparin ohi. Näin Sasu Toikka toi helposti 0 – 2.

Kolmannen tasoittavalla KiPa torjui KPL:n ensimmäisen Laakson ajolähdön kun Saukko irtosi väärällä kolmoselta. Laakso vaihtoikuitenkin välilyönnillä Teemu Nurmion yksin kolmoselle ja viimeisenä lyöjänä Juha ”Kore” Korhonen iski kolmospuolelle ja hieman ulkokentän avustuksella taululle 0 – 3 Nurmion tuomana.

Simo Rahunen syöksyy ennen etenijää ykköselle ja risti taululle

Kun KiPa ei saanut viimeisen alkavalla kolmoselle edennyttä Jesse Eskelistä kotiin, oli ykkösjakso sillä selvä.

Avausjaksolla ei kumpikaan tilastoissa ihmeitä esittänyt: kärkilyönnit 17 – 16 (45 % – 59 %) KiPalle, harvat kolmostlanteet Koplalle 2 – 4.

Toisen jakson alkavalla KPL iski 5 juoksua

KiPa vaihtoi toiselle jaksolle  Sigvartin numerolle 1 ja Ahonen siirtyi jokeriksi.

KPL aloitti sisällä ja ottelu tuntui olevan ohi kun kahdella täydellä lyöntikierroksella vieraat iskivät käkrilyöntejä vain 2 vähemmän kuin KiPa koko avausjaksolla ja taululle tuli viisi juoksua. Laakso iski ykköstilanteessa kakkossaumasta takapesät täyteen ja Matti Latvala löi toisen juoksunsa kun pallo putosi väliin ja Sasu Toikka kipitti kotiin.

Juho Hacklin kiitti Matti Latvalaa 0-1 -juoksusta iskemällä pallon kankkuun

Palottomasta ajolähdöstä Juha ”Kore” Korhonen iski ensin keksisaumasta Toni Laakson tuomana 0 – 2 ja heti perään merkki uudestaan päälle: polttoheitto lurpsahti Eskelisen räpylästä, niin Janne Kivipelto toi 0 – 3. Lyöntikieros lähti alusta yhsen palon ajolähdöllä ja Anssi Lammila kotiutti välilyönnillä Konsta Hyötyläisen 0 – 4. Toisen lyöntikieroksen lopuksi numerolla 9 Tommi Mäentausta kotiutti Janne Kivipellon toistamiseen kun pallo lipsahti syöksykoppia yrittäneeltä Sigvartilta. Lammila pääsi kolmanen kerran tässä sisävuorolla mailan varteen, ja purkamaan vuoroarin viidettä ajolähtöä, mutta Eko poltti kakkosrajanäpystä Hyötyläisen kotiin.

Tasoittavallaan KiPa rakensi yhden palon ajot, mutta Latvala nappasi kopin Valentin Ikosen lyönnistä. Jatkoajoista Joni Matikaisen kumurayritys meni myös kopiksi eikä takaa-ajoa saatu aikaan.

KPL lisäsi kolmennssa ja neljännessä vuoroparissa vielä johtoaan Toni Laakson kotiutettua takakentän avustuksella Matti Saukon 0 – 6. Janne Kivipelto löi merkaamattoman välilyönnin kakkosjatkeelle ja Sasu Toikka toi illan kolmannen juoksunsa 0 – 7.