Sarjanousija saapuu Rantakentälle

Kiteen Pallo pelaa kauden toisen kotiottelunsa keskiviikkona, kun vastaan saapuu sarjanousija Siilinjärven Pesis.

Viimeksi vuonna 1998 pääsarjatasolla esiintynyt SiiPe nousi täksi kaudeksi superpesikseen kaadettuaan Haminan Palloilijat superpesiskarsinnoissa otteluvoitoin 3-1. SiiPen joukkue ei ole juurikaan muuttunut viime vuodesta, vaan nousun tuoneisiin miehiin luotetaan vahvasti myös tällä kaudella. Joukkueen ehdottomia profiilipelaajia ovat Vainikaisen veljekset Samu ja Simo, sekä lyöjäjokeri Kimmo Lukkari.

Kimmo Lukkari halliottelussa KiPaa vastaan maaliskuussa. Kuva: Niilo Hirvonen.

SiiPe aloitti tämän kesän superpesistaipaleensa kahdella puhtaalla vierastappiolla Hyvinkään Tahkon ja Joensuun Mailan vieraana, mutta onnistui nappaamaan ensimmäisessä kotiottelussaan 2-1-voiton Ankkureiden kustannuksella. Joukkue on myös KiPalle tuttu talvikaudelta: SiiPe onnistui kaatamaan kiteeläiset Halli-SM:n alkulohkossa luvuin 2-1 (1-3, 3-2, 0-0, 1-0) ja kauden alla Velimalja-turnauksessa 2-0 (2-1, 9-5). Nyt on kuitenkin sarjapisteet pelissä ja KiPankin esityksen odotetaan olevan sen mukainen.

Kuva: Niilo Hirvonen.

KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge tiedostaa ottelun alla SiiPen vaarallisuuden:

”Sarjanousijalla on aina kauden alussa kova henki päällä. Heillä on myös vapauttava kotivoitto Alajärvestä alla, joten varmasti edessä on kova matsi. SiiPellä on kova kärki ja hyvä kotiuttaja, joka rankaisi meitäkin hallissa. Mielestäni he ovat pelanneet ihan hyvää ulkopeliä tähän asti ja yksi heidän valteistaan sarjan alussa on varmasti ollut eräänlainen tuntemattomuus muille seuroille. On vaarallinen joukkue senkin puolesta näin sarjan alkuvaiheilla kenelle tahansa.”

Rami kuitenkin uskoo, että pelatessaan omalla tasollaan, KiPa on ottelussa vahvoilla:

”Uskon meidän hieman sisuuntuneen Vimpelin reissun jäljiltä. Sen verran syvällä siellä käytiin, että varmasti oli opettavainen reissu haavoittuvuudesta. Oman pelin on noustava sille hyvälle tasolle millä pystytään pelaamaan ja mitä näytettiin muun muassa Seinäjoella. Haluan ehdottomasti nähdä ilmeeltään taistelevan joukkueen huomenna.”

Kiteen Pallo – Siilinjärven Pesis, keskiviikkona 22.5 klo 18.00, Kiteen Rantakentällä.

Otteluliput ennakkoon Kiteen ja Tohmajärven R-Kioskeilta, sekä Itä-Suomen Monimestareilta Kesälahdelta!

Tervetuloa!