10.6.2018. Toinenkin makea 3 pisteen voitto tällä viikolla. KiPa – Lippo 2 – 0 (2 – 1, 7 – 0)

Juvan sinisen laguunin taika pitää: neljäs voitto KiPalle Juvalla pelatuissa kotiotteluissa. Kolme sarjapistettä nosti KiPan sarjataulukossa reilusti ylöspäin  kuudenneksi 14 sarjapisteeseen yhdessä Jymy-Jussien ja sarjanousija Haminan kanssa.

1488 katsojaa – Juvan kunta ja Kiteen Pallo-90 kiittävät

Katso myös kuvia ottelusta

Kaksi kolmen pisteen ottelua tällä viikolla on onnistuttu hoitamaan. Olikohan eka sisävuoro liian hyvä kun sitten rupesi takkuamaan, arveli KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge, sillä avausvuoroparin juoksut jäivät vaatimattomasti lukuihin 2 – 1.

Toiselle jaksolle tehtiin ryhtiliike ja tason nosto. Tämä herra vieressäni (Sami ”Eko” Partanen, 3 lyötyä, 1 tuotu ja 8/12 KL)  iski ensin peräkkäisillä lyönneillä 1 – 0 ja 2 – 0. Eskelisen Jesse pelasi erinomaista lukkaripeliä ja ulkokenttä piti, jatkoi Bragge. Lippo saikin koko ottelussa vain kahdessa sisävuorossaan, ensimmäisessä ja kolmannessa, kolmostilanteen aikaan ja kotiutukset jäivät 1/4:ään. KiPa oli puolestaan sisällä tehokas: kotiutukset 9/13 eli 69 %:n teholla etenijä saatiin kotipesään.

Päästiin pelaamaan puhtaaseen päytään toiselle jaksolle ja siitä heti tylysti kaksi juoksua. Ensimmäisellä jaksolla lyöntivuoro katkesi huonoon kohtaan, mutta tyytyväisiä oltiin jo saatuun yhteen sarjapisteeseen. SIitä se sitten lähti tokalle jaksolle rullaamaan, kertasi KiPan ykköspalkinnon saanut Sami Partanen.

Eko nousi kärkilyöntitilastossa ykköseksi 74 kärkilyönnillä ohi KPL:n Juha Korhosen ja Vimpelin Sami Haapakosken, joilla molemmilla on 71 kärkilyöntiä. Lisäksi Eko johta Subway-kultakypärätilastoa.

KiPan kakkospalkinnon saaneen Ville  Hämäläisen sisäpeli oli täydellistä: hän meni sataprosenttisesti 7/7 kertaa lyönnnillään ja kerran vapaalla kentälle kärkeen ja toi kaksi juoksua.

Vieraiden ykköspalkinnon sai KiPasta Ouluun viime syksynä siirtynyt Jouni Mäki (2/5 KL).

HIeno sää, hieno kenttä. Kitee oli sevästi parempi, ekalla jaksollakin, vaikka numerot ovatkin noin, myönsi Mäki. Lipon kakkospalkinnon sai lukkari Kalle-Tapio Huusko.

Aika hiljaiseksi vetää tällainen suomensarjatasoinen esitys. Välillä tuntuu, että on lottokone päällä ennen ottelun alkua. Paljon mietittävää tästä jää. Ulkopelimme oli kuin reikäjuustoa. Ei tälläinen voi jatkua, tuntuu kuin menisimme koko ajan taaksepäin, en näe mitään hyvää tämän päivän pelissä, purkautui Lipon pelinjohtaja Markku Hylkilä hiljaisena. Tappio oli joukkueelle jo kymmenes peräkkäin.

– Sata – nolla oli Kitee parempi.

Avausjaksolla oikeastaan vain yksi vuoropari

Oulun Lippo-Pesis aloitti sisällä ja kun KiPa sai kolme kärkipelaajaa pois, meni jokeri Kasperi Salmela kentälle ja Oskari Salmela yritti ottaa liian lyheyllä näpyllä etenijää kotiin. Kun pallo ei jäänytkään sen perään lähteneen lukkarin räpylään, toi Kasperi Salmela vieraat johtoon 0 – 1. Myös Jonne Luhtavaara yritti näpykotiutusta kakkosrajasta, mutta sieppariksi Haminassa palannut Juhani Myyryläinen hoiti pallon ajoissa kotiin.

KiPan tasoittava sisävuoro alkoi vielä loisteliaammin: numerolla 3 Samu-Kalle Varonen (2 lyötyä, 2 tuotua ja 9/11 KL) vaihtoi ensin takapesät täyteen ja löi sitten kovaa linjaan ja pallon pompatessa korkealle ulkopelaajasta karkasi Ville Hämäläinen tuomaan tasoituksen 1 – 1.

Samu-Kalle Varonen oli tänään oivalla pelipäällä

Ykkös-kolmostilanne jäi päälle ja KiPa laittoi ennen Partasta jokeri Antti-Jussi Toropaisen täyttämään etupesät. Hän siirsikin ensin Varosen kakkoselle ja löi sitten kakkosjatkeelle vastustamattomasti. Simo Rahunen (3 tuotua, 4/7 KL) toi KiPan johtoon 2 – 1. Juvan 1488-päinen katsomo alkoi jo odotella juoksujuhlia kun Partanen rakensi perään palottomat ajot. Valentin Ikosen viimeinen meni laittomaksi ja vuoro loppuikin lyhyeen Ville Kotron kovan vedon jäätyä etumiehelle kopiksi.

Toisessa voroparissa Lipppo ei saanut etenijää edes kakkoselle. KiPan tasoittavalla Joni Tervo iski kolmoskoppari Ari Lankisen yli takarajasta läpi, mutta ylämäkeen pyörinyt pallo pysähtyi niin että Tervo ehto vain kakkoselle. Kopinnoston jälkeen KiPan kärki meni kentälle mutta harhaheitto yli ykköspesän pysähtyi suojaverkkoon, ja takatilanteen sijaan taululle tuli kaksi ristiä.

Kolmannessa vuoroparissa Lippo sai yhden palon ajot jokeri Eino Järvelälle, mutta Tervo syöksyi vauhdilla hakemaan ykkösrajanäpyn. Sitten etenijä irtosi väärällä kolmoselta ja vuoro vaihtui.  Tässä olikin Lipon viimeiset kolmostilanteet koko ottelussa! Ei kehumista ollut KiPan tasoittavallakaan, kun Lipon lukkari Huusko sai kolmesti KiPan viimeisen lyönni laittomaksi.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 13 – 8 (62 %  -35 %) ja kolmostilanteet 3 – 4, mutta KiPan kotiutti 67 %:n tehoilla voittaen jakson 2 – 1.

Eko sytytti KiPan 2. jaksolle

KiPa aloitti toisen jakson uudesti syntyneenä rakenten heti kärjestä Hämäläinen-Rahunen-Varonen palottomat ajot kapteeni Sami Partaselle. Eko iskikin ensin välilyönnillä 1 – 0 Ville hämäläisen juostessa kotiin. Kun pallo putosi vielä kolmosjatkeelle ja Simo Rahunen toi 2 – 0, alkoi tunnelma aurinkoisella Juvalla kohota.

Sami Partanen iski kahdella peräkkäisellä lyönnnillä KiPan 2 – 0 johtoon

Toisen vuoroparin alkavalla Samu-Kalle Varonen löi läpi kakkosjatkeelta niin että ykköseltä lähtenyt Simo Rahunen ehti tuomaan 3 – 0. Yhden kopinnoston jälkeen Sami Partanen toisti Varosen lyönnin ja Samu-Kalle toi jo 4 – 0 KiPalle.

Ottelun lopullinen ratkaisu tuli neljännen vuoroparin alkavalla kun KiPa pyöritti sisäpeliään 17 lyöntivuoron ajan. Valentin Ikosen välilyönti meni syöksykoppia yrittänen kolmoskopparin mahan alitse ja Samu-Kalle Varonen toi 5 – 0. Antti-Jussi Toropainen iski pystärin keskisaumaan ja Sami Partanen toi 4 – 0. Toisella lyöntikierroksella Valentin Ikonen onnistui toistamiseen kun merkkaamattomalla välilyönnillä etenijäjokeri Veli-Matti Sigvart toi jakson loppunumeroiksi 7 – 0.

Toisen jakson kärkilyönnit selvästi KiPalle luvuin 37 – 10 (71 % – 29 %) ja kolmostilanteet tylysti 11 – 0 KiPalle KiPan kotiutusten onnistuessa 7/10 kertaa 70-prosenttisesti.