10.5.2018. Samu-Kalle Varosen kunnari ei riittänyt kääntämään ottelua. Pattu haki harvinaiset 3 sarjapistettä Rantakentältä. KiPa – PattU 0 – 2(1 – 2, 3 – 6)

Samu-Kalle Varosen uran 1. kunnari ja tasoitus 2 – 2:een ei riittänyt pelin kääntämiseen KiPalle toisella jaksolla

Katso illan mittaan kuvat ottelusta

Kumpikin joukkue jännitti sarja-avausta eikä pelinjohtajat saaneet rentoutta aikaan pukukopeissa.

Raimo Bragge ja Juha Karjaluoto lehtistötilaisuuden päätyttyä

 

Jesse Eskelisestä kasvamassa huippulukkari KiPalle

Topi Kosonen ei uskalla katsoa Ekon juoksun lyöntiä

– Pesäpallo on herkkä laji. Pikkuinen jännitys näkyi otteissa ja rennommin pitäisi pystyä pelaamaan, tiivisti KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge.

– Merkkausvirheitä tuli liikaa mutta vastustaja ansaitsi voittonsa. Nyt on nopeasti käytävä läpi mitä on parannettava, sillä lauantaina on taas tiukka peli (KiPa-JymyJussit klo 15) 

Pattijoen Urheilijoiden pelinjohtaja Juha Karjaluoto oli onnellinen kolmesta sarjapisteestä.

– Hyvällä mielellä olen, Rantakenttä on ollut aina paha paikka pelata, ei hyviä muistoja ole minullakaan täältä pelaajauraltani. Tänään oli molemmilta hyväää ulkopeliä etenkin 1. jaksolla. Toiselle jaksolle muutettin pikkasen lyöntipeliä kuten KiPakin, ja saatiin enemmän tilanteita aikaan. Mutta nyt on katseet jo sunnuntaihin (PattU – HP). Tämä on vain yksi voitto, mutta tärkeä voitto, kertoi Karjaluoto.

Molemmista joukkueista parhaana palkittiin lukkarit. KiPan Jesse Eskelinen sai myös tähtipelaajan mitalin ja Pattijoen Topi Kosonen pääsi myös tuomaan yhden juoksun ja vaihtoi 4/5 kertaa kärkeä eteenpäin.

KiPan kakkospalkinnon sai joukkueen kapteeni Sami ”Eko” Partanen, joka löi 3 juoksua ja vaihtoi 5/12 kertaa. Vieraiden kakkospalkinto meni kunnarin iskeneelle ja 3 juoksua tuoneelle sekä 10/15 kärkkäriä saaneelle Paavo Peltolle.  Myös kärkimiehet kannataa mainita: KiPan Ville Hämäläinen 5/7 ja Pattijoen Teemu Juntunen 6/7 kertaa kärkeen.

– Hyvää ulkopeliä oli, sisäpeli sarja-avauksessa ailahteli. molemmilla. Tosi tärkeä voitto, tämä on tosi vaikea paikka pelata. Viime kesänä käytiin tällä kaksi kertaa ja hävittiin molmmet, kertoi Toki Kosonen.

– Ulkopeli oli ihan hyvää 1. jaksolla, yksi räpylävirhe tuli ja siitä kunnari. Sisäpeli ei auennut meillä ollenkaan. Vastustajalle kunniaa hyvistä lyönneistä, sanoi Eskelinen.

Avausjaksolla kummallakin vain 3 kolmostilannetta

Avausjakso oli tiukka tilastojenkin valossa: kolmostilanteet tasan 3 – 3, kärkilyönnit 17 – 16 (47 % – 47 %).
KiPan kapteeni Sami ”Eko” Partanen voitto hutunkeiton ja PattU aloitti sisällä pääsemättä kertaakaan edes kakkoselle. Mutta KiPan sisävuoro oli yhtä hermoilevaa eikä Ville hämäläisen ja Veli-Matti Sigvartin lisäksi muita nähty edes ykköspesällä.
Toisen jakso alkavalla Paavo Pellon väliyönti ei osunutkaan syöksykoppia hakeneen kolmoskoppari Topi Hurskaisen räpylään vaan meni takaa läpi. Kun Samu-Kalle Varosen taittoheittokin osui mainosten takapuoleen, pääsi Pelto juhlimaan kunnaria tyhjään kenttään ja tilanne 0 – 1. Pelto sai huilata kuuden lyöntivuoron verran pesällään kunnes jokeri Jari Törmäsen kova kolmossaumaveto saatteli hänet kotiin ja vieraat 0 – 2 johtoon.

Myös Paavo Pelto teki kunnarin tyhjään kenttään

KiPa sai oman ensimmäisen kolmostilanteensa vasta kolmannessa vuoroparissa, mutta viimeisenä lyöjänä jokeri Antti-Jussi Toropaisen hidastettu ei riittänyt saattelemaan Hämäläistä kotiin. Kun PattU ei tilanteita enää saanut, sai KiPa viimeisen tasoittavallaan vielä palottomat ajot, joista kapteeni Sami Partanen löi väliin ja Veli-Matti Sigvart toi kavennuksen 1 – 2. Jatkoajoista Topi Hurskainen tuomittiin kärpäseksi vaikka toimitsijakopista kotipesän taka nähtynä hän ehtikin takaisin pesälle lukkarin taktisella väärällä. Valentin Ikosen viimeinen meni laittomaksi ja kolmas palo tuli kun Varonen ei onnistunut vaihtamaan Hurskaista kolmoselle.

Samu-Kallen kunnari säväytti toisella jaksolla

KiPa aloitti toisen jakson sisällä reipapasti rakentaen heti kärjestä palottomat ajot ja Sami Partanen löi merkistä väliin eikä Ville Hämäläisellä ollut kiirettä tuoda KiPa 1 – 0 johtoon. Valitettavasti vaihto ei enää onnistunutkaan Ekolta eikä Ikoselta ja Varoselta. Näin hyvä aloitus kuivui kokoon.

Tasoittavalla PattU tasoitti Varosen kauhoessa Markus Lehtiniemen lyömää palloa yläilmoihin ja Timo Kallio kipitti kotiin 1 – 1. Seuraavana Jere Achren löi kakkosjatkeelta läpi niin että Topi Kosonen ehti kakkoselta kotiin saakka 1 – 2. Vieraat saivat vieä palottomat ajot, mutta lukkari Eskelinen ja Simo Rahunen tyrehdyttivät tilanteet ja vuoro vaihtui sieppari Juhani Myyryläisen komeaan tappoheittoon kolmoselle.

Toisen vuoroparin alussa Rantakentän tunnelma nousi kun Samu-Kalle Varosen kumura pomppasi kakkoskoppari Tuukka Sarkkisen yli ja nuorukaisen miesten Superpesisuran 1. kunnari syntyi tasoittaen tilanteen 2 – 2.

– Superin eka kunnari ja nyt on itse tilkittävä takakenttä ettei tarvitse tehdä uusia kunnarieta, kommentoi Samu-Kalle Sutki Sutisen kenttähaastattelussa.

Samu-Kalle Varosen kunnarin ansioista happy five minutes Sutkin haastattelun jälkeen

KiPa meni jo 3 – 2 johtoon kun takatilanteessa Sami Partanen löi illan kolmannen juoksunsa. Välilyönnillä ilman merkkiäkin Ville Hämäläinen toi juoksun. Kiteeläiset kuumenivat vuoroparin lopulla kun Samu-Kallelle oli ylätysmerkki päällä, mutta lukkari ehti nappaamaan näpystä kopin. Lukkarin arvioitiin siirtyneen näpyn eteen liian aikaisin ja silloin tuloksena olisi ollut lisäjuoksu estämisen aiheuttamalla vapaataipaleella. Pelituomari Tommi Nupponen ei tähän taipunut.

PattU rakensi toisessa sisävuorossaan palottomat ajot ja KiPa torjui kotiutusyritykset ensin Eskelisen taktisella väärällä ja sitten Kotron hyvällä kiinniotolla. Kaksi ristiä oli nopesti taululla, mutta kahden palon ajoista Markus Lehtiniemi löi keskelle väliin ja Paavo Pelto toi vieraat tasoihin 3 – 3. Viimeisenä lyöjänä jokeri Tapio Salo vaihtoi ensin kovalla kakkosrajaan kärjen kolmoselle ja löi sitten ykkös-kolmostilanteessa takaa kovan laakalyönnin keskeltä läpi. Näin Antti Karjaluoto toi  vieraat taas johtoon 3 – 4.  Teemu Juntunen lisäsi heti perään  Harri Kolehmaisen tuomana johtoa lukemiin 3 – 5.

KiPa ei enää lisäjuoksuja tehnyt, mutta Pattijoen Jari Törmänen kotiutti vielä Antti Karjaluodon ulkokentän avustuksella ja jakso päätyi juoksuin 3 – 6.

Toisen jakson kärkilyönnit tasaisesti 23 – 24 kuten kolmostilanteetkin 8 – 11, mutta kotiutuksissa vieraat olivat toisella jaksolla terävämpiä.