29.5.2018. Toropaisen Rami pyöri haudassaan kun IPV teki kahdella palolla ihmeitä eli 7 juoksua. IPV – KiPa 2 – 0 (5 – 1, 9 – 2)

Katso myös kuvat ottelusta

KiPan kopparit kirmaavat 40 senttiä takarajan sisäpuolelle pudonnen pallon perään – taululla ja kaksi ristiä

–  IPV  tuli  vahvasti pelin ja söi meidän sisäpelin aika hyvin ekala jaksolla. Toisella jaksolla tultiin hyvin mukaan, murta IPV löi teräväsi läpi ottelun. Tää on pesäpalloa ja täytyy nostaa hattua tuollaisille suorituksille kehui KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge  Ville Liukun 1+3 juoksun takarajan puhkaisua ja kohta perään tullutta Jarkko Matikan 1+1 juoksun arvoista vastaavaa suoritusta. Näin tasatilanne 2 – 2 vaihtui hetkessä 8 – 2:een ja ottelu oli selvä.

– Lopussa todennäköisesti aika hyvillä lyönneillä tuli ratkaisu peliin. Tämä on pesäpalloa ja hyvät lyönnit uppoaa. Niille pitää nosta hattua. Ei tämä viikonlopun vieraspeleistä johdu, kyllä joka peliin on osattava valmistautua eikä tässä vielä kausi missään ruuhkavaiheessa ole. Meidän sairaslista on myös liian iso, jatkoi  Bragge viitaten rosterista puuttuviin sieppari Juhani Myyryläiseen ja polttaja/koppari Topi Hurskaiseen.

Ville Liukku, Petri Tuuva sekä Raimo Bragge ja Sami Partanen lehdistöpöydän takana

Toropaisen Raimo kääntyy nyt varmasti haudassaan. Hänhän totesi aikanaan, että kahdolla palolla on ennenkin tehty ihmeitä, avasi KiPan ykköspalkinnon saanut joukkueen kapteeni Sami ”Eko” Partanen (1 lyöty, 8/11 KL)  analyysinsa tilanteesta, jossa taululla oli jo kaksi paloa.

–Loppu sai näin turhan hävyttomät piirteet, sillä toisella jaksolla me pelasimme voitosta ja kimmerrettiin mukana, mutta Liukku vei sen tikkarin joka oli jo meille tarjolla. Sisäpelistä tämä jäi kuitenkin kiinni, kotiutukset vain kolme 12:sta kolmostilanteesta. Oma onnistuminen ei lämmitä, silä haluan pelata aina pesistä mahdollisimman hyvin ja haluaisin, että omsaa joukkueessa olisi minuakin parempia pelaajia, lopetti Eko.

Avausjaksolla KiPa oli tilastojen mukaan hyvin pelissä mukana, kolmostilanteet melkein tasan 9 – 8, mutta juoksut 5 – 1 isännille. Avausvuoroparissa KiPa sai torjuttua jokeri Jere Dahlströmin ajon purun, mutta KiPan lahja Imatralle, Jussi ”Murikka” Hurskainen löi välilyönnillä Miikka Matikan tuomana 1 – 0, seiraaana Jarkko Matikka iski kakkosjatkeelle aivan rajalle ja vain kopparin syöksy katkaisi isommat vahingot: Tommi Päivinen toi 2 – 3 ja vielä seuraavana Konsta Kurikka löi kovaa sieppari Joni Tervon räpylään niin että Ville Liukku toi 3 – 0.

Tasoittavalal KiPakin rakensi palottomat ajot, mutta Samu-Kalle Varosen veto jäi linjaan ja jatkoajoista kaari vetosi Liukun syötön matalaksi, mutta syöttötuomari Ossi Muurainen totesi syötön suoraksi ja siitä vuoron vaihto.

Toisen alkavalla IPV:n lyöjäjokeri Jere Dahlström löi kaksi kertaa kolmospuoleel väliin ja Miikka Matikka sekä Tommi Päivinen toivat jo 5 – 0.

KiPa sai kavennettua tasoittavallaan Sami Partasen lyötyä kakksorajasta etutilanteessa läpi ja kärkenä pelannut Ville Kotro ehti kotiin, mutta Simo Rahunen paloi kotitaipalelle. Tuuriakaan ei tässä KiPalla ollut, sillä mahdollisuuksia olisi ollut 1+2:een juoksuun.

Toinen jakso alkoi KiPalta hyvin, mutta…

KiPa aloitti toisen jakson sisällä hyvin kun Ville Kotron kumura putosi väliin ja Simo Rahunen vei KiPan johtoon 0 – 1. IPV:n ja KiPan seuraavat sisävuorot jäivät lyhyiksi, mutta toisen tasoittavalla IPV rakensi palottomat ajot ja Jere Dahlström löi KiPan linjan lahjoittamana Nino Muuruvirran kotiin 1 – 1. Päivisen näpykotiutuksen haki Eko hyvn mutta kolmannesta ajolähdöstä Ville Liukku löi kumuran keskelle ja Miikka Matikka toi johtojuoksun 2 – 1.

Kolmannen alkavalla KiPa tuli vielä tasoihin kun Joni Matikaisen tappimiehen ylityksellä Jani Ahonen toi 2 – 2. Jakso oli jo menossa jännäksi kun tasoittavalla KiPa teki kaksi ristiä kotiin IPV:n ajolähdöistä. Mutta sitten KiPan nuori koppari Samu-Kalle Varonen otti pari askelta väärään suuntaan ja Ville Liukun sinänsä hyvä lyönti putosi selän hänen selän taakseen 40 sentin päähän takarajasta ja 2 – 2 muuttui 6 – 2:een. Yhden lyöjän jälkeen Jarkko Matikan vastaava lyönti upposi takarajalta keskeltä läpi ja kunnari sekä Ville Liukun tuplajuoksu vei numeroiksi jo 8 – 2. Myös Jarkko Matikka sai tuoda vielä tuplajuoksun Mikko Kososen lyömänä.

Ville Liukun ratkaisulyönti lähtee ja tilanne 6 – 2 IPV:lle