Torstaina Koskenkorvalle, lauantaina kotona KaMa

Kiteen Pallon superpesismiehistö pelaa loppuviikon aikana kaksi tärkeää kamppailua, kun torstaina 1.8 tie vie Koskenkorvan vieraaksi ja lauantaina 3.8 isännöidään Kankaanpään Mailaa.

Torstaina vastaan asettuva Koskenkorvan Urheilijat aloittivat kauden vahvasti, mutta toukokuun jälkeen joukkue on onnistunut voittamaan ainoastaan kaksi ottelua. Koskenkorva tosin onnistui kaatamaan KiPan lauantaisen vastustajan – Kankaanpään – vieraissa, mutta edustuskelpoisuussotkujen vuoksi ottelun tulos kääntyi kabinetissa satakuntalaisille.

Edellisen ottelun kossulaiset pelasivat eilen tiistaina Vimpelin vieraana Saarikentällä, josta mukaan tarttui lopulta kotiutuslyöntikilpailun kautta yksi sarjapiste. KiPan ja Kossun kauden ensimmäinen kohtaaminen tapahtui kesäkuun puolivälissä Juvalla, kun KiPa jatkoi voittoisaa taivaltaan Juva-otteluista kaatamalla vieraat kotiutuslyöntikilpailun kolmannella kierroksella.

Kossu kaatui maratonottelussa aurinkoisella Juvalla kesäkuussa. Kuva: Niilo Hirvonen.

Koskenkorvan joukkueessa on ollut hieman vaihtuvuutta kesän mittaan: vahvuuteen on liittynyt Hyvinkään Tahkosta Atte Brandt, joka on esiintynyt viime otteluissa lukkarina Kossun paidassa. Lisäksi Sotkamon Jymyn Ykköspesisjoukkueesta joukkueen vahvuuteen ovat liittyneet Valtteri Piirainen ja Ville Veittikoski. Maanantaina Pohjanmaalta kuului vielä yksi mielenkiintoinen uutinen, kun JymyJussien pelinjohtajana kauden aloittanut Mikko Vainionpää liittyi joukkueen pelinjohtoon Jukka Latvalan rinnalle.

Lauantaina puolestaan Rantakentälle saapuu Kankaanpään Maila, joka matkustaa Pohjois-Karjalaan tuplapelireissulle. Kyseinen ottelu on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tälle kaudelle. KaMa isännöi vielä ennen Kiteen vierailuaan Sotkamon Jymyä tänään keskiviikkona. Rantakentälle saapuu varsin hyvävireinen joukkue, sillä KaMa on onnistunut voittamaan kolme viimeisestä neljästä pelaamastaan ottelusta tätä ennakkoa kirjoitettaessa. KaMan joukkueesta löytyy edellisiltä vuosilta tuttuja vastuunkantajia, kuten Jouni Itävalo ja Kari Kellokoski. Heidän lisäkseen Vimpelistä siirtynyt Arttu Ruuska on ollut isossa roolissa Kankaanpään pelissä ja kuuluu muun muassa sarjan kärkietenijöihin.

KiPa on saanut valmistautua runkosarjan loppurutistukseen koko alkuviikon ajan, kun edellinen ottelu pelattiin Rantakentälle lauantaina, jolloin paikalliskamppailussa Joensuun Maila oli parempi luvuin 0-2.

Pelinjohtaja Raimo Bragge ennakoi runkosarjan loppurutistusta harjoitusten jälkeen:

”Hyvä valmistava treeni takana, meitä hieman vielä harmittaa JoMalle kärsitty tappio ja se näkyi positiivisesti tekemisen tasossa tänään. Meillä on kuusi isoa peliä edessä. Kaikki on voitettavissa ja siitä lähdetään, että niitä myös otetaan, jolloin ei tarvitse muiden tuloksia katsella tavoitteemme, eli pudotuspelipaikan, osalta. Nyt punnitaan erityisesti meidän tahtotilaa. Meillä on kolmas kausi peräkkäin, kun runkosarjan loppupuolella on jännittävä tilanne, joten nämä ovat mielenkiintoisia pelejä. Toivottavasti kotona saamme näihin ratkaisuhetkiin kannustusta.”

Vellu löi uransa ensimmäisen superpesiskunnarin lauantaina. Kuva: Niilo Hirvonen.

Otteluihin lähdettäessä KiPalla on jäljellä kuusi runkosarjaottelua ja tilanne Superpesiksen sarjataulukossa on äärimmäisen jännittävä. KiPa taistelee muun muassa vielä kahdesti kohdattava Kankaanpään kanssa pudotuspeleihin oikeuttavasta kahdeksannesta paikasta.

Koskenkorvan Urheilijat – Kiteen Pallo, torstaina 1.8 klo 18.00, Sähkökoje Areena, Koskenkorva

Kiteen Pallo – Kankaanpään Maila, lauantaina 3.8 klo 16.00, Kiteen Rantakenttä