Sarjakärki saapuu Rantakentälle – runkosarja saapuu puolivälin etappiin

KiPa palaa kolmen viikon tauon jälkeen kotoiselle Rantakentälle Superpesiksen merkeissä, kun vieraaksi saapuu sarjaa johtava Vimpelin Veto.

Torstaina juhannustauolta palannut kiteeläisryhmä kärsi harmittavan tappion vieraissa Pattijoen Urheilijoille luvuin 2-0 (5-2, 3-2). Ottelusta puuttui sairastumisen vuoksi armeijasta kotiutunut Samu-Kalle Varonen, jonka toivotaan toipuvan pelikuntoon huomiseen kamppailuun.

Vimpeli-kohtaamisen jälkeen joukkueen runkosarja on puolen välin krouvissa. 14 pelaamastaan ottelusta KiPa on onnistunut voittamaan kuusi ja kahdeksan kertaa ottelusta on jouduttu poistumaan tappion kera. Tilastoissa KiPan miehistä on loistanut hyvän alkukauden pelannut Topi Hurskainen, joka on kärkilyöntitilaston 8. sijalla 87 kärkilyönnillään, sekä etenijätilaston 7. sijalla 24 tuodulla juoksullaan. Kotiuttajajokerin roolissa vakuuttanut Ville Liukku puolestaan on murtautunut lyöjätilaston kärkikymmenikköön 32 lyödyllä juoksulla. Alkukauden nostoihin on otettava mukaan myös B-juniori-ikäisen Elmeri Purmosen ennakkoluulottomat otteet ja nouseminen superpesismiehistöön. Nopeajalkainen Purmonen on onnistunut tuomaan yhdeksässä pelaamassaan ottelussa viisi juoksua.

Topi on ollut alkukauden onnistujia. Kuva: Niilo Hirvonen.

Pelinjohtaja Raimo Bragge analysoi kauden ensimmäistä puoliskoa kuluneella viikolla:

Kausi on puolivälissä, ehkä 5-6 pistettä olemme jäljessä siitä, mitä mielestäni meidän olisi pitänyt pystyä ottamaan, eli nyt on hieman kirittävää syyskierrokselle. Pelillisesti edelleen ulkopeli on se meidän ykkösasia, sitä rakennetaan vielä, ettei räpylästä enää saa antaa helppoja juoksuja. Tilannetta ollaan rakennettu hyvin, joten toinen asia mihin pitää keskittyä on nyt se, että saadaan kotiutuspuolelle lisää pontta. Usko on edelleen siihen, että kamppaillaan niistä sijoituksista, mitkä tavoitteeksi asetettiin.”

Puoliväli saavutetaan siis huomenna, kun sarjan kärkipaikkaa pitävä kivikova Vimpelin Veto saapuu Rantakentälle. Veto on pelannut ennen Kiteen vierailua myös 14 ottelua, joista tappioita on tullut yksi. Tämä tuli pari viikkoa takaperin 2010-luvun klassikko-ottelussa Sotkamon Jymyn vieraana Hiukan pesäpallostadionilla luvuin 2-0 (8-4, 4-1).

Mikko Kanalan jalka on kulkenut mukavasti kauden alussa. Kuva: Niilo Hirvonen.

Sarjataulukon lisäksi Vimpeli hallitsee myös kauden ensimmäisen puolikkaan jälkeen tilastoja, sillä vetolainen on ykkösenä jokaisessa miesten superpesiksen tilastossa: Perttu Ruuska lyödyissä (64), Mikko Kanala tuoduissa (44) ja Sami Haapakoski kärkilyönneissä (105).

Bragge tietääkin, että huomenna pisteitä ei tule ilmaiseksi:

Asenneongelmaa ei pitäisi huomenna olla, sen verran laadukas joukkue astelee vastaan Rantakentälle. Siellä on hurjia lyöntimiehiä, joten ulkokenttä pääsee jälleen testiin, mutta tähän on valmistauduttu. Pari peliä on mennyt hieman pää painuksissa, joten kaikkein tärkeintä on nyt peli-ilmeen kohotus jälleen uudelle tasolle. Sitä kautta taas pisteiden syrjään kiinni. Toivottavasti väkeä tulee paikalle kannustamaan meidät hyvään suoritukseen.”

KiPa ja Veto kohtasivat jo kertaalleen toukokuussa, jolloin Veto oli tyly isäntä vieden kolme pistettä selkein luvuin 2-0 (5-0, 14-1). Nyt on siis revanssin paikka.

Tule Rantakentälle auttamaan kotijoukkuetta sarjakärjen kaadossa!

Kiteen Pallo – Vimpelin Veto, lauantaina 29.6.2019 klo 16.00, Kiteen Rantakenttä.