Taistelu lopputurnauspaikasta jatkuu

Taistelu Halli-SM -lopputurnauspaikasta jatkuu viikonloppuna Joensuu Areenalla, kun Kiteen Pallo kohtaa ensin perjantaina Joensuun Mailan ja lauantaina Siilinjärven Pesiksen. Viime lauantaina voitetun IPV-ottelun jälkeen KiPalla on hyvä mahdollisuus edetä Kuortaneella pelattavaan lopputurnaukseen jo sinne paikkansa raivanneiden Pattijoen Urheilijoiden sekä Kouvolan Pallonlyöjien seuraksi. Voitokkaasta avausottelusta jäi kuitenkin vielä petrattavaa sisäpelin varmuuteen ja etenkin JoMan kaataminen vaatii nappionnistumista. Alkulohkoista lopputurnaukseen jatkaa vain voittaja, joten tappioihin ei juuri ole varaa.

Perjantai-illan paikalliskamppailussa Kiteen vastustajaksi astelee hallitsevan Suomen mestari Joensuun Maila. Myös JoMa on jo pelannut ensimmäisen alkusarjaottelunsa, kun se voitti tammikuun alussa SiiPen puhtaasti 2-0 antamatta vieraille ainuttakaan juoksua. Pelaajista JoMasta on helppo nostaa esiin ainakin joukkueen keulakuva, vuoden pesäpalloilija Juha Puhtimäki. Joukkueen vakituisessa kokoonpanossa on myös joukko KiPan aikaisempia edustajia, kun Aleksi Rautiainen, Simo Rahunen sekä täksi kaudeksi Kiteeltä Joensuun riveihin siirtynyt Topi Hurskainen ovat pelanneet kotiotteluitaan aikaisemmin Rantakentällä. JoMa on kokenut talven aikana myös muita muutoksia, kun koko viime vuosikymmenen Suomen parhaimmistoon kuuluneet Tuomas Jussila ja Juha Niemi vaihtoivat maisemaa. Heidän lisäkseen maisemaa vaihtoivat myös Joni Lehikoinen (Kiteelle) ja Matias Hänninen (Siilinjärvelle). Uusina tulokkaina Joensuuhun saapuivat Hurskaisen lisäksi Simo Vainikainen SiiPestä ja Jymy-kasvatti Antti Hartikainen KPL:stä.

KiPa ja JoMa kohtasivat jo perinteisessä tammikuun tasauksessa vuoden alussa, tuolloin JoMa oli vahvempi itse ottelussa lukemin 2-0 (7-0, 2-1), mutta ottelun jälkeen pelatun kotiutuslyöntikilpailun KiPa vei nimiinsä 3-4. Vuoden alun esitys hallitsevaa mestaria vastaan oli nousujohteinen ja samaa täytyy jatkaa myös perjantaina.

Juha Puhtimäki ja Hannes Pekkinen vastakkain Tammikuun Tasonmittauksessa

Lauantaina KiPa kohtaa viimeisessä Halli-SM -alkusarjaottelussaan viime kaudeksi Superpesikseen nousseen Siilinjärven Pesiksen. Joukkueet tulevat myös kesällä toisilleen tutuiksi kohtaamalla toisensa paikallislohkossa viime kesän tapaan neljästi. Menneellä kaudella SiiPe joutui taipumaan KiPaa vastaan, kun otteluvoitot menivät kiteeläisille numeroin 3-1. Kuten jo aiemmin kävi ilmi, SiiPe kärsi alkusarjan avauksessa tappion JoMalle ja näin ollen SiiPen mahdollisuudet lopputurnauspaikkaan ovat ohuet ja sen lisäksi, että savolaisten on kaadettava sekä KiPa että IPV, vaatii SiiPen lopputurnauspaikka muilta sopivaa ristiin pelaamista.

Halli-SM -avauksesta joukkueella on vielä paljon parannettavaa niin sisä- kuin ulkopelissäkin, ja nähtäväksi jää pystyvätkö savolaiset parantamaan tarpeeksi pystyäkseen kääntämään lauantain väännön edukseen. SiiPeltä ei syksyn ja talven pelaajamarkkinoilla nähty suurta aktiivisuutta, kun Hännisen ohella ainoastaan Ville Lantiainen siirtyi joukkueen vahvuuteen Haminasta tuoden lisää etenemisvoimaa. SiiPe on kuitenkin menettänyt kaksi viime vuosien avainpelaajaansa, kun Simo Vainikainen siis siirtyi Joensuuhun ja ykköskotiuttaja Kimmo Lukkarin sopimus purettiin yllättäen tällä viikolla.

KiPan ottelun viikonloppuna Joensuun Areenassa:

• perjantaina 21.2. JoMa-KiPa klo 18.00
• lauantaina 22.2. KiPa-SiiPe klo 18.30.

Tervetuloa kannustamaan KiPaa kohti lopputurnausta!