Pohjois-Karjalan herruus tarjolla Joensuussa

Tällä kaudella pesäpalloyleisö tulee näkemään peräti neljä Pohjois-Karjalan pesisderbyä, joista ensimmäinen pelataan huomenna perjantaina  24.5 Joensuussa Kerubi Stadionilla.

Keskiviikkona sateisessa kelissä SiiPeä vastaan kahlattu kotivoitto allaan, KiPa lähtee haastamaan hallitsevaa Suomen mestaria kotikentällään. KiPan kausi on alkanut hyvin, alla on neljästä pelistä kolme voittoa, vaikkakin puhtaat kolmen pisteen voitot ovat vielä kiteeläisiä kiertäneet.

Koko alkukauden loistavassa lyöntivireessä ollut Ville Liukku onnistui edellisessä ottelussa kotiutuspuuhissa neljä kertaa ja nosti täten tämän kauden saldonsa jo kymmeneen kotiutukseen. KiPan kannalta varsin kaksijakoisen ottelun onnistujiin kuului myös parhaana palkittu Topi Hurskainen, joka esitti hyviä otteita kopparin tontilla, sekä joutui kotiin kolmen tuodun juoksun arvoisesti. Kokonaisuutena KiPan otteita vaivasi jaksojen välillä epätasaisuus, jossa on vielä parannettavaa. Ottelun jokeripaidassa aloittanut Oskari Purmonen joutui jättämään ottelun kesken jalkavamman vuoksi ja on luultavammin sivussa myös paikalliskamppailusta.

Voitonjuhlaa Kerubilta vuonna 2018. Kuva: Niilo Hirvonen.

Siilinjärvi-ottelun lehdistötilaisuudessa pelinjohtaja Raimo Bragge sivusi jo lähtökohtia tulevaan paikalliskamppailuun:

”Tästä on hyvä jatkaa, se on sitten seuraava Kerubilla perjantaina. Siihen tuskin latausta tarvitsee etsiä, vaan se löytynee itsestään. Sehän me tiedetään, että siellä ei paljon virheisiin ole varaa. Nyt pitää saada aikaan peräkkäisiä onnistumisia. Aivan loistava perjantai on tulossa.”

Paikallisvastustaja Joensuun Maila on aloittanut kautensa myös varsin vahvasti. Alla on KiPan tavoin neljästä ottelusta kolme voittoa. Ainoan tappionsa joukkue kärsi kotiavauksessaan Vimpelille, joka pommitti varsin vastustamattomasti joensuulaisten ulkokenttää ja vei voiton mukanaan Pohjanmaalle luvuin 1-2 (4-2, 3-13, 0-1). Joukkue lähtenee otteluun hyvin valmistautuneena, sillä edellisen kerran JoMa nähtiin tositoimissa sunnuntaina 19.5 Kempeleessä.

AJ Toropainen oli viime vuonna KiPan voiton takuumiehiä kolmella lyödyllä juoksullaan. Kuva: Niilo Hirvonen.

JoMan ja KiPan väliset paikalliskamppailut ovat viime vuosina olleet varsin tasaisia ja jännittäviä pesisnäytelmiä. Näin oli myös viime vuonna, kun molemmat onnistuivat hakemaan vierasvoitot toisiltaan: KiPa onnistui ensimmäisenä joukkueena kaatamaan joensuulaiset uudella Kerubi Stadionilla, kun kaksi pistettä matkasi Keski-Karjalaan tasaisen väännön jälkeen luvuin 0-1 (3-3, 3-3, 0-1). JoMa puolestaan makseli kalavelkoja, hakien Rantakentältä 1-2 (0-4, 3-2, 0-1) –voiton jälkimmäisessä kohtaamisessa.

Joensuun Maila – Kiteen Pallo, perjantaina 24.5.2019 klo 18.00, Kerubi Stadion, Joensuu