Riku Tolonen KiPan 2. pelinjohtajaksi ja valmentajaksi

Riku Tolonen on KiPan uusi 2. pelinjohtaja ja valmennuspäällikkö

Kiteen Pallo-90 nuorentaa pelinjohtoaan ja valmennustaan kun ”Vanhan liiton” pelinjohtaja Raimo Bragge saa aisaparikseen 27-vuotiaan Riku Tolosen Sotkamosta.

Näin KiPan Superpesisjoukkueen taustajoukot on koossa ja joukkue voi täysillä harjoitella ja valmentautua koti tulevaa sarjakautta 2019.

– Meillä oli useampiakin vaihtoehtoja ja Rikun kanssa neuvotteluissa korotui seuramme 2020-projekti jonka mukaan KiPa pelaa mitaleista. Hän tuo myös tietämystä Sotkamon suunnalta tänne Kiteelle, kertoi KiPan puheenjohtaja Veini Haapasalo.

– Pelaajana oli mukana A-poikiin saakka ja mukana myös Sotkamon Superin ringissä, mutta loukkaantumiset sotkivat sen uran. Kävin myös Puijon Pesiksessä pelit mielessä ja siellä lopullisesti jouduin toteamaan siirtymisen valmennus-/pelinjohtopuolelle. Valmennuspuolella olen viisi vuotta vetänyt Sotkamossa C-ikäisiä, viime vuonna johdin peliä Sotkamon A-pojissa ja olin nostamassa seuran kakkosjoukkueen Ykköspelikseen. Myös viime kesän Itä-Lännessä olin pelinjohtajan Idän voitokkaassa A-poikien joukkueessa. Nousujohteinen ura siten jatkuu nyt kakospelinjohtajana ja valmentajan Superpesiksessä Kiteen Pallossa, kertoi Tolonen.

– KiPan joukkue on nuori, keski-ikä vajaat 24 vuotta on sopiva minun ikäiselleni miehelle.

– Asun talven vielä Sotkamossa, mutta aina kun joukue tarvitsee, tulen tottakai Kiteelle. Joukkueen pelaajatkin pääosin opiskelevat tai ovat töissä eri paikkakunnilla, joten kerran kuukaudessa yhteisissä harjoituksissa tapaamme ainakin.

– Työnjako ykköspelinjohtaja Raimo Braggen kanssa menee siten, että talvikaudella minulla on suurimmaksi osaksi päävastuu suunnitella ja vetää leirejä. Rami katsoo etelän suunnasta päältä.